تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 15 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):عبادت هفتاد جزء است و بالاترین و بزرگترین جزء آن کسب حلال است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1850415192




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

اخلاق در فضاي سايبر/ 47شكاف ديجيتالي به نبود نيروي متخصص ديني در فضاي مجازي منجر مي‌شود


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: اخلاق در فضاي سايبر/ 47شكاف ديجيتالي به نبود نيروي متخصص ديني در فضاي مجازي منجر مي‌شود
گروه وبلاگ و IT: يك فعال حوزه مطبوعات با بيان اينكه فضاي مجازي ديني ايراني به دليل آنچه كه شكاف ديجيتال ناميده مي‌شود، از نبود نيروي متخصص رنج مي‌برد، افزود: نمي‌توان تصور كرد كه در اين فضا به همه نيا‌زهاي مخاطب پاسخ داده شود.
«محسن خانعلي»، دانشجوي كارشناسي ارشد ارتباطات دانشگاه سوره در گفت‌وگو با خبرگزاري قرآني ايران(ايكنا)، در ارزيابي خود از مفهوم اخلاق در فضاي مجازي گفت: هر نوع خاصي از ارتباط، يك فرهنگ را متناسب با شرايط ويژه آن ايجاد مي‌كند و بر مبناي همين فرهنگ‌هاي شكل گرفته است، كه مي‌توان حدود اصولي همچون اخلاق را تبيين و تعريف كرد. البته اين گفته به اين معنا نيست كه تصور شود اصول اخلاقي در فضاي مجازي چيزي غير از اصول اخلاقي در فضاي واقعي است.

وي در ادامه افزود: اصولي انساني هميشه و در هر نوع رابطه‌اي يكسان است و عدول از آنها خروج از مرز اخلاق است. در حقيقت اين اصول ثابت هستند، اما مصاديق آنها در روابط مختلف و با توجه به شرايط ويژه، متفاوت است. ما بايد اخلاق مجازي نويني تدوين كنيم تا در مقابل چالش هاي نوين اين عرصه پاسخگو باشد.

وي در ارزيابي خود از معيارهاي اخلاق در فضاي مجازي تصريح كرد: امكانات ويژه فضاي مجازي در استفاده گروه‌هاي متفاوت در فضاهاي اختصاصي و در نتيجه شكل‌گيري انواع گوناگون ارتباط، ما را به اين نكته رهنمود مي سازد كه حدود اخلاق به نوع خاص ارتباط و همچنين فضاي شكل گيري آن وابسته است. يعني اين حدود به شدت نسبي هستند و تحت تاثير عوامل زيادي تعيين مي‌شوند. اين نسبيت به دليل اينكه افراد در انتخاب زمينه استفاده و ايجاد ارتباط با گروه‌هاي مختلف در فضاي مجازي تواناتر هستند و قدرت انتخاب بيشتري دارند بسيار قابل تدقيق است.

خانعلي در ارزيابي خود از ميزان عملياتي شدن اخلاق در فضاي ديني مجازي بيان كرد: براي قضاوت در اين مورد ، بايد ابتدا در خصوص اصل فضاي ديني مجازي ايراني به بحث پرداخت. حقيقت اين است كه اين فضا به دليل آنچه كه شكاف ديجيتال ناميده مي‌شود، از نبود نيروي متخصص رنج مي‌برد. يعني نمي‌توان تصور كرد كه در اين فضا به همه نيا‌زهاي مخاطب پاسخ داده شود.

اين فعال حوزه مطبوعات در ادامه افزود: همانطور كه مي‌دانيد انتقال مفاهيم عميق ديني، بيش از هر رسانه‌اي از طريق ارتباط ميان فردي يا ارتباط چهره به چهره امكان‌پذير است و نمي‌توان به انتقال اين مفاهيم از طريق رسانه‌هايي كه امكان بازخورد در آن وجود ندارد اميد چنداني داشت. اما اين امكان در فضاي مجازي و به دليل شكسته شدن محدوديت‌هاي زماني و مكاني و امكان ارتباط چهره به چهره از طريق وب‌كم‌ها و يا از طريق ارتباط با بازخورد سريع در اتاق‌هاي چت و يا سايت‌ها به شدت افزايش يافته است و خوش‌بيني زيادي در تسريع و توسعه فضاي ديني به وجود آورد.

وي تصريح كرد: اما متاسفانه در كشور ما به دليل همان شكاف ديجيتال يا شكاف اطلاعات، يا كاروزان و توليد‌كنندگان مفاهيم ديني از تخصص كافي در زمينه دين برخوردار نيستند و يا اينكه متخصصان ديني توانايي استفاده و حضور در اين فضاي مجازي را ندارند. اين موضع خود سبب مي‌شود كه نتوان در فضاي مجازي ايران به تعميق و توسعه مفاهيم چندان اميد بست.

اين دانشجوي كارشناسي ارشد اظهار داشت: اين شكاف از دو منظر شكاف ديجيتال عمودي و شكاف ديجيتالي افقي قابل بررسي است. شكاف عمودي سبب گسست عميقي ميان نسل گذشته و نسل جديد شده است، اين امر سبب مي‌شود كه بخش زيادي از متخصصان ديني به دليل عدم توانايي به حضور در فضاي مجازي از توليد محتوا غافل باشند. شكاف افقي نيز كه در ميان انسان‌هاي يك نسل و به واسطه ميزان تسلط آنها در استفاده از تكنولوژهاي جديد و حضور در فضاي مجازي ايجاد مي‌شود، همچون شكاف عمودي مانع حضور كارورزان و توليد‌كنندگان در فضاي مجازي مي شود.

خانعلي ادامه داد: عدم حضور مطلوب و همه جانبه توليد‌كنندگان مطالب ديني سبب مي‌شود كه همچنان فضاي منولوگ در فضاي انتقال اين مفاهيم غني حاكم باشد و ديالوگي در اين خصوص صورت نگيرد. به هر حال آنچه كه در اولويت مطرح شدن است، بحث توسعه و تعميق فضاي مجازي ديني در كشور است. به نظر نمي‌رسد كه مصاديق قابل توجهي از بي اخلاقي دراين حوزه وجود داشته باشد.

وي در پايان در ارزيابي خود از مصاديق بي‌اخلاقي در فضاي مجازي افزود: متأسفانه برخي ضرورت برخورد با مصاديق بي‌اخلاقي در حوزه مجازي را به مثابه لزوم حضور دولت‌ها براي تدوين قوانين محدودكننده مي‌دانند. حال آنكه دخالت دولت‌ها براي تنظيم روابط و اخلاق نتيجه‌اي جز هدر رفتن زمان و هزينه در پي ندارد. حال آنكه به دليل بهره‌مندي و حضور انسان‌ها در فضاي مجازي و ثابت بودن اصول انساني و محكوم بودن بي‌اخلاقي‌ها، به حاشيه راندن كاربران مجازي بهترين راه مقابله با اين بي‌اخلاقي‌هاست. اين موضوع همچون به حاشيه رانده شدن كساني است كه در دنياي واقعي بي‌اخلاقي مي‌كنند. نكته قابل توجه اين است كه به دليل امكانات ويژه فضاي مجازي امكان تسلط بر كاربران همچون دنياي واقعي نيست.
 دوشنبه 21 مرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[مشاهده در: www.iqna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 65]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن