واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: سه كتاب تجديد چاپي از دفتر مطالعات و توسعه رسانهها
فرهنگي. كتاب. دفتر مطالعات و توسعه رسانهها
چاپ دوم كتابهاي درآمدي بر ارتباطات سنتي در ايران، شهريور ۲۰و مطبوعات ايران و روزنامهنگاري تخصصي از سوي دفتر مطالعات و توسعه رسانهها منتشر شد.
به گزارش ايرنا به نقل از روابط عمومي دفتر مطالعات و توسعه رسانهها، مدير اين انتشارات گفت: دو كتاب درآمدي بر ارتباطات سنتي در ايران و روزنامهنگاري تخصصي به دليل اتمام نسخههاي پيشين تجديد چاپ شدند.
فاطمه كيهان افزود: كتاب درآمدي بر ارتباطات سنتي در ايران كاري است از دكتر محمدمهدي فرقاني و با مقدمهاي از دكتر كاظم معتمدنژاد كه با پيشگفتاري بر چاپ دوم در چهار فصل و يك پيوست تدوين يافته است.
نويسنده اين كتاب معتقد است: در عصر بزرگراههاي اطلاعاتي و ارتباطاتي و از منظر تجدد و مدرنيسم شايد سخن گفتن از ارتباطات سنتي نوعي واپسگرايي به حساب آيد. اما اگر مدرنيته نتواند و يا نخواهد نقشها و كاركردهاي جديد نظام كهن ازجمله نظامهاي ارتباطي سنتي را مورد بازنگري قرار دهد، خود به نوعي سنت مذموم، ضد ترقي و ضد تمدن تبديل خواهد شد.
فاطمه كيهان اعلام كرد: چاپ دوم كتاب شهريور ۲۰و مطبوعات ايران كه پژوهشي است در ساختار مطبوعات ايران بين سالهاي ۱۳۲۰تا ۱۳۲۶خورشيدي، در سه فصل و با پيش گفتاري تحليلي تحرير شده است.
فصل اول، تحقيقي است از وضعيت مطبوعات ايران در خلال دوره شش ساله ۱۳۲۰-۲۶ خورشيدي. فصل دوم، اختصاص به فهرست الول ساتن دارد كه شامل فهرست نشريات فارسي و غير فارسي منتشر شده در اين دوره شش ساله است. فصل سوم، نيز شامل پيوست تكميلي نشريات فارسي و غيرفارسي دكتر گوئل كهن است. بخش آخر كتاب نيز اختصاص به نمايه موضوعات دارد.
مترجم كتاب در توضيح كتاب ميافزايد: كتاب حاضر دستاورد بررسي و بازشناسي مطبوعات ايران در دوره شش ساله ۱۳۲۰-۲۶خورشيدي است. اين مجموعه دريچه اي است تازه به سوي فضاي سياسي - اجتماعي آن دوران و بر آن است تا از يك سو جايگاه مطبوعات را در آن روزگار تبيين كند و از سوي ديگر، علاقه مندان و دانش پژوهان را در شناخت جهتگيري هاي سياسي و فعاليتهاي احزاب دوره ياد شده ياري دهد.
شهريور ۲۰و مطبوعات ايران در ۲۳۹صفحه و شمارگان: ۱۵۰۰نسخه با قيمت ۳۶ هزار ريال توسط سازمان چاپ و انتشارات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي و دفتر مطالعات و توسعه رسانهها چاپ شده است.
مدير انتشارات دفتر مطالعات و توسعه رسانهها درباره تجديد چاپ كتاب روزنامهنگاري تخصصي، اضافه كرد: كتاب روزنامهنگاري تخصصي كاري است از دكتر حسين قندي كه حاصل سالها تجربه و تلاش نويسنده آن به شمار ميرود.
اين كتاب با شمارگان ۲هزار نسخه و در ۲۲۰۰صفحه منتشر شده و قيمت آن ۲۰ هزار ريال است.
در اين كتاب مطالبي چون تاريخچه روزنامهنگاري در جهان و ايران، تخصص روزنامهنگاري تخصصي، تقسيمبندي در روزنامهنگاري و گرافيك مطبوعات تخصصي و صفحهآرايي به چشم ميخورد.
دكتر قندي در پيشگفتار اين كتاب، انگيزه خود از انتشار روزنامهنگاري تخصصي را ضرورت تربيت روزنامهنگار متخصص ميداند و مينويسد: روزنامهنگاري مانند هر رشته علمي ديگري يك تخصص است و نيازمند افرادي است كه آموزش روزنامهنگاري را طي كرده باشند. براي رسيدن به روزنامهنگاري تخصصي دانشجو بايد علاوهبر كسب مهارتهاي روزنامهنگاري، تخصصهاي ويژهاي را نيز كسب نمايد. زيرا مطبوعات تخصصي بر اساس نياز طبقهاي خاص به دانستن در زمينه علوم مورد علاقه آنها شكل گرفته است. درنتيجه در روزنامهنگاري تخصصي بايد نگاهي ويژه به نياز مخاطبان داشت. وي معتقد است بدون تربيت روزنامهنگار متخصص، نشريات نميتوانند رشد و ماندگاري داشته باشند.
يکشنبه 20 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 152]