واضح آرشیو وب فارسی:سایت رسیک: كارشناس فوتبال گفت: فوتبال ما نياز به يك آسيب شناسي دارد و بايد ببينم كه چرا با اين استعدادها در هيچ ميداني پيروز نميشويم.
امير حاج رضايي درباره عملكرد تيم ملي اظهار كرد: ما در طول سال جاري متحمل شكستهايي در تمام مراحل ملي از جمله نوجوانان، جوانان و اميد نشديم. حالا هم تيم بزرگسالان ما كه چشم و چراغ مردم بودند به يك ناكامي رسيدند. به نظر من فوتبال ايران نياز به يك آسيب شناسي دارد. چگونه است كه با اين استعداد و سرمايه انساني در هيچ ميداني صاحب پيروزي نميشويم. فقط نبايد اهالي حوزه فوتبال به اين مساله رسيدگي كنند بلكه از حوزههاي ديگر مانند حقوق، جامعه شناسي و روانشناسي بايد آسيبهاي فوتبال را بررسي كنند و نتيجه آن را به مسولان ورزش گزارش بدهند.
وي افزود: قبل از آغاز مسابقات جام ملتهاي آسيا گفتم كه در مورد تيم ملي در بيم و اميد هستم. يعني با توجه به سرمايههاي ملي كه داريم اميدوارم، اما به دليل اينكه بيشتر صحبت ميكنيم، كار نميكنيم و از آينده هزينه ميكنيم و مطالبات مردم را به آينده ارجاع ميدهيم در بيم هستم و در طول مسابقات هم اين نظر را داشتم، ولي زماني كه بازي زيباي تيم ملي را مقابل امارات مشاهده كردم، اميدهايم پررنگتر شد.
حاج رضايي ادامه داد: فوتبال ايران هماني بود كه مقابل كره جنوبي انجام شد. درطول مسابقه شاهد بوديم كه زير فشار حريف هستيم. از جهت مالكيت توپ، تحميل اراده و تاكتيك حريف بر ما برتري دارد. به واقع در بخش زيادي از بازي به ويژه تمام نيمه اول در يك موضع دفاعي فرو رفتيم.
اين كارشناس فوتبال با اشاره به تعويضهاي افشين قطبي گفت: آمدن خسرو حيدري حالت تهاجمي به تيم ما بخشيد و تيم ملي شكل بهتري در سمت راست زمين به خودش گرفت، ولي در ادامه تعويضهاي بدي داشتيم. همچنين تعويض كريم انصاري فرد را هم مناسب نديدم. البته نميخواهم بگويم كه اگر تعويضهاي بدي را انجام نميداديم، بازي را ميبرديم.
وي با اشاره به فاصله فوتبال ايران با كره جنوبي بيان كرد: فوتبال ما به اندازه كره نيست. كره جنوبي رشد ميكند. در چندين جام جهاني، پيدرپي شركت ميكند و خيلي آسان از گروه خودش بالا ميرود و در جام جهاني بازيهاي درخشاني از خود نشان ميدهد، اما ما در وعدهها، اميدها و نويدها را احاله كرده و در آينده غوطه وريم و زخمهاي فوتبال را با مطائبه، هزل و نشيخند(شوخي و تمسخر) پاسخ ميدهيم. بنابراين نبايد انتظار داشته باشيم كه اين فوتبال كره جنوبي را شكست بدهد.
وي ادامه داد: اگر روي موج احساسات سوار شويم. بخواهيم يك كار منطقي، زيرساختي و مبتني بر مباني علمي و تجربي را شكست دهيم، ممكن است يك بار اتفاق بيفتد، اما هرگز چندين بار تكرار نخواهد شد.
امير حاج رضايي با اشاره به ضعف مديريتي فوتبال ايران اظهار كرد: من به كادر فني انتقادي وارد نميكنم و اگر نقدي وجود دارد به مديريت فوتبال و كساني كه فوتبال را مديريت ميكنند و قدرت تصميمگيري و اجرايي دارند مربوط ميشود. روي صحبتم با افرادي است كه ميتوانند با راهكارها و ابزارهاي مناسب فوتبال را از اين شكستهاي پيدرپي نجات دهند. اميدوارم آنها حرف من را بشنوند.
اين كارشناس فوتبال در ارزيابي عملكرد نكونام و شجاعي بيان كرد: تمام بازيكنان در يك دوراني افت ميكنند و اين اتفاق خيلي رخ ميدهد. آقاي نكونام و شجاعي بازيكنان بزرگ اين كشورند و در مواقع زيادي براي فوتبال ملي تلاش كردند. به ويژه آقاي نكونام كه كاپيتان تيم ملي هستند. بايد حرمت اين بازيكنان حفظ شود. نكونام و شجاعي در اين دوره از بازيها از فرم ايدهآل خودشان دور بودند.
وي همچنين با مثبت ارزيابي كردن عملكرد بازيكنان جوان در تيم ملي گفت: از اين استعدادها در فوتبال ما زياد است. طبق تحقيق يك كميته در AFC، به جهت استعدادهاي انساني فوتبال ايران در آسيا اول است و پس از آن تيمهاي عراق و كره جنوبي قرار دارند. بنابراين بازيكناني مانند آرش افشين و كريم انصاري فرد در اين مسابقهها خيلي خوب ظاهر شدند و شايستگي اين را دارند كه به زودي جايگاه تثبيت شدهاي در فوتبال ايران داشته باشند.
وي با اشاره به سخنان سرمربي كره جنوبي كه گفته بود ايران بايد مشخص كند، آيا ميخواهد قدرت برتر آسيا باشد يا خود را از آسيا جدا كند و به سطح بينالمللي نزديك كند، بيان كرد: وقتي استاندارد فوتبال ما ترقي كند و سطح فوتبالمان بالا بيايد، طبيعتا مانند دوران اوج فوتبال ايران كه در آسيا برتر بود، افتخارات آسيايي جامعه ايران را قانع نخواهد كرد. الان به دليل نزول فوتبال ايران است كه جامعه فوتبال به آسيا راضي شده است، اگر فوتبال ما رشد كند از فوتبال آسيا فراتر خواهد رفت.
وي افزود: رشد فوتبال به يك تاكتيك مربوط نميشود، به يك استراتژي دراز مدت ارتباط ندارد. در حال حاضر براي انجام يك استراتژي در دنيا يك زمان تعيين شدهاي وجود دارد و آن 4 سال است. يعني از يك جام جهاني تا جام جهاني بعدي. اين استراتژي فدراسيونهاي دنياست در حالي كه در كشورمان براي يك ماه بعد خودمان برنامه نداريم.
حاج رضايي عنوان كرد: تيم ملي ازجام ملتها كنار رفته است و طبق ضرب المثل معروف "زندگي ادامه دارد" نزديك به سه سال نيم تا جام جهاني 2014 فرصت داريم. اينجاست كه اگر استراتژي و ابزار داشته باشيم و اگر مديريت و برنامهريزي داشته باشيم و "داشته باشيم"هاي ديگر، ميتوانيم به موفقيتهايي دست پيدا كنيم.
امير حاج رضايي در مورد عملكرد افشين قطبي در تيم ملي گفت: مربيان با نتايجشان سنجيده ميشوند. اگر از اين نظر نگاه كنيم آقاي قطبي در دو عرصه مهم حضور داشتند. يكي بخشي از مقدماتي جام جهاني بود كه در آنجا توفيق خاصي نداشتند. حالا با اغماض ميتوانيم بگوييم كه در اين مرحله نبايد به ايشان پرداخت به دليل اينكه در آن راه طولاني از ابتدا حضور نداشتند و فقط در چند مسابقه بودند. مرحله پايينتر همين مسابقات جام ملتها است كه ايشان فرصت كافي و اردوهاي تداركاتي مختلفي در داخل و خارج از كشور داشتند و به همان جايي رسيدند كه در سال 1996و 2004 ساير مربيان رسيده بودند. يعني حذف در يك چهارم نهايي ازلحاظ نتيجه ايشان كاملا ناكام بودند.
اين كارشناس فوتبال با اشاره به خط دفاع تيم ملي ادامه داد: انتخاب خط دفاعي تيم ملي از يك باشگاه انتخاب هوشمندانهاي است. به دليل اينكه اين بازيكنان افكار همديگر را ميشناسند، از درك متقابل برخوردارند و دو تيم ملي هماهنگاشان هم بيشتر ميشود. تيم ملي از اين تدبير سود برده است. اگر قطبي در تقويت خط دفاعي تيم ملي تاثير داشته است، من منكر آن نميشوم.
امير حاج رضايي گفت: فكر ميكنم حذف تيم ملي ميتواند مباحث زيادي را در جامعه ما ايجاد كند، ولي بايد كليتر به اين قضيه نگاه كنيم. نميشود مسابقه ديروز مقابل كره جنوبي را ملاك قرار داد، اما اين مسابقه تاييدي بر ناكامي فوتبال ايران است.
وي افزود: در فوتبال فاكتورهاي زيادي از جمله مديريت، برنامهريزي و سرمايهگذاري وجود دارد كه همه اينها در فوتبال ما گم شده است.
حاج رضايي در پايان در پاسخ به اين سوال كه براي تشكيل كادرفني تيم ملي چه نظري دارد بيان كرد: من هيچ پيشنهادي ندارم، زيرا گوش شنوايي نيست تا به آنها گوش بدهد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سایت رسیک]
[مشاهده در: www.ri3k.eu]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 224]