واضح آرشیو وب فارسی:مهر: ترش و شيرين فرهنگ و هنر /اعتراض نمايندگان مجلس به خالق مجموعه تاريخي
اعتراض نمايندگان مجلس به كارگردان "يوسف پيامبر"، انصراف و استعفا، انتقاد ديرهنگام از "مثلث شيشهاي" و... مهمترين ترش و شيرين فرهنگ و هنر هفته گذشته را به خود اختصاص دادند.
به گزارش خبرنگار مهر، كارگردان مجموعه "يوسف پيامبر" پس از انتقادها به اين كار معتقد است تنها كارشناسان مذهبي ميتوانند درباره مباحث محتوايي مجموعه نظر بدهند و منتقدان سينمايي صلاحيت لازم را در اين خصوص ندارند. وي گفت: تاكنون مردم و كارشناسان نظر مثبت نسبت به مجموعه داشتهاند و ايرادهايي هم كه گرفته ميشود از سوي منتقدان سينمايي است.
نكته جالب اينكه مهمترين انتقادها از سوي آيتالله جعفر سبحاني از استادان حوزه علميه قم و همچنين حسين رحيمزاده مدير گروه معارف شبكه يك عنوان شده كه منتقد سينما نيستند! همچنين در خبرها آمده 13 نفر از نمايندگان مجلس در تذكري به وزير ارشاد خواستار رسيدگي به اعتراض نمايندگان اهل سنت به مصاحبه اخير فرجالله سلحشور با يكي از روزنامهها شدند.
كارگردان و مجموعهاش در معرض انتقاد و اعتراض
* محمد درمنش در اعتراض به توقيف فيلم سينمايي "ماهوش" با نوشتن نامهاي به مدير كل ارزشيابي و نظارت سينماي حرفهاي معاونت سينمايي وزارت ارشاد از سمت خود در شوراي صدور پروانه ساخت و نمايش آثار ويدئويي استعفا كرد. در بخشي از نامه استعفاء وي آمده است:
از آنجا كه توقيف "ماهوش" را سلب آزادي و انديشه فيلمساز ايراني مسلمان ميدانم و يقين دارم در اين اثر هيچ شائبه غيراخلاقي، غيرقانوني و غيرشرعي وجود ندارد، بنا دارم از تمام امكان موجود سود جسته و ابتدا با چند نامه فضاي منجمد و خشك فعلي مسلط بر سينما را تحليل كنم و در ادامه تلاشي باشم در كنار آنان كه در سينما بيش از هر چيز به كرامت انساني ميانديشند.
* تهيهكننده فيلم سينمايي "ملك سليمان" از تعطيلي اين پروژه بزرگ و تاريخي به دليل مشكلات مالي خبر داد. وي گفت: متأسفانه به دليل تامين نشدن مالي اين پروژه سينمايي در آستانه تعطيلي است. دوستان از وزارت ارشاد چندي پيش از مراحل ساخت فيلم بازديد كردند، اما تمام حمايتهاي آنها معنوي است. اين فيلم براي ادامه كار نياز به حمايت مالي دارد.
* محمدعلي باشهآهنگر كه "فرزند خاك"را بر اكران سينماها دارد، از ساخت پروژه جديد خود "بيداري روياها" انصراف داد. وي گفت: با توجه به اينكه سه ماه پيش درخواست پروانه ساخت دادم و هنوز اتفاقي نيفتاده، از كارگرداني پروژه انصراف ميدهم. هيچكدام از تقاضاكنندگان اين فيلم مشكلي ندارند و فكر ميكنم مسائلي وجود دارد كه اين پروانه صادر نميشود.
وي ادامه داد: به اين دليل كه نيمي از سال را از دست دادهايم، ارجحيت را به پروژه ديگر ميدهم. پس از جعفر پناهي كه به دليل طولاني شدن روند صدور مجوز ساخت از كارگرداني پروژه "بازگشت" انصراف داد، اين دومين اتفاق مشابه در ماههاي اخير است كه روند كند صدور مجوز ساخت را زير سئوال ميبرد.
* محمد نوريزاد كه فيلم "پرچمهاي قلعه كاوه" را بر اكران سينماها دارد، از شرايط ساخت اين فيلم انتقاد كرد و گفت: متأسفانه برخي دوستان به ما اجازه ندادند فيلم را كامل بسازيم و اين كامل نبودن رنج بزرگ من است. اگر فيلم كامل ساخته ميشد به بسياري از ابهامها درباره فيلم پاسخ داده ميشد. ولي مجبور شديم بخشهايي از فيلم را حذف كنيم.
* كمال تبريزي كه "هميشه پاي يك زن در ميان است" را بر اكران دارد، بر ارائه ساختاري تازه در فيلم و نبود روند مشخص در كارنامه خود صحه گذاشت و درباره بازتاب فيلم بين منتقدان گفت: آنها كه نگاه مدرن و روشنفكر دارند ممكن است اينگونه تعبير كنند كه فيلم عاميانه و براي توده مردم است. اگر فيلم با فيلمنامه اوليه ساخته ميشد، بيشتر نظر منتقدان را جلب ميكرد.
"ماهوش"؛ يك فيلم ناكام
* عليرضا اميني سينماي فرهنگي در حال مچاله شدن دانست و گفت: در اين سالها هر چه در اين زمينه حرف زديم، فايده نداشته و اگر حرفي نزنيم بهتر است. اعتراضهاي سينماگران به وضعيت اكران مشخص ميكند سينماي ايران چه وضعيتي دارد. در واقع وضعيت سينماي فرهنگي در ايران به گونهاي پيش ميرود كه فيلمسازان مستقل را به سوي توليد آثار تجاري سوق ميدهد.
اميني كه چند روز بعد تندي اظهار نظر خود را تعديل كرد از ساخت يك فيلم كمدي با عنوان "همان روز" خبر داد. فيلمسازي كه به نظر ميآيد با مشكلات ايجاد شده براي توليد پروژه سينمايي "هفت دقيقه تا پائيز" جايي مناسبتر از تلويزيون نيافته است. اميني در ساختههاي خود كه هيچكدام اكران گسترده نداشته، تا به حال كمدي را تجربه نكرده است.
* سيروس تسليمي پخشكننده "ديوار" معتقد است اگر هر فيلم پرفروش ديگر هم در اين شرايط اكران ميشد، شكست ميخورد. وي گفت: گرچه استقبال از "ديوار" با توجه به تبليغات محدود آن مناسب بوده، ولي شرايط فعلي به گونهاي است كه اگر فيلم موفق "زير پوست شهر" هم اكران ميشد، قطعاً از نظر فروش شكست ميخورد.
* مجتبي راعي با انتقاد از اكران نشدن فيلم "سفر به هيدالو" پس از دو سال گفت: نميگويم اين فيلم براي هميشه در اين وضعيت ميماند ولي ديگر وجود خارجي ندارد. راعي در اين مدت بارها از اكران نشدن اين فيلم كه از حاشيههاي ايجاد شده براي بازيگر خود لطمه ديد، انتقاد كرد كه نتيجهاي در پي نداشت.
* هفته گذشته نمايش ناگهاني فيلم دفاع مقدسي "مثل يك قصه" خسرو سينايي از شبكه تلويزيوني قرآن باعث شگفتي شد. سعيد سعدي تهيهكننده فيلم درباره دلايل اين كار گفت: با توجه به اينكه پروانه نمايش فيلم صادر شده بود، متأسفانه هيچ سينمايي حاضر به اكران آن نشد و مجبور شديم براي بازگشت بخشي از سرمايه فيلم را به تلويزيون بفروشيم.
* طرح ايجاد يك شبكه ويژه مستند در تلويزيون كه پس از آخرين گفتگوي دكتر مرتضي ميرباقري معاون سيما قوت گرفت، از نگاه مستندسازان مورد توجهي خاص قرار گرفته است. فرهاد ورهرام، مجتبي راعي و حميدرضا مجتهدي از جمله فيملسازاني هستند كه تأسيس اين شبكه را مثبت و مفيد ارزيابي كرده و خواستار بيرون آمدن اين گونه سينمايي از حاشيه به متن شدهاند.
* مجموعه تلويزيوني "سه در چهار" مجيد صالحي به طور ناگهاني امشب به پايان ميرسد. پس از غيبت محمد كاسبي در قسمتهاي اخير كه جوابي منطقي هم در طول كار به آن داده نشده، به نظر ميآيد حرفهاي در گوشي درباره جرح و تعديل اين مجموعه چندان هم بيراه نبوده است.
* شوراي شعر وزارت ارشاد انتقاد ديرهنگام خود را به ترانه برنامه "مثلث شيشهاي" وارد كرد. حسين اسرافيلي عضو اين شورا گفت: ترانه تيتراژ "مثلث شيشهاي" كه شعرش را خود رشيدپور مجري برنامه گفته هيچ معنا و مفهومي ندارد و بعد از چند هفته كه اجرا شد به شوراي شعر رفت و آنها گفتند حالا كه اين مدت پخش شده و مجوز نداشته، ما چه اعمال نظري بكنيم!
* لغو مجوز گروه مسلمان موسيقي دبو دقايقي پيش از نخستين اجرا در تهران هفته گذشته حاشيهسازي كرد. در حالي كه سه نفر از اعضاء گروه براي معرفي و اجراي قطعههايي از كارهاي خود ميهمان برنامه تلويزيوني "كولاك" بودند و مردم بليت به دست مقابل تالار وحدت منتظر آغاز كنسرت، طبق دستور مدير كل دفتر موسيقي برگزاري كنسرت و مجوز كان لم يكن تلقي شد.
چند روز بعد روابط عمومي اين گروه از شكايت دبو به ديوان عدالت اداري پس از لغو كنسرت خبر داد. محمدسعيد شهيدي پس از انتشار دلايل مدير كل دفتر موسيقي ارشاد براي لغو كنسرت گفت: ما با نامه وزارت ارشاد براي 16 نوازنده گروه ويزاي ايران گرفتيم و اصلاً امكان تغيير افراد وجود نداشته است. اين گروه يك شب هم برنامه اجرا نكرد كه بگوييم چيزي عوض شده يا نه.
* دكتر حسن خجسته معاون صدا سازمان صدا و سيما در اولين جلسه كاري با مديران راديو معارف با تأكيد بر بازنگري در برنامههاي اين شبكه خواستار توليد برنامههاي فاخر در حوزه زنان و موسيقي شد تا به انبوده شبهات موجود در اين دو حوزه نقادانه پاسخ داده شود.
شنبه 19 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 190]