واضح آرشیو وب فارسی:سایت رسیک: اکونیوز:جانشین فرمانده نیروی انتظامی از ناامن شدن فضای مجازی کشور با راه اندازی پلیس فتا خبر داد.
به گزارش خبرگزاری اقتصادی ایران(econews.ir)"سردار رادان "فضای مجازی را دارای مختصات، روش و شگردهای خاص خود اعلام کرد و گفت:در این فضا هم وقتی که پلیس به جرمی مشهود برخورد می کند، پی گیری لازم برای دستگیری مجرم مانند فضای حقیقی انجام می شود.
وی افزود: پیش از این هم چند کار خوب را دوستان ما انجام دادند، یعنی پس از رسیدن به جرم، دستور قضایی گرفتند و پس از تعقیب و دستگیری، پرونده تحویل مقامات قضایی شد.
رادان تصریح کرد:اگر چه قانون جرایم رایانه ای را داریم اما یقینا مباحث قضایی، روشها و شگردهایی خاص آن باید داشته باشیم، از این رو در خواست ما از مقامات قضایی این است که شعبه های ویژه ای هم برای این موضوع پیش بینی شود تا این مسائل به شکل ویژه تری پی گیری شود.
جانشین فرمانده نیروی انتظامی فضای مجازی را تا امروز رها شده توصیف کرد و گفت: مجرمانی که وارد آن می شدند، بسیار آزادانه عمل می کردند ولی امروز با وجود پلیس فتا، گروه مجرمان در این فضا همانند فضای واقعی احساس نا امنی خواهند کرد.
وی افزود: در فضای مجازی هم هدف اول به ویژه برای شرکت ها و سازمان ها آموزش است تا کاربران امنیت خود را در ورود به این فضا در نظر داشته باشند.
جانشین فرمانده نیروی انتظامی ضمن هشدار به کاربران برای توجه به مجرمان مجازی و نیز توجه به آموزش های امنیتی، به مجرمان مجازی هم هشدار داد که پلیس در همه لحظات در این فضا حاضر است و مانند پلیس بین الملل (اینترپل) پلیس فتا هم به پلیس دیگر کشورها متصل است و عملیات تعقیب در کشورهای دیگر هم قابل اجراست.
مجید علیزاده،کارشناس مسائل مجازی نیز در این گفتگو، این فضا را شامل اینترنت،تلفن همراه و بازی های آنلاین ذکر کرد و گفت: یکی از ویژگی های این فضا، دسترسی همزمان کاربر به حوزه های مختلف نظیر فرهنگی، اجتماعی و سیاسی است.
وی افزود: پنهان ماندن کاربر از ویژگی های دیگری است که خود می تواند مشکلاتی ایجاد کند، همان گونه که در اقتصاد می تواند فرصت های قابل توجهی به وجود آورد، سرقت های اطلاعاتی را هم می تواند به دنبال داشته باشد.
علیزاده با اشاره به حضور بزرگترین شرکت های تولید فیلترشکن یا ارتباط امن (وی پی ان) در امریکا گفت: این فرآیندها زمینه پنهان ماندن هر چه بیشتر فرد را فراهم می آورند از این رو باید با تخصص بالایی با پدیده جرم رایانه ای برخورد شود، بلکه در دانشگاه نیز این حوزه های تخصصی تدریس شود.
فاطمه قناد، متخصص جرم شناسی و حقوق کیفری، نیز عصر فناوری اطلاعات را نیازمند قوانین متناسب با آن دانست و گفت:خوشبختانه ما قانونگذاری هایی نظیر قانون جرایم رایانه ای داریم.
وی افزود:نوع جرایم در فضای مجازی از جمله کلاهبرداری و سرقت متحول شده است و با روش های جدید انجام می شود از این رو وقتی قوانینی برای جرایم رایانه ای وجود دارد، منطق حکم می کند که آیین دادرسی ویژه ای هم برای آن داشته باشیم ولی مسلما تا زمانی که این قانون به تصویب برسد،همان قوانین و مقرراتی که وجود داشته، همچنان در فضای مجازی باید اعمال شود تا خلاءقانونی برطرف شود.
قناد با اشاره به پلیس فتا هم گفت: بسیاری از وظایف پلیس می تواند در پیش گیری انجام شود که نیازی به قانون گذاری ندارد و بخش کوچکی از آن است که نیازمند دستگیری و مبتنی بر آیین دادرسی است.
وی درباره نوع جرمهای مجازی گفت: سوءاستفاده از اطلاعات هویتی و گرفتن آنها از جمله با بهانه این که شما جایزه ای برنده شده اید و جایگزین آن فرد شدن با تعویض گذرواژه ها یا استفاده از تصویر شخص برای جایگزینی هویت و کلاهبرداری از جرم های است که برای افراد عادی به وجود می آید و نقض حقوق مالکیت فکری از جمله در موسیقی یا تولید نرم افزار برای شرکت ها دیده می شود.
در این گفتگو مهندس سیاهکلی، معاون رسانه های مجازی سازمان صدا و سیما نیز با توجه به چند برابر شدن حجم اطلاعات در هر سال گفت: بر همین اساس اطلاعات علمی یک کشور، آموزش و حرکت آن در سالهای آینده بسیار متفاوت خواهد بود و اگر کشوری نتواند از فضای مجازی استفاده کند، خیلی عقب خواهد ماند.
وی افزود: من وقتی شنیدم پلیس فتا شروع به کار کرده است بسیار خوشحال شدم چرا که با راه اندازی نسل های جدید وب، هر چه بیشتر بستر زندگی بر مبنای آنها قرار خواهد گرفت و لذا نمی شود آنها را ندید.
سیاهکلی تصریح کرد:تشکیل معاونت رسانه های مجازی در سازمان صدا و سیما نیز بر اساس همین سیاست انجام شد و امید می رود که با همکاری دست اندرکاران بتوانیم مدیریت بر فضای مجازی را انجام دهیم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سایت رسیک]
[مشاهده در: www.ri3k.eu]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 255]