واضح آرشیو وب فارسی:سایت رسیک: بررسی ها نشان داده است ابرها و اسفنج های ظرف شویی و همچنین سینک ظرف شویی از آلوده ترین نقاط خانه هستند .
[ظرف شويي به شيوه ي بهداشتي]
ظرف شويي به شيوه ي بهداشتي
شستن ظرف ها يكي از كارهاي تكراري خانه است كه با سلامت همه ي افراد خانه ارتباط دارد. لابد مي دانيد كه بهتر است ظرف ها در اولين فرصت شسته شوند؛ چون ظروف كثيف، محل مناسبي براي رشد قارچ ها و ميكروب ها هستند و پاي حشرات را هم به آشپزخانه باز مي كنند و مي دانيد كه براي شستن ظرف ها به روش متداول، ابتدا بايد باقي مانده ي غذاها را از روي ظرف ها پاك كرده و بعد، آن ها را در سينك ظرف شويي كه درپوش چاه آن را گذاشته ايد و مقداري آب گرم و چند قطره مايع ظرف شويي در آن ريخته ايد، قرار دهيد. بعد از چند دقيقه بايد اسفنج ظرف شويي را مرطوب كرده و مقداري مايع ظرف شويي روي آن ريخته و تمام سطح ظروف را به دقت بشوييد. در نهايت هم بايد همه ظروف را با آب گرم به دقت آبكشي كنيد و در آب چكان قرار دهيد.
اما علاوه بر اين ها نكات ديگري هم هست كه بايد رعايت شود. شما آن نكات را بلديد؟
ابر و اسفنج
بررسي ها نشان داده است ابرها و اسفنج هاي ظرف شويي و همچنين سينك ظرف شويي از آلوده ترين نقاط خانه هستند و باكتري سالمونلا كه همان باكتري ايجاد كننده ي مسموميت هاي غذايي است، در اين محل ها زياد مشاهده مي شود. خيلي ها به اين موضوع كه اسفنج ها با حفره هاي ريز و مرطوب شان محل مورد علاقه هاي باكتري ها و ميكروب ها هستند، توجه نمي كنند. بررسي ها نشان مي دهد 12 درصد مردم فقط ماهي يك بار اسفنج ظرف شويي شان را تعويض يا ضدعفوني مي كنند و 6 درصد هم ديرتر از يك ماه اين كار را انجام مي دهند. اسفنج هاي آلوده مي توانند سبب انتشار و انتقال آلودگي به ظروف و مواد غذايي شوند و افراد خانواده را دچار مسموميت غذايي كنند. بنابراين بايد با دقت بيشتري آن ها را تميز كرد.
معمولا ما بعد از شستن ظروف، اسفنج را به دقت نمي شوييم و همين سبب باقي ماندن آلودگي در اسفنج مي شود. بهتر است بعد از هر بار ظرف شستن در آخر، خود اسفنج را هم با دقت با آب گرم و مايع شوينده بشوييد و خوب آن را بچلانيد تا آب داخل آن خارج شود، بعد هم آن را جايي قرار دهيد تا خشك شود. قرار دادن اسفنج كف سينك سبب مي شود با هر بار باز كردن شير آب، اسفنج مرطوب شود.
بهتر است بعد از شستن ظروفي كه مرغ، گوشت يا ماهي خام در آن ها قرار داشته، اسفنج را با دقت بيشتري بشوييد. هنگام شستن مرغ، ماهي و گوشت مراقب باشيد خونابه آن ها داخل اسفنج نرود.
هرچند وقت يك بار اسفنج را ضدعفوني كنيد. براي تميز كردن و از بين بردن ميكروب هاي درون اسفنج بهترين راه اين است كه آن را مرطوب كرده و به مدت دو تا سه دقيقه در ماكروويو قرار دهيد. فراموش نكنيد سيم ظرف شويي و يا ساير اسفنج هاي ظرف شويي را كه درون شان فلز به كار رفته، نبايد داخل مايكروويو قرار دهيد. بعد از مايكروويو كردن اسفنج ظرف شويي، آن را بدون دستكش از مايكروفر بيرون نياوريد چون اسفنج داغ است و دست شما را مي سوزاند.
از اسفنج هايي با اندازه هاي كوچك تر استفاده كنيد و اسفنج هاي كهنه و فرسوده را هر دو هفته يك بار دور بياندازيد.
سينك
سينك ظرف شويي يكي از آلوده ترين نقاط خانه است. توصيه مي شود بعد از هر بار شستن ظروف، شستن ميوه و سبزي و بعد از شستن و تميز كردن گوشت، مرغ و ماهي سينك را با آب گرم و مايع ظرف شويي بشوييد و با حوله يا دستمال تميز آن را خشك كنيد.
خشك و تميز نگه داشتن سينك در حفظ سلامت خانواده و كاهش مسموميت هاي غذايي موثر است.
بهتر است سينك ظرف شويي كنار پنجره آشپزخانه باشد تا با تابش نور خورشيد ضدعفوني شود. براي استفاده بيشتر از نور خورشيد هر روز پرده را كنار بزنيد و گاهي هم پنجره را باز بگذاريد تا هوا جريان پيدا كند و رطوبت كمتر شود.
سينك ظرف شويي هم براي شستن ظروف كثيف و هم براي شستشو و تميز كردن ميوه و سبزي و گوشت استفاده مي شود و باقي ماندن آلودگي روي سطح آن مي تواند سبب انتقال آلودگي و ايجاد مسموميت هاي غذايي شود.
لازم است هر چند وقت يك بار سينك را با محلول سفيد كننده كلره و آب ضد عفوني كنيد.
ارگونومي
هنگام شستن ظرف ها به وضعيت بدن خود توجه داشته باشيد و با پشت صاف و شانه هاي رو به عقب و آرنج هاي نزديك به بدن كار كنيد. هنگام شستن ظرف ها به سمت سينك ظرف شويي خم نشويد. كمرتان را صاف و مستقيم نگه داريد. اگر يك زانو را خم كنيد، فشار كمتري به پشت وارد مي شود. در اين حالت، خم شدن به سمت جلو براي تان سخت تر است و مي توانيد به راحتي با پشت صاف، ظروف را بشوييد. براي اين كار مي توانيد در كابينت زير سينك ظرف شويي را باز كرده و پاي تان را روي كف آن قرار دهيد يا از يك چهار پايه كوچك استفاده كنيد. به جاي اين كه خودتان را به سمت سينك ظرف شويي خم كنيد، ظرف ها را به سمت خودتان بياوريد و سپس آن ها را بشوييد. آب چكان را در ارتفاع مناسبي نصب كنيد و به طور متناوب، جهتي كه ظروف را در آب چكان مي گذاريد، تغيير دهيد.
دستكش
براي پيشگيري از آسيب هاي پوستي حتما با دستكش ظرف بشوييد. افرادي كه پوست حساس دارند يا ممكن است پوست دست شان به لايه ي داخلي دستكش حساسيت نشان دهد، بهتر است زير دستكش پلاستيكي ظرف شويي، از دستكش نخي استفاده كنند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سایت رسیک]
[مشاهده در: www.ri3k.eu]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 271]