واضح آرشیو وب فارسی:ابتکار: فروش سيگار تا 6ماه آينده محدود به عاملان مجاز مي شود افزايش 14درصدي مصرف سيگار و قليان در دانش آموزان
دبيراجرايي جمعيت مبارزه با استعمال دخانيات از جمع آوري بيش از صد بيلبورد تبليغاتي شركت دخانيات در سطح شهر تهران خبر داد و در رابطه با اجراي طرح پيشگيري از استعمال دخانيات در آموزش و پرورش گفت: تغيير و تحول هاي مداوم در مديريت هاي گوناگون زير مجموعه آموزش و پرورش، تعلل و كندي هايي را در اجراي طرح «پاد» ايجاد كرده است. دكتر معدني با استناد به ماده 9 معاهده كنترل دخانيات و ماده 3 قانون جامع كنترل دخانيات تاكيد كرد: هر گونه تبليغ مستقيم و غيرمستقيم مواد دخاني از طرف شركت هاي دخانياتي ممنوع است. وي با اشاره به بيلبوردهاي اطلاع رساني نسبت به عوارض سو» مصرف سيگار از طرف شركت دخانيات در سطح شهر گفت: جمعيت مبارزه با استعمال دخانيات مخالف نصب اين بيلبوردها در سطح شهر نيست، اما بر اساس قوانين، تاكنون تبليغ مضرات سيگار از سوي شركت هاي دخانياتي مشاهده نشده است. در اين زمينه حتي دريافت كمك هاي مالي از شركت هاي دخانياتي ممنوع است. دكتر معدني در اين باره افزود: بر اين اساس به شركت دخانيات اعلام شد كه آرم و نام شركت خود را از اين بيلبوردها حذف كند كه شركت دخانيات در اين زمينه آرم خود را حذف و نسبت به درج نام شركت دخانيات و كميته كاهش مصرف مواد دخاني اقدام كرد.
جمع آوري بيلبوردهاي تبليغاتي دخانيات
وي افزود: به اين ترتيب با همكاري شهرداري و شوراي شهر و سازمان زيباسازي شهر تهران بيش از صد بيلبورد تبليغاتي شركت دخانيات از سطح شهر جمع آوري شد. دكتر معدني در ادامه با اشاره به طرح «پاد» (پيشگيري از استعمال دخانيات در آموزش و پرورش) و موانع موجود در اجراي اين طرحبه ايسنا گفت: به دنبال پيگيري هاي مداوم جمعيت مبارزه با استعمال دخانيات طي پنج ساله گذشته، طرح «پاد» در آموزش و پرورش نهادينه شد و به امضاي وزارت آموزش و پرورش آن زمان رسيد. در حال حاضر نيز به منظور تامين و تدوين قوانين طرح «پاد» با دفتر وزارت آموزش و پرورش وقت هماهنگي هايي انجام شده است. وي با اشاره به اينكه مصرف سيگار و قليان ميان دانش آموزان، طي سال هاي 82 تا 86 از 12 تا 13 درصد به 26 تا 27 درصد افزايش يافته است، افزود: بر اين اساس مبارزه با استعمال دخانيات يكي از غدغه هاي مسئولين آموزش و پرورش نيز است، اما به دليل تغيير و تحول هاي مداوم در مديريت هاي گوناگون زير مجموعه وزارت آموزش و پرورش، تعلل و كندي هايي در اجراي طرح «پاد» ايجاد شده است. دبير اجرايي جمعيت مبارزه با استعمال دخانيات، تامين بودجه را يكي ديگر از مشكلات موجود در اجراي طرح پاد عنوان كرد و به ايسنا گفت: پكيج هاي آموزشي، كارگروه ها و انواع كارهاي تحقيقاتي و پژوهشي براي اجراي اين طرح آماده است. به اين ترتيب مدارسي كه مصرف دخانيات در آنها بالاست، انتخاب مي شوند. اين امر مستلزم برگزاري جلساتي با آموزش و پرورش است كه اميدواريم هرچه سريعتر محقق شود. دكتر معدني در پايان گفت: با توجه به روند رو به رشد مصرف دخانيات در كشور به ويژه در سنين جواني، مشاهده مي شود كه شركت هاي بزرگ خارجي براي ارائه مواد دخاني خود در كشورهاي مختلف برنامه ريزي مي كنند، بنابراين بايد هرچه سريع تر عزم خود را براي محقق شدن ستاد پاد، جزم كنيم. اين امر همكاري مسئولان ذيربط را به دنبال دارد. اين در حالي است آيين نامه صدور پروانه عاملان مجاز فروش سيگار به وزارت بازرگاني ابلاغ شد و بر اساس آن تا 6 ماه آينده فقط سوپر ماركت ها و خوار و بار فروشان داراي پروانه عامليت فروش سيگار، مجاز به عرضه آن هستند.خديجه محصلي، كارشناس مسئول دخانيات وزارت بهداشت با اعلام اين مطلب گفت: با تصويب ستاد اجراي قانون جامع كنترل دخانيات در وزارت بهداشت، آيين نامه صدور مجوز عامليت فروش سيگار به وزارت بازرگاني ابلاغ شد و مسئولان وزارت بهداشت با جديت براي اجراي آن در تلاش هستند. وي افزود: بر اساس اين آيين نامه با هماهنگي وزارت بازرگاني، نيروي انتظامي و اصناف، مجوز عامليت فروش سيگار فقط براي سوپر ماركت ها و خوار و بار فروشان و صنف قديمي سقط فروشان كه در برخي شهرستان ها مانند خوار و بار فروشان هستند، صادر مي شود البته اين اماكن حداقل بايد 100 متر با مراكز آموزشي، ورزشي و مذهبي فاصله داشته باشند. وي گفت: مطابق اين آيين نامه تا 6 ماه آينده تمام عرضه كنندگان سيگار بايد علاوه بر پروانه كسب، مجوز عامليت فروش سيگار را نيز داشته باشند و گر نه مطابق قانون جامع كنترل و مبارزه با دخانيات علاوه بر جمع آوري مواد دخاني و سيگار اماكني كه مجوز عامليت ندارند، جريمه نقدي نيز مي شوند.
يکشنبه 20 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ابتکار]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 330]