واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: اهميت صرفه جويي از ديدگاه يزديها
صرفه جويي و پرهيز از اسراف و تبذير، عمل پسنديده اي است كه در دين مبين اسلام بر آن سفارش شده است و بزرگان ديني نيز بر رعايت آن تاكيد دارند.
آيه مباركه "كلوا وشربوا ولا تسرفوا" نيز گواه اين است كه خداوند متعال بندگان خود را به رعايت صرفه جويي و دوري از اسراف دعوت فرموده است.
البته صرفه جويي به معناي امساك و استفاده نكردن از نعمت هاي خداوندي نيست بلكه آنچه مدنظراست استفاده معقولانه و به قدر نياز از اين نعمت ها مي باشد.
اغلب مردم نيز بر اساس عقل و منطق، اين اصل مهم را رعايت مي كنند هر چند بايد اعتراف كردكه عده قليلي هم نه تنها فعل صرفه جويي را درست صرف نمي كنند بلكه حتي گاها آن را به سخره مي گيرند.
در جهان امروز كه مشكلات اقتصادي از معضلات اصلي اغلب كشورهاي جهان و حتي كشورهاي به ظاهر پيشرفته است بايد به اين اصل اساسي و حياتي يعني صرفه جويي و پرهيز از اسراف نگاه ويژه اي داشت.
خبرنگار ايرنا به همين بهانه نظر عده اي از شهروندان و كارشناسان استان يزد را در زمينه اين اصل اساسي و مهم جويا شده است.
يك نانواي يزدي گفت: صرفه جويي، اصلي مهم و پسنديده در زندگي انسان است كه اغلب مردم به آن ايمان دارند و آن را رعايت مي كنند.
"محمد نيرومند" با بيان اينكه افراد كمي به اين اصل توجه كافي ندارند، افزود: براي مثال در ميان كساني كه نان مي خرند، افرادي هستند اندكي كه بيش از نياز خود نان تهيه مي كنند.
وي گفت: آنچه در اين ميان اهميت دارد فرهنگ سازي و تفهيم اهميت "پرهيز از اسراف" است.
وي اضافه كرد: بايد در همه نعمات خداوندي بخصوص نعماتي كه به وفور يافت نمي شود مانند آب ، برق و گاز صرفه جويي كرد.
يك زن خانه دار هم رعايت صرفه جويي را وظيفه اي همگاني دانست و گفت: زنان خانه دار نقش مهمي در اين زمينه دارند.
"فاطمه شاهدي" تصريح كرد: عده اي از بانوان خانه دار در اين زمينه بويژه صرفه جويي در مصرف آب غفلت مي كنند و كمتر به اهميت وجود اين مايع حياتي آگاهند.
يك دانشجوي يزدي نيز صرفه جويي را اصلي مهم در زندگي توصيف كرد كه مورد تاكيد پيشوايان ديني قرار گرفته است.
"زهرا ناصري پور" يادآور شد:هرچند اغلب مردم به رعايت صرفه جويي و پرهيز از اسراف ايمان دارند اما بايد به روش هاي مختلف در اين زمينه فرهنگ سازي كرد و شهروندان را آموزش داد.
يك استاد دانشگاه نيز با اشاره به اهميت صرفه جويي در اسلام، آن را اصلي انكارناپذير در زندگي انسانها دانست.
"حسنعلي پورمساحيان" اظهار داشت:صرفه جويي و دوري از اسراف فقط ويژه آب ، گاز و برق و يا مواد غذايي و پوشاك نيست هرچند اين موارد هم از اهميت زيادي برخوردار است.
وي تاكيد كرد:صرفه جويي جزو تفكيك ناپذير زندگي بشري است كه رعايت آن در همه شئوون بر انسان لازم است.
به گفته وي،اصل"صرفه جويي، مصرف نكردن نيست بلكه "درست مصرف كردن است" كه بايد سرلوحه زندگي همه آحاد جامعه قرار گيرد.
وي همچنين وظيفه نخبگان را دراين زمينه يادآور شد و بر ضرورت فرهنگ سازي از سوي مسوولان در اين بخش تاكيد كرد.
يك كارشناس مسائل اجتماعي هم با اشاره به اهميت صرفه جويي و پرهيز از اسراف گفت: رعايت اين اصل در جوامع مختلف بشري، نشانه فرهنگ بالاي آنهاست.
"مسعود حاجي حسيني" افزود:تاثير اجتماعي ، اقتصادي و فرهنگي اين مهم بر هيچ كس پوشيده نيست و علاوه بر اجتماع ، نخستين نفع آن به خود فرد صرفه جو بازمي گردد.
ك/4 650/1027/543 شماره 126 ساعت 10:49 تمام
دوشنبه 21 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 325]