واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: رييسجمهور: ـ اقتدارملي درعرصه ديپلماتيك تاثيرگذاراست ـ اصلاح قانون نظام مالياتي وگمركي ضروري است ـ اقتصادرا مردم اداره ميكنند،دولتها نقش هدايتكننده دارند
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: سياسي
رييسجمهور گفت: اصل 44 قانون اساسي تئوري اصلي اقتصاد اسلامي است كه پايههاي آن روشن است.
به گزارش خبرنگار سياسي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) دكتر محمود احمدينژاد پيش از ظهر روز يكشنبه در مراسم معارفه وزير جديد امور اقتصادي و دارايي با تاكيد بر اينكه " جهتگيريهاي دولت نهم و انقلاب روشن است" افزود: اين جهتگيريها همواره در طول 30 سال بعد از انقلاب روشن بوده است؛ اگرچه در برخي مقاطع و عمدتا در روشها بحثها و اختلافنظرهايي بوده است، اما عليرغم اين، جهتگيريها روشن بوده و البته هيچگاه به تفضيل امروز مطرح نشده است.
وي اصل 44 را تئوري اصلي اقتصاد اسلامي عنوان و اظهار كرد: مردم اقتصاد و همه چيز كشور را اداره ميكنند. اين مساله حتي در عرصه سياست خارجي نيز كه عدهاي فكر ميكنند توسط دولتها اداره ميشود، موثر است.
وي افزود: كارگزاران در عرصه سياست خارجي تنها تنظيمكننده و تعادلبخشند. سياست خارجي نيز كه خيليها فكر ميكنند دور از دسترس مردم است، توسط مردم صحنهگرداني ميشود.
رييسجمهور ادامه داد: عنصري كه در عرصه ديپلماتيك تاثيرگذار است، اقتدار ملي است كه منشا آن مردمند. كاركردهاي مردم اقتدار ميآورد.
وي با اشاره به حضور مردم در صحنههاي مختلف يادآور شد: در يك راهپيمايي 22 بهمن و يا روز قدس كه يك عمل ساده سياسي است، همه معادلات ما در منطقه و جهان دگرگون ميشود، چه برسد به اعلام حضورها و ارادهها كه در مجامع گوناگون توسط مردم اعلام ميشود.
رييسجمهور با بيان اينكه " در بحث هستهيي نيز كار را مردم تمام كرده و ميكنند." گفت: ديپلماسي بدون مردم اثري ندارد. اگر از موضع اقتدار ملي حركت نشود، ديپلماسي موثر نيست.
وي ادامه داد: در حوزه فرهنگ نيز چنين است، حافظ فرهنگها و سنتها خود ملتند. دولتها هم مديريت كلاني انجام دادهاند اما اصل مردمند.
رييس شوراي عالي اقتصاد كشور، در ادامه بخش اقتصاد را نيز تابعي از حضور مردم توصيف كرد و گفت: اقتصاد را مردم اداره ميكنند. نقش دولتها تنها هدايت و تعديلكنندگي است.
وي قلهاي كه كشور بايد به آن دست پيدا كند را بالاترين پيشرفتهاي مالي و معنوي عنوان و خاطرنشان كرد: چشمانداز 20 ساله منزل اول است. بايد از همه امكانات كشور براي توليد علم و ثروت استفاده شود. اينها اصول و پايههاي حركت ما در بخش اقتصادي است. همه دستگاهها بايد حامي و پيشبرنده اين اصول باشند و نقششان را با توجه به اين اصول تنظيم كنند.
احمدينژاد با اشاره به بخش بيمه گفت: بيمه بايد هر روز نوآوري داشته باشد و صدها نوع بيمه تعريف شود تا خطرپذيري مردم كاهش يابد. ظرفيتهاي بيمه در كشور فراوان است.
وي در ادامه وظيفه بانكها در امور اقتصادي را مورد بحث قرار داد و گفت: بانكها بايد مانند دستگاه گردش خون، خون سالم و به موقع را به همه اجزاي بدن برساند و هر جا دچار آسيب شود مانند اين است كه اقتصاد دچار مشكل شود.
وي وظيفه اصلي بانكها را اجراي عقود اسلامي در چارچوب سياستهاي ابلاغي عنوان كرد.
رييسجمهور نظام مالياتي كشور را نيز دچار كاستيهايي دانست و اظهار كرد: در دريافت مالياتها عليرغم زحمات و تلاشهاي صورت گرفته ماليات اخذ شده به اندازه، به موقع و عادلانه نيست. البته سهم ماليات در بودجه در مقايسه با 10 سال پيش بيشتر شده است، اما هنوز با توجه به ظرفيتها در ابتداي راهيم. همه بار بر روي دوش يك عده پرسنل است كه دائما درگيرند. در حالي كه نظام مالياتي بايد به توليد ثروت و توزيع عادلانه درآمدها و فرصتها كمك كند.
وي گفت: اگر ماليات نقش و كارش را درست انجام دهد، تورمهاي مستمر ساختاري را كه ناشي از كسري هزينهها در برابر درآمدهاي واقعي و درست دولت است را نخواهيم داشت.
وي مجددا بر تحول در سازمان مالياتي، بيمه و بانكها تاكيد كرد.
احمدينژاد سپس بحث نظام شفاف و قانوني اطلاعاتي را مورد بحث قرار داد و گفت: اگر ميگوييم شفاف و قانوني عمل كنيم و نظام اطلاعاتي جامع، درست، بهروز و لحظهاي باشد يعني اينكه بانكها كاركرد واقعي خود را داشته باشند. اين مساله در مورد گمرك نيز صادق است.
احمدينژاد از كساني كه نقدهاي مطرح شده به نظام بانكي و بيمهاي را جهتدهي ميكنند، انتقاد كرد.
وي خاطرنشان كرد: بايد وضعيت مامورين مالياتي نيز اصلاح شود.
به گزارش ايسنا رييس شوراي عالي اقتصاد سپس با تاكيد بر اينكه " بخش گمرك نيز يكي از بخشهاي حساس كشور است، با انتقاد از برخي عملكردها" گفت: عليرغم تمام زحماتهايي كه در اين بخش كشيده ميشود نميتوان گزارش آماري دقيقي داد كه چه مقدار به صورت واقعي كالا وارد كشور شده است.
وي افزود: در اين سه سال و اندي دولت نهم نيز مديران عامل بانكها نميتوانند گزارشات بهروز روشني را ارايه دهند.
رييس جمهور با تاكيد بر اصلاح اين بخشها، گفت: وقتي ميگوييم كه بايد اين بخشها درست و اصلاح شود برخي فكر ميكنند انگار بايد كوه دماوند جابجا شود؛ اما من اعتقاد دارم با همين نيروهاي بخشها ميتوان كارها را درست كرد.
وي همچنين ظرفيتهاي گشوده شده در برابر ملت ايران در شرايط فعلي را بينظير توصيف كرد و گفت: اگر امروز 100 ميليارد دلار سرمايهگذاري در جايي داشته باشيم براي هر 100 ميليارد دلارش مشتري پر و پا قرص وجود دارد.
وي پايههاي فعال شدن ظرفيتهاي كشور را در وزارتخانهي اقتصاد دانست و گفت: بايد اين ظرفيتها توسط همين همكاران فعال شود. داشتن توقع از شماها بيجا نيست. اينها همه شدني است.
رييسجمهور يكي از سختترين لحظات خود را زماني دانست كه كساني ما را با ديگران مقايسه ميكنند و ميگويند ما اينجا عقب ماندهايم و اين عقبماندگي از كساني است كه از نظر تاريخي و تمدني صدها سال از ما عقبند، در حالي كه ما توانمنديهاي بيشتري داريم.
وي راهكار حل اين مشكل را تحركات اصلاحي عنوان كرد و گفت: هر حركت اصلاحي مورد حمايت رهبري عزيز، مجلس، قوه قضاييه و قوه مجريه خواهد بود؛ كما اينكه اين مساله مطالبه همين ملت است.
وي مجددا بر اصلاح قانون نظام مالياتي و گمركي تاكيد كرد و بحث تغييرات در بانكها را خواستار شد.
احمدينژاد افزود: باورم اين است كه مجموعه همكاران قادرند ماموريتهاي انقلاب را به ثمر برسانيم.
وي در بخشي از اظهارات خود، با تشكر از دكتر صمصامي سرپرست سابق وزارت اقتصاد كه با روي گشوده كارها را به پيش برد، به معارفه شمسالدين حسيني به عنوان وزير جديد اقتصادي و دارايي اشاره كرد و گفت: ايشان هم عالمند و هم با انگيزه، جوان و پرتوان هستند و مجلس با راي بالايي ايشان را انتخاب كردند.
وي افزود: آقاي حسيني دبير كارگروه تحولات اقتصادي است كه بيشتر اين كارگروه براي پشتيباني و تقويت كارها ايجاد شد و بايد وزارت اقتصاد در صدر اين امور باشد. بايد به ايشان كمك كنيم تا اين تحولات كه هم لازم و هم شدني است، محقق شود.
رييسجمهور گفت: اگر كسي كاري نكند، كسي با او كاري ندارد اما اگر بخواهند كار تحولي انجام دهند به سراغش ميآيند كه اين افراد در سه گروهند؛ يك گروه علاقهمند كه ميخواهند كمك كنند و سوالات و نقصها را برطرف نمايند. يك گروه هميشه هستند و مخالف و به ظرفيتها و شكل كار نگاه نميكنند كه كم هستند. گروه ديگر تعداد كمي دارند كه بايد نسبت به آنها مراقبت شود؛ چراكه هر موقعي كسي ميخواهد كاري انجام دهد، اينقدر آن را ناشدني جلوه ميدهند كه طرف پشيمان ميشود.
وي ادامه داد: يك عده هم در سازمانهاي اداري هستند كه اگر ميخواهند كاري انجام دهند آن را خراب اجرا ميكنند. البته ما در وزارت اقتصاد اين افراد را نداريم.
وي از همكاران وزارت اقتصاد براي كارهاي بزرگ كشور دعوت كرد و گفت: آقاي حسيني نيز از تمام ظرفيتها، كمكها و تجربيات شما استفاده ميكنند كه اگر اين تحولات را صورت دهيد امور جاري به بهترين نحو به پيش ميرود.
احمدينژاد گفت: بايد مراقبت شود كه مسائل حاشيهاي مانع كاركردهاي واقعي و عدم اطلاع مردم نشود و بحثهاي مطرح شده در دولت توسط مسوولان ذيربط به زيرمجموعه منتقل شود.
انتهاي پيام
يکشنبه 20 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 119]