واضح آرشیو وب فارسی:سياست روز: سينماي ايران با سالنهاي مجهز رونق ميگيردژنبض سينماي ايران در يك سالن ميتپد
گروه فرهنگي- مجتمع فرهنگي سينمايي آزادي كه امسال به چرخه سينماهاي پايتخت اضافه شد، ثابت كرد يك سينماي امروزي و پيشرفته ميتواند در تمام طول سال انبوه مخاطبان را به خود بخواند و بازسازي بيترديد يكي از حلقههاي گمشده رونق اكران سينماها است.
سينما آزادي كه با نام شهر فرنگ در خاطره جمعي سينماروها ماندگار شد، به نام مجموعه فرهنگي سينمايي آزادي از اسفند 86 حيات جديد خود را آغاز كرد. سينماروهايي كه خاطره اين سينما را تجربه كرده بودند، 10 سال صبر كردند تا هنگام عبور از تقاطع شهيد بهشتي - خالد اسلامبولي سرشان را بالا بگيرند و در جاي خالي سينما آزادي يك مجتمع عظيم و مدرن با انوار رنگي و هيبتي فراگير و هميشه زنده ببينند.
اين عادت تلخ از فروردين 76 كه سينما آزادي در آتش سوخت بدل به رفتار جمعي كساني شد كه خاطره، كودكي، فيلم، سينما، عشق و... برايشان با اين سينما معنا ميشد. 10 سال زمان طولاني است براي يادآوري سوختن و بر باد رفتن اين همه رويا و خاطره، 10 سال زمان طولاني است براي انتظار كشيدن و تجديد ديدار، 10 سال طولاني است...
از وقتي ماكت سينما آزادي به عنوان طرح اوليه آنچه بايد شود، منتشر شد حال كساني كه اين انتظار را به اميد تجديد ديدار و احياء خاطرات گذشته تاب ميآوردند، مانند حال يك دم بخت بود كه تنها به عكسي از آينده دل خوش ميكند. صبر ميكند، هر روز به عكس نگاه ميكند و در ذهن خود به دنبال مشابهسازي آن با تصويري است كه هميشه از آينده در ذهن داشته است.
طبيعي است كه ذهنيت و واقعيت چندان با هم جور درنميآيند، ولي مهم آن جاي خالي است كه بايد پر شود و اين پر شدن تاواني دارد كه هر كس به نوعي ميپردازد. منتظران تجديد ديدار با سينما آزادي از ابتدا حدس ميزدند اين ساختمان نقرهاي، شيشهاي و نوراني كمترين نسبت را با آن ساختمان اصيل، قديمي، محكم و چندين ساله دارد. ساختماني كه قامتش را به رخ نميكشيد ولي تسلطش بر كساني كه از اين تقاطع فرهنگي عبور ميكردند، غير قابل انكار بود.
مجتمع فرهنگي سينمايي آزادي هر چند براي رونق گرفتن بيست و ششمين جشنواره فيلم فجر به نمايش فيلمهاي چند بخش مختلف پرداخت، اما به طور رسمي 26 اسفندماه 86 طي مراسمي رسمي با حضور روسا، مسئولان و هنرمندان عرصه فرهنگ و هنر افتتاح شد و به چرخه سينماهاي ممتاز و چند سالنه پايتخت وارد شد.
مجتمع آزادي فعلي با نمايش فيلمهاي اكران نوروز 87 در پنج سالن، اولين گامهايش را براي معارفه با منتظران فيلم ديدن در اين سينما آغاز كرد. سالنهايي كه با نامهاي شهر فرنگ، شهر قصه، شهر هنر، شهر هفتم و آزادي قرار است يادآور خاطرههاي شيرين گذشته از سينما شهر فرنگ و شهر قصه باشند.
يادم هست چقدر براي دوستم اهميت داشت در اولين نمايش فيلم مجتمع آزادي در جشنواره حضور داشته باشد. تجربهاي كه به تعبير او ميتوانست براي هميشه ترجيعبند تاريخي حرفهايش درباره سينما آزادي باشد. ولي خوب يادم هست وقتي خودم را راضي به ديدن يكي از فيلمهاي اكران نوروز در اين سينما كردم، حسم موقع بيرون آمدن از سينما مشابه همان دوستم بود كه به حضور در اولين نمايش فيلم اين مجتمع تفاخر ميكرد.
يادم هست وقتي بيرون آمدم و در حال سوار و پياده شدن از پلههاي برقي متعدد كه قرار بود مرا از قامت بلند سينما به روي زمين بازگردانند، به اين فكر ميكردم كه سينما آزادي هيچ حضوري در حس و حال من نداشت. داشتم به اين فكر ميكردم كه آداب سينما رفتن را بجا آوردم و فرصت دادم تا سينما مرا در فيلم غرق كند، اما آنچه در نهايت برايم باقي ماند تماشاي فيلمي بود كه ميتوانستم در هر سينماي مدرن و تازهساز ديگر اين روزها ديده باشم.واقعيت اين است كه نه سينما آزادي و نه هيچكدام از سينماهاي بازسازي شده و چند سالنه جديد، ديگر خاطرهساز نيستند و تجربه فيلم ديدن در آنها خاص و منحصربفرد نيست. وقتي به خاطراتم از همين سينما آزادي فقيد رجوع كردم ياد فيلمهايي افتادم كه همگان در ياد كردن از آنها اين نكته را ضميمه ميكردند كه در سينما آزادي فيلم را ديدهاند.
مجتمع فرهنگي سينمايي آزادي علاوه بر پنج سالنه بودن، يك سينماي هوشمند با امكانات رفاهي چون رستوران، كافيشاپ و... در طبقات و پاگردهاي مختلف است. مجموعهاي كه مردم ميتوانند علاوه بر تأمين علايق فرهنگي و داشتن گزينههاي مختلف براي انتخاب يك فيلم از ميان پنج سالن، به ديگر علايق خود هم برسند و در مجموع شرايطي فراهم شود تا كسي كه راهش به اين مجتمع ميافتد، حداقل چند ساعت درنگ كرده و درگيرش شود.
همه اين اهداف و همچنين ديگر اهداف كاركردي در مجتمع فرهنگي سينمايي آزادي تأمين شده و مردم را جذب و درگير ميكند كه يك امتياز مثبت و قابل رقابت است. اما وقتي قرار است اين ساختمان را تنها از وجه فرهنگي و آن هم از نوع خاطرهسازي و حس نوستالژيك به فيلم و سينما مورد ارزيابي قرار دهيم، مجتمع جديد آزادي در رقابت با سينما آزادي فقيد كم ميآورد.
سينما آزادي تهران روز جمعه 29 فروردين 1376 ساعت 15/13 دچار حريق شد. اين سينما كه در سالهاي 55 و 69 هم دچار آتشسوزي خفيف شده بود، نتوانست بار سوم جان سالم در ببرد و بلافاصله بعد از حريق باقيمانده ساختمان آن نيز تخريب شد.
شهرداري تهران از چهارم ارديبهشت 85 ساخت مجدد سينما آزادي را آغاز كرد و محمدباقر قاليباف شهردار تهران در مراسم كلنگزني پروژه در 28 فروردين قول داد جشنواره فجر 86 در اين سينما برگزار شود. شهردار تهران خوشقولي كرد و مجتمع آزادي در جشنواره حضور داشت و از روزهاي پاياني سال گذشته نيز به چرخه سينماهاي پايتخت اضافه شد.
شنبه 19 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سياست روز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 189]