واضح آرشیو وب فارسی:هموطن سلام: پرشهاي عضلاني تنه بدن را جدي بگيريد
علت عمده پرشهاي ظريف عضلاني صورت را خستگي زياد، استرس و كمبود كلسيم دانست كه با استراحت و ايجاد شرايط روحي مناسب رفع ميشود.
متخصص بيماريهاي مغز و اعصاب گفت: پرشهاي عضلاني صورت علل متفاوتي دارد كه اغلب مردم آن را به تغذيه نسبت ميدهند ولي اين تنها يك عامل است و افراد در مواردي به جز پرشهاي ظريف عضلاني صورت بايد به پزشك مراجعه كنند.
مريم نوروزيان سرپرست دپارتمان حافظه و نورولوژي رفتار و دانشيار دانشگاه علوم پزشكي تهران با بيان اين مطلب اظهار داشت:
پرشهاي ظريفي كه معمولا در پلك تحتاني و فوقاني احساس ميشوند و افراد ديگر نميتوانند آن را ببينند پرشهاي ظريف عضلاني صورت (فسكيلاسيون خوش خيم) هستند كه نشان دهنده تحريك پذيري فيبرعضلاني ميباشند.
اين متخصص بيماريهاي مغز و اعصاب، علت عمده پرشهاي ظريف عضلاني صورت (فسكيلاسيون خوش خيم) را خستگي زياد، استرس و كمبود كلسيم دانست كه با استراحت و ايجاد شرايط روحي مناسب رفع ميشود.
وي در ادامه اظهار كرد: اگر پرشها در نقاط ديگر بدن به خصوص عضلات بالاي تنه نظير پشت شانهها و يا جلوي سينه باشد و سبب ضعف عضلاني يعني كاهش قدرت فرد در انجام كارها شود بايد آن را جدي گرفت.
اين دانشيار دانشگاه علوم پزشكي تهران با اشاره به اسپاسم نيمه صورت به عنوان نوع ديگر پرشهاي عضلاني ابراز كرد: در اين مورد فرد در گوشهاي از صورت حركت و پرشي احساس ميكند به طوري كه ناگهان حركتي غيرارادي باعث بسته شدن چشمها و لبها شده و عضلات صورت منقبض ميشود كه با تزريق دارو ميتوان آن را رفع كرد. مانند اسپاسم غيرارادي پلك كه سبب مختل شدن ديد فرد ميشود.
دكتر نوروزيان بعضي از پرشها را پيش درآمد تشنج دانست و افزود: در كساني كه تشنج آنان در ابتدا فوكال (كانوني) است و در تمام بدن وجود ندارد، پرشها از دست و صورت شروع و به تمام بدن ختم ميشود.
اين متخصص بيماريهاي مغز و اعصاب با اشاره به وجود تيك در افراد به خصوص پسر بچهها كه گاهي نيز تا بزرگسالي ادامه دارد، گفت: تيك حركتي غيرارادي است كه به طور متناوب تكرار ميشود. مانند پلك زدن زياد، حركت پره بيني و ايجاد صدا در گلو كه بيشتر در پسر بچههاي بيش فعال و افراد وسواسي ديده ميشود.
شنبه 19 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: هموطن سلام]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 220]