واضح آرشیو وب فارسی:سایت رسیک: کودک برای خنک کردن بدن خود عرق میکند. اگر آنقدر عرق کند که منفذهای پوست بسته شوند و عرق نتواند از پوست خارج شود، عرق سوز به وجود میآید.
[عرقسوز چيست ؟]
عرقسوز، كه به "جوش تابستاني" نيز معروف است، بيرون زدن جوشهاي كوچك (و برخي اوقات تاولهاي ريز) روي پوست است كه وقتي كودك نوپاي شما زياده از حد گرمش ميشودبه وجود ميآيند. جوشها ممكن است قرمز شوند مخصوصاً روي پوستهاي روشن. اين عارضه در نوزادان بيشترديده مي شود ا گرچه كودكان در تمام سنين مي توانند به آن دچار شوند.
اگر كودك نوپاي شما عرقسوز شده باشد به احتمال زياد بايد اثرات آن را در چين هاي پوست و در مناطقي كه لباس به تن ميچسبد، مانند سينه، شكم، گردن، لاي پاها و باسن ببينيد. اگر كلاه سرش ميگذاريد، عرقسوز ممكن است اطراف شقيقه ها و روي پيشاني ظاهر شود.
علت عرقسوز شدن چيست ؟
كودك براي خنك كردن بدن خود عرق ميكند. اگر آنقدر عرق كند كه منفذهاي پوست بسته شوند و عرق نتواند از پوست خارج شود، عرق سوز به وجود ميآيد. (كودكان كم سن و سال بيشتر مستعد عرقسوز شدن هستند زيرا منافذ پوست آنها ريزتر از بزرگسالان است.)
آب و هواي گرم و شرجي بهترين هوا براي عرقسوز شدن است اما اگر كودك تعداد زيادي لباس پوشيده باشد يا تب شديد باعث عر ق كردنش شود، در زمستان هم ممكن است ديده شود.بعضي اوقات ماليدن پمادهاي موضعي روي پيشاني كودك موجب عرقسوز شدنش ميشود.
آيا عرقسوز خطر دارد ؟
خير ولي نشانه اي از اين است كه كودك شديداً گرمش شده است. اگر اين موضوع را جدي نگيريد و اقدام جدي در جهت خنك كردنش انجام ندهيد، ممكن است دچار گرمازدگي يا ضعف در اثر گرما شود.
آيا عرقسوز براي كودك دردناك است ؟
خير،معمولاً دردناك نيست ولي خارش زيادي دارد. بعضي از جوش ها ممكن است به تماس حساس باشند.
چطور مي توان عرقسوز را درمان كرد ؟
با خنك كردن كودك كار را آغاز كنيد. لباسهاي وي را در آوريد و او را به اتاقي خنك يا جايي در سايه منتقل كنيد.
ميتوانيد اورا حوله كتاني بخوابانيد كه ميتواند عرق را به خود جذب كند. از پارچهي خيس خنك براي ماليدن قسمت هائي كه عرق سوز شدهاند هم موثر است. حمام نيمه گرم با كمي جوش شيرين( 5/0 قاشق به ازاي هر ليتر) هم راه حل خوبي است.
به جاي خشك كردن كودك با حوله بگذاريد خود به خود خشك شود . بر روي عرقسوز كرم يا پماد نماليد چون اين كار با جلوگيري از جريانِ رطوبت عرق سوز را بدتر مي كند.
اگر شبها هوا گرم است يك دستگاه تهويه هوا يا پنكه در اتاق كودك روشن كنيد. باد پنكه را مستقيماً به جايي نزديك كودك هدايت كنيد ولي نه مستقيماً به سمت خود او يا به اندازهي كافي از او دور كنيد تا فقط نسيمي خنك بوزد. مراقب باشيد كودك يخ نزند.
مطمئن شويد كه ناخنهاي كودك كوتاه هستند تا نواحي عرقسوز شده را نخاراند. همچنين ميتوانيد شبها هنگام خواب به دستانش جوراب بپوشانيد تا نتواند در خواب خود را بخاراند.
چطور ميتوان از عرقسوز پيش گيري كرد ؟
با پوشاندن لباسهاي گشاد و سبك، مخصوصاً در هواي گرم و شرجي، كودك خود را خنك و راحت نگاه داريد. الياف طبيعي مانند كتان جذب كننده هستند و اجازه ميدهند كه در مقايسه با الياف مصنوعي تعريق بهتر انجام شود. از شلوارهاي پلاستيكي و پوشكهاي پلاستيكي استفاده نكنيد.
استفادهي كم از پودر بچه ميتواند از عرقسوز شدن چينهاي پوست كودك جلوگيري نمايد ولي...
از پودر تالك استفاده نكنيد زيرا تنفس آن براي كودك خطرناك است.
وقتي كودك خود را در آغوش مي گيريد سعي كنيد لباسهايي از پشم يا امثال آن كه ممكن است به پوست او آسيب برسانند يا باعث تحريك آن شوند، نپوشيد.
در روزهاي خيلي گرم كودك خود را در خانه نگه داريد يا به دنبال محل هاي خنك، سايه يا باددار براي نشستن يا بازي بگرديد. مطمئن شويد كه كودك نوپايتان به اندازهي كافي مايعات مي نوشد تا آب بدنش از دست نرود.
مرتباً كودك خود را از اين لحاظ كه زياد گرمش است يا نه كنترل كنيد. اگر مطمئن نيستيد، پوستش را لمس كنيد. اگر گرم و نمدار بود يعني اين كه زيادي گرمش شده است.
آيا بايد به خاطر عرقسوز شدن كودك را نزد پزشك ببرم ؟
اگر مطمئن نيستيد كه از پس عرقسوز كودك بر نميآييد با پزشك تماس بگيريد. همچنين اگر عرق سوز پس از چند روز از بين نرفت و به نظر رسيد كه روز به روز بدتر ميشود، يا كودكتان تب 103 درجهي فارنهايتي يا بيشتر دارد، حتماً با پزشكش تماس بگيريد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سایت رسیک]
[مشاهده در: www.ri3k.eu]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 622]