تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 17 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم(ص):هیچکس حقیقت ایمان را کامل نمی کند مگر اینکه جدال لفظی را رها کند، هر چند حق با او باش...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1851157022




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

چون بميرم قدر من روشن ‌شود/ گزارش ايكنا از مراسم يادبود مرحوم استاد فولادوند


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: چون بميرم قدر من روشن ‌شود/ گزارش ايكنا از مراسم يادبود مرحوم استاد فولادوند
گروه ادب: مراسم سومين روز درگذشت مرحوم «محمدمهدي فولادوند» با حضور جامعه فرهنگي و قرآني كشور و خانواده آن مرحوم شب گذشته 18 مرداد در مسجد نور برگزار شد.
به گزارش خبرگزاري قرآني ايران (ايكنا) اين روزها روزمرگي زندگي شهرنشيني انسان‌هاي زيادي را در خود فرو مي‌برد، انسان‌هايي كه فراموش مي‌كنند روزي در مكتب استادي الفباي زندگي را آموخته‌اند، شاگرداني كه فراموش مي‌كنند آن‌چه از زمزمه محبتي معلم آموخته‌اند را نبايد به آساني از ياد ببرند و تا پايان زندگي خود را قدرشناس زحمات استاد خود بدانند.

مرحوم «محمدمهدي فولادوند» در طول حيات خود شاگردان بسياري را پرورش داد، شاگرداني كه در مراسم تشييع پيكر استاد و مراسم يادبود او، جايشان بسيار خالي بود، اما در اين بين بسياري هم به نمايندگي از جامعه قرآني آمدند تا بگويند، فولادوند انديشه‌اي فراموش نشده است.

ترجمه قرآن؛ شاه‌بيت زندگي مرحوم فولادوند

مراسم سومين روز درگذشت استاد فولادوند شب گذشته با تلاوت آياتي از كلام‌الله مجيد توسط «محمدرضا بنيادي» آغاز شد و سپس «سهيل محمودي» به نمايندگي از جامعه ادبي سخنان خود را با ابيات «سحرها در گلوگاه شب تيره اوست / دو عالم را فرو از كوكب دوست / نشان مرد محمل با تو گفتم / چو مرگ آيد تبسم بر لب اوست» آغاز كرد و با اشاره به نقش مرحوم فولادوند در اعتلاي معارف قرآن كريم در كشور گفت: يكي از كساني كه در اعتلاي فرهنگ و معارف قرآني در طي دهه‌هاي اخير بيشترين سهم را داشته و همه ما از تلاش‌هاي متنوع فرهنگي و ترجمه‌هاي ايشان آگاهيم، مرحوم فولادوند بوده است، بالاخص شاه‌‌بيت زندگي ايشان كه ترجمه قرآن و راهگشا براي بسياري از مترجمان و همدم براي آيندگان محسوب مي‌شود.

او با اشاره به هنر شاعري و ذوق ادبي در وجود مرحوم فولادوند ادامه داد: يكي از هنرهايي كه مرحوم فولادوند در وجود خود داشت شاعري بود، اما او كمتر به عنوان شاعر شناخته شده است، ولي در محافلي نيز ايشان سروده‌هايي را با تكيه بر معارف ايماني و وحياني عرضه مي‌كردند.

محمودي با بيان اين مطلب كه تعليمات دين اسلام بر آثار فولادوند تأثير ويژه‌اي داشته‌اي است بيان كرد: در مجلسي كه متعلق به سرسپرده پيامبر عظيم‌الشأن اسلام و معلم ايماني ما بوده، گفتن منقبت هم صواب براي او خواهد داشت، هم براي شنوندگان و هم اميدوارم صوابي براي گوينده به همراه داشته باشد.

اين شاعر سپس با خواندن غزل

«دست تو باز مي‌كند پنجره‌هاي بسته را

هم تو سلام مي‌كني رهگذران خسته را

دوباره پاك كردم به روي رف گذاشتم

آيينه قديمي غبار غم نشسته را

پنجره بي‌قرار تو، كوچه در انتظار تو

تا كه كند نثار تو، لاله دسته‌دسته را

شب به سحر رسانده‌ام، ديده به ره نشانده‌ام

گوش به زنگ مانده‌ام، جمعه عهدبسته را

اين دل صاف كم‌كمك، شده‌است سطحي از ترك

آه شكسته‌تر مخواه، آيينه شكسته را»

تقديم به امام زمان عج كرد و با يادآوري زمان درگذشت مرحوم فولادوند كه مصادف با اعياد شعبانيه بود بيان كرد: استاد فولادوند زماني جان‌به‌جان‌آفرين تسليم كرد كه مصادف با ايام ولادت امام حسين (ع)، حضرت ابوالفضل و امام زين‌العابدين (ع) بود و اميدواريم كه اين سرسپرده و دلسپرده آستان معارف آسماني در جهاني بهتر با اين اولياي الهي محشور شود.

او سپس سخنانش را با غزل:

«تو با تنهاييت از خود فرارفتي به تنهايي

ولي در خود فروماندي، ما جمع تماشايي

تو در انداز‌هاي ناگرير ما نمي‌گنجي

تو را هم با تو مي‌سنجيم در عزم شكيبايي

از اول آخر كرببلايت را چنين ديدم

تو و هفت آسمان غربت، تو و يك دهر تنهايي

صداي گريه باران در اين شب‌هاي بي‌پايان

به سوگ توست با ما عاشقان كردي هم‌آوايي

از آن روزي كه خونت بر زمين باليده گرديده

تمام خاك لبريز از شقايق‌‌هاي صحرايي

كسي مثل تو نبض عشق را معنا نخواهدكرد

كسي مثل تو، مثل تو به اين ايجاز و زيبايي

زلال ياران تو را، تصوير از اين بهتر

كه جان دادند در اوج عطش دل‌هاي دريايي

به جان تو، غير تو هرگز نخواهم خواست

ولي دستي تهي دارم اگر بر من ببخشايي

با تقديم به صاحت مقدس امام حسين (ع) خاتمه داد.

پس از شعرخواني سهيل محمودي، مراسم با تلاوت آياتي از سوره «رحمن» توسط «احمد ابوالقاسمي» قاري بين‌المللي قرآن كريم ادامه يافت.

چون بميرم زندگي گيرم ز سر

سپس «حامد فولادوند» فرزند ارشد مرحوم «محمدمهدي فولادوند» به‌نمايندگي از خانواده آن مرحوم پس از قدرداني از مقام معظم رهبري (مد ظله العالي) كه اجازه تدفين مرحوم فولادوند را در ابن بابويه صادر كرده بودند، و همچنين تقدير از نهادها و سازمان‌هاي قرآني شركت‌كننده در مراسم تشييع و يادبود مرحوم فولادوند به خواندن شعري پرداخت كه مرحوم فولادوند 40 سال قبل با عنوان «چون بميرم» سروده بود:

«خواهم اي جان چون رسد هنگام مرگ

شادمانه پا نهم بر بام مرگ

بر لب آرم نام آن بي‌نام را

اندر آغوش آورم عجرم مخواه

چون سپيده سرزند از خاوران

گيرم از دست تو جام شوكران

اي خوش آن دم اين پرستوي حزين

بال گيرد شادمانه از زمين

چون بميرم زندگي گيرم ز سر

از جهان بي‌نشان دارم خبر

چون بميرم قدر من روشن شود

خارزار غربتم گلشن شود»

مرحوم فولادوند معلم واقعي قرآن بود

در پايان اين مراسم نيز حجت‌الاسلام‌ و المسلمين «محمدعلي خسروي» معاون فرهنگي مؤسسه تنظيم و نشر آثار امام خميني (ره) با اشاره به خدمات قرآني و فرهنگي مرحوم فولادوند در زمان معاصر گفت: مرحوم استاد فولادوند عمر پربركت خود را در راه شناساندن آيات كريمه الهي به نسل امروزي سپري كرد.

او سپس با اشاره آيه 1 و 2 سوره رحمن «الرَّحْمنُ (1) عَلَّمَ الْقُرْآنَ (2)» به بيان معاني دو واژه «رحمن» و «رحيم» پرداخت و افزود: «رحمن» صفت مبالغه از صفات پروردگار است، مانند «رحيم» كه صفت مشبهه است. مفسران و بزرگان فرقي را بين رحمان و رحيم قايل شده‌اند و فرموده‌اند: رحمن جنبه رحمت پروردگار را به صورت عام در نظر دارد. خداوند رحمن است هم براي مومن و هم براي كافر، اما واژه رحيم اختصاص به رحمتي دارد كه تنها خاص مومنين و آن هم در آخرت است.

معاون فرهنگي موسسه تنظيم و نشر آثار امام خميني (ره) ادامه داد: باتوجه به فرقي كه بين رحمن و رحيم است، رحمانيت پروردگار منشأ تعليم قرآن محسوب مي‌شود و «الرحمن ، علم‌القرآن» يعني آن جنبه‌اي كه موجب‌شده تا قرآن تعليم داده و براي مردم بيان شود، در حقيقت اين جنبه رحمانيت پروردگار است و رحمت عام خداست كه شامل همه مي‌شود.

حجت‌الاسلام‌ و المسلمين خسروي با توجه به بيان جنبه‌هاي رحمت خداوند در سوره «رحمن» اظهار كرد: در سوره رحمن، رحمت دنيا و رحمت آخرت مورد اشاره قرار گرفته و همه نعمت‌ها در اين سوره برشمرده مي‌شود كه از آن نعمت‌ها، مي‌توان به نعمت تعليم قرآن، خلقت انسان، نعمت بيان و نعمت‌هاي اين دنيايي مانند گردش خورشيد و نظم عالم هستند، اشاره كرد.

او تأكيد كرد: اين نعمت‌ها هم شامل مومن مي‌شود و هم شامل كفار. خورشيد كه مي‌تابد تنها بر سرزمين‌هاي اسلامي نمي‌تابد و سرزمين‌هاي كفر هم از انرژي خورشيد بهره مي‌برد كه اين جنبه رحمانيت خداوند است. خداوند زمين را به عنوان يك نعمت در اختيار تمامي انسان‌ها قرار داده و نه تنها مومنين و اين جنبه رحمانيت خداوند است و اين انسان‌ها هستند كه بايد با علم و دانش و ابزاري را كه به دست مي‌آورند از زمين بهره‌برداري كنند. هر كس در دنيا بتواند فرمول‌هاي استفاده از منابع زمين را به دست آورد به نتيجه مطلوب مي‌رسد.

او ادامه داد: بهره‌برداري از زمين در اختيار همه انسان‌ها است و ما نبايد معتقد باشيم كه با صلوات و ذكر مي‌توان از نعمت‌هاي زمين بهره‌برداري كرد و بعد دچار اين مشكل مي‌شويم ما كه مسلمان و اهل قرآنيم چرا بايد در فقر باشيم و ديگراني كه خدا را قبول ندارند به نعمت‌هاي دنيوي برسند و مشكل اينجا اين است كه گاهي عقايدي كه به ما منتقل مي‌شود، عقايد درستي نيست.

حجت‌الاسلام‌ و المسلمين خسروي بيان كرد: اگر بنيان‌هاي اعتقادي ما براساس مباني صحيح شكل بگيرد و اگر بر مباني عقلي و قرآني متكي نباشد، مشكلات بسياري در پيش رو خواهيم داشت، يكي از زجرهاي دانشمندان اسلام چه در كسوت روحانيت مانند «شهيد مطهري» و چه در كسوت غير روحاني مانند «استاد فولادوند» مطرح مي‌كردند، عدم فهم درست قرآن و اسلام بوده است.

حجت‌الاسلام‌ و المسلمين خسروي با انتقاد از پياده نشدن درست مباني ديني در بين نسل جوان گفت: ما مباني ديني را به گونه‌اي مطرح مي‌كنيم كه يك جوان تصور مي‌كند براي پيروز شدن در ميدان فوتبال و يا براي اين‌كه در كنكور نمره آورد بايد شب را تا صبح بنشيند و دعا كند، در حالي‌كه دعا ثمره ديگري دارد و بايد راه ديگري اين جوان طي كند تا به نتيجه برسد.

او افزود: خداوند مكرر تكرار مي‌كند كه توجه داشته باشيد بهره‌اي كه از زمين مي‌بريم نعمت خدا است و تنها فرق مومن و كافر در همين نكته است كه يك انسان مومن توجه دارد، همه چيز از خدا است، ولي هر دو با ياد گرفتن راه و روش مي‌توانند از نعمت‌هاي خدا بهره‌برداري كنند.

او با بيان تفاوت‌هاي انسان مومن و كافر ادامه داد: فرق انسان مومن و غير مومن در اين است كه مومن مي‌داند رشته امور در دست كيست، اما اين امور را خود بايد پيدا كند. جنبه رحمانيت پروردگار عام است، هم شامل نعمت‌هاي دنيوي و هم نعمت‌هاي اخروي مي‌شود كه در سوره رحمن به آن اشاره شده است.

معاون فرهنگي مؤسسه تنظيم و نشر آثار امام خميني (ره) بيان كرد: يكي از تراوشات جنبه رحمانيت پرودگار تعليم قرآن كريم است و اولين معلم قرآن خداست كه خود فرموده «الرحمن، علم‌القرآن». كساني كه در اين دنيا معلم قرآن باشند، متعلق به صفت خدايي شدند و معلم قرآن بودن، غير از عالم قرآن بودن است.

حجت‌الاسلام ‌و المسلمين خسروي يكي از وظايف معلم قرآن را بهره‌گيري ديگران از او دانست و تأكيد كرد: معلم قرآن تلاش مي‌كند، حقايق آن را به ديگران هم بياموزد و ديگران را هم از اين سرچشمه فياض بهره مند كنند، خود تنها به اين كوثر زلال نرود و مرحوم فولادوند قرآن را ترجمه كرد تا ديگران هم از آيات قرآن بهره مند شوند تا نسل امروز هم قرآن را فرا بگيرند، او يك معلم واقعي قرآن بود.

او سپس باتوجه به نخستين آيه‌هاي كه توسط مرحوم فولادوند در كتاب «گل‌هايي از قرآن» ترجمه شد، اشاره و تصريح كرد: نزديك به 40 سال قبل كه آياتي از قرآن را مرحوم فولادوند با عنوان «گل‌هايي از قرآن» ترجمه و منتشر كرد، توانست به تدريج كل قرآن را ترجمه كند و بارها و بارها خود مي‌گويد، در ترجمه‌ها خط مي‌كشيدم، كلمه‌اي نو و واژه‌اي گويا انتخاب مي‌كردم و پس از 30 سال تلاش ترجمه‌اي زيبا ارائه كرد و اين ترجمه جزء يكي از ممتازترين ترجمه قرآن در زمان معاصر است.

حجت‌الاسلام ‌و المسلمين خسروي از مرحوم استاد فولادوند به عنوان يكي از چهره‌هاي برتر در زمينه ترجمه قرآن نام برد و گفت: در بين صدها ترجمه قرآن پنجاه سال اخير، شايد ترجمه مرحوم فولاوند يكي از سه ترجمه برتر قرآني به دليل رواني، سليس بودن، آهنگين بودن و دقت در انتخاب كلمات باشد به‌گونه‌اي بدون آن‌كه تكلف صنايع ادبي را داشته باشد و مانند آب گوارا و آيينه روشن معاني را به انسان‌ها منتقل مي‌كند.

او در ادامه به بيان يكي از خاطرات خود با مرحوم فولادوند پرداخت و افزود: «چندي پيش به اتفاق يكي از دوستان به عيادت اين مرد عالي‌قدر رفتيم، نشسته بود و يك قرآن در كنارش به چشم مي‌خورد كه مشغول اصلاح ترجمه آن بود، به او گفتم شما كه ترجمه‌تان منتشر شده و او گفت: باز هم دارم مرور مي‌كنم و باز به نكات جديدي مي‌رسم و يادداشت مي‌كنم»؛ اين عشق و علاقه به قرآن و عشق و علاقه به مردم كه قرآن‌خوان و قرآن‌دان باشند از ويژگي‌هاي اين مرد بزرگ بود.

معاون فرهنگي مؤسسه تنظيم و نشر آثار امام خميني (ره) در پايان گفت: كساني كه مانند فولادوند به قرآن وصل شوند، جاودانه هستند و مرحوم استاد فولادوند عمر پر بركت را در راه معارف قرآني سر كرد و خداوند اين توفيق را به او عنايت كرد كه علاوه بر خدمات فرهنگي آثار ارزشمندي به جاي بگذارد. مرحوم فولادوند بيش از 20 هزار بيت به زبان فارسي شعر سروده و بيش از 700 صفحه به زبان فرانسوي دارد كه ابيات و قطعات ادبي به زبان فرانسه مورد تأييد و استقبال ادباي بزرگي قرار گرفته و همه آن‌ها تمجيدهاي از ايشان كرده‌اند كه اين‌ها نشانه نبوغ اين مرد بزرگ بود و او نتيجه تمام زحمات خود را در ترجمه قرآن به زبان فارسي ارائه كرد.

از چهره‌هاي قرآني و فرهنگي حاضر در اين مراسم مي‌توان به «آيت الله دري نجف آبادي» دادستان كل كشور؛ «مهندس حسن بيادي» نايب رييس شوراي اسلامي شهر تهران؛ «احمد مسجد جامعي» مدير موزه ملي قرآن كريم، «محمد خواجوي» رييس سازمان دارالقرآن‌الكريم، «سيدمحمود دعايي» مديرمسئول روزنامه اطلاعات، تعدادي از داوران و قاريان بين المللي قرآن كريم و «رحيم خاكي» رييس سازمان فعاليت‌هاي قرآني دانشجويان اشاره كرد.
 شنبه 19 مرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[مشاهده در: www.iqna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 190]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن