واضح آرشیو وب فارسی:فارس: دالايي لاما دوشنبه به پاريس ميرود
خبرگزاري فرانسه: دالايي لاما، رهبر معنوي جدايي طلبان تبت چين قرار است فردا دوشنبه و در اوج برگزاري بازي هاي المپيك چين به پاريس سفر كند.
به گزارش خبرنگار فارس در پاريس، بعد از گذشت هفته ها تنش از مناسبات فرانسه و چين كه با حوادث حاشيه عبور مشعل المپيك از پاريس آغاز شد، سفر دالايي لاما به چين حساسيتهاي موجود در اين زمينه را دامن مي زند.
با اين حال گفته مي شود نيكلا ساركوزي، رئيس جمهوري فرانسه در ديدار با همتاي چيني خود در حاشيه مراسم افتتاحيه بازي هاي المپيك به وي اطمينان داده است كه هيچ يك از مقامات دولت او با لاما ديدار نخواهند داشت.
دالايي لاما 73ساله تنها در سال گذشته 14 بار از سوي مقامات و روساي جمهوري جهان مورد استقبال قرار گرفته است. وي از سال 1982 تاكنون دهها بار به فرانسه سفر كرده است و جلسات و نشستهاي متعددي نيز در اين كشور برگزار كرده است. اما اين براي نخستين بار است كه فرانسه در پي موضع قاطعانه چين، مجبور به عقب نشيني كامل از مواضع تند خود شده و حتي يك ديدار رسمي نيز با وي در نظر نگرفته است.
پيشتر قرار بود رئيس جمهوري جديد فرانسه با دالايي لاما در كاخ اليزه ملاقات كند اما رهبران چين هشدار داده بودند كه انجام چنين ديداري تبعات بسيار جدي بر مناسبات دو كشور خواهد داشت.
سفير چين در فرانسه با برگزاري نشست خبري در سفارتخانه اين كشور در پاريس هشداري جدي به دولت فرانسه داد كه بابت اظهارات خود به وزارت امور خارجه فرانسه احضار شد اما وي در خروج از وزارت امور خارجه فرانسه قاطعانه بارديگر اظهارات خود را به خبرنگاران تكرار كرد.
در واكنش به اين امر ساركوزي صريحا اعلام كرد كه تقويم كاري او در پكن بسته نمي شود و شخصيت هاي نزديك به وي در مصاحبه هاي متعدد نسبت به ضرورت ديدار رئيس جمهوري با دالايي لاما تاكيد مي كردند.
پي لولوش، از نمايندگان راست نزديك به ساركوزي و از اعضاي گروه دوستي فرانسه و اسراييل در مصاحبه هاي خود همواره مي گفت: رئيس جمهوري فرانسه نبايد براي ديدارهاي خود از كسي اجازه بگيرد.
اين رفتار سرسخت فرانسه در قبال موضع حساب شده و قاطع چين ديري نپاييد و تيم ساركوزي آزموني آزموده را كه در ماجراي عبور مشعل المپيك در پاريس با آن روبرو بودند، دوباره واگذار كردند.
در آن زمان هم بعد از حوادث و درگيريهايي در حين عبور مشعل المپيك از پاريس تدارك ديده بودند، رئيس جمهوري فرانسه ضمن اظهارات شديدي در مورد حضور خود در مراسم افتتاحيه اين بازي ها ابراز ترديد كرده بود و آن را مشروط به بهبود وضعيت حقوق بشر در چين، مذاكره رهبران چين با مقامات تبت و ... كرده بود اما چين ضمن واكنش شديد نسبت به حوادث پاريس اظهارات مقامات فرانسه را دخالت در امور داخلي خود تلقي كرد و فرانسه را به تجديد نظر در برخي قراردادهاي مهم اقتصادي نمود.
از سوي ديگر با توجه به تاثير منفي تصاوير منتشره از درگيريهاي پاريس بر افكار عمومي چين، تظاهرات ضد فرانسوي در شهرهاي بزرگ اين كشور برگزار شد و حتي حملاتي عليه برخي فروشگاه هاي فرانسوي صورت گرفت.
با وخيم شدن اوضاع نهايتا ساركوزي در يك عقب نشيني آشكار سه فرستاده عاليرتبه يعني ژان پير رافران، نخست وزير قبلي و از رهبران حزب او ام پ و از دوستان خود همچنين ژان داويد لويت، مشاور ديپلماتيك خود، كريستيان پونسله، رئيس سناي فرانسه را جداگانه و طي تنها كمتر از 10روز به پكن گسيل داشت تا ضمن تشريح مواضع خود پايبندي فرانسه بر ضرورت حفظ مناسبات عاليه اين كشور با چين را مورد تاكيد قرار دهد.
در چنين فضايي بود كه وي كمتر ازموضوع عدم شركت خود در بازي هاي المپيك چين حرف زد و حتي در مصاحبه اي اعلام داشت كه فصل سوء تفاهامات (با چين) به پايان رسيده است.
اما در بعد داخلي ساركوزي با مخالفاني روبرو مي باشد كه وي را به دليل اقدامات غلط و اصلاحات شتابانش مورد انتقاد شديد قرار مي دهند و از هر مناسبتي براي تاختن به او استفاده مي كنند.
آنها عدم ديدار ساركوزي با دالايي لاما را عقب نشيني و شكست ديگري براي وي مي دانند و شايد براي كاستن از تاثير اين حملات است كه وي هر چند خود بادالايي لاما ديدار نمي كند اما براي حفظ چهره حقوق بشري خود كارلا بروني، همسر خود را راهي يكي از مراسمي كه لاما قرار است در فرانسه برگزار كند، مي سازد و گفته مي شود كه قرار است بروني قبل از اين مراسم نيز با وي ديدار كند.
به اين ترتيب سفر فرداي دالايي لاما به فرانسه از نگاه مقامات رسمي اين كشور سفر يك مقام مذهبي و يك روحاني صلح جوست كه از مدت ها قبل پيش بيني شده است و ارتباط مستقيمي به حوادث اخير ندارد.
تنها ديدار سياسي كه براي لاما پيش بيني شده است ديدار وي با برخي نمايندگان سنا در 13 اوت در سناي اين كشور است. هر چند برنار كوشنر، وزير امور خارجه و راما ياد، وزير مشاور درامور حقوق بشر فرانسه چندي قبل آمادگي خود براي ديدار با وي را اعلام كرده بودند اما با توجه به مسائل اشاره شده ناظران چنين ديدارهايي را بعيد مي دانند. زيرا پيشتر نيز در جريان سفر معمر قذافي، رهبر ليبي به پاريس نيز خانم راما ياد در برابر خبرنگاران اظهارات تندي عليه اين سفر كرد و مخالفت ديدار خود با وي را اعلام داشت اما تنها ساعتي بعد، پس از تذكر اليزه به وي، او اظهاراتش را پس گرفت و نهايتا با حضور در اليزه دستان كسي را كه ديكتاتور مي دانست فشرد.
انتهاي پيام/.
يکشنبه 20 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 146]