تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 15 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):لباس پاكيزه غم و اندوه را برطرف مى كند و باعث پاكيزگى نماز است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1821112349




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

خطيب نماز جمعه تهران:روسيه و چين جلوي حركات راديكالي 1+5 را بگيرند


واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: خطيب نماز جمعه تهران:روسيه و چين جلوي حركات راديكالي 1+5 را بگيرند
تحريم‌هاي جديد اروپايي‌ها عليه ايراندنياي اقتصاد- خطيب نمازجمعه تهران گفت: دنيا از چين و روسيه انتظار دارد تا محكم و جدي در مقابل حركت‌هاي راديكالي كشورهاي غربي ايستاده و نگذارند تا مقاصد شوم آنان را پياده كنند. دولت‌هاي اروپايي قصد دارند در وارد‌‌شدن به‌تعهدات جديد براي حمايت مالي دولتي از تجارت با ايران از جمله اعطاي اعتبارات تضمين يا بيمه صادرات، محدوديت اعمال كنند.
اعمال تحريم‌هاي جديد مالي اتحاديه اروپايي عليه ايران
دنياي اقتصاد – درحالي كه روسيه عضو گروه 1+5 به صراحت مخالفت خود را از اعمال تحريم‌هاي بيشتر عليه ايران ابراز و اعلام كرد كه در كنفرانس ويدئويي نمايندگان كشورهاي يادشده هيچ توافق يا تفاهمي از هيچ‌نوعي درباره تشديد تحريم‌ها عليه ايران انجام نشده است، ديروز دولت‌هاي اروپايي تحت فشارهاي سياسي آمريكا در سياستي متناقض با روند مذاكرات، دور جديدي از تحريم‌هاي مالي را عليه كشورمان اعمال كردند.
اين درحالي است‌كه پس از سه سال كاهش صادرات اتحاديه اروپايي به ايران، ميزان صادرات اين كشورها طي پنج‌ماه نخست سال‌جاري ميلادي درمقايسه با مدت مشابه در سال 2007، 8/17درصد افزايش يافته است. افزون براين، كشور آلمان همچنان باوجود برخي مخالفت‌ها، از جمله مخالفت اسرائيل، برتداوم همكاري اخير گازي با ايران تاكيد دارد.
به گزارش ايسنا، شبكه خبري بلومبرگ گزارش داد: اتحاديه اروپايي به تحريك جورج بوش، رييس‌‌جمهور آمريكا توافق كرد تا در‌‌خصوص حمايت دولت‌‌هاي اروپايي از تجارت جديد با ايران محدوديت اعمال كند و از درخواست شوراي امنيت در قطعنامه ماه مارس فراتر رفت.
براساس بيانيه‌اي كه صبح روز جمعه روي وب سايت اين اتحاديه قرار گرفت، دولت‌هاي اروپايي بايد در وارد‌‌شدن به‌تعهدات جديد براي حمايت مالي دولتي از تجارت با ايران از جمله اعطاي اعتبارات تضمين يا بيمه صادرات، محدوديت اعمال كند. اين اقدام مقدمه‌اي است براي رويارويي جديد سازمان ملل كه در آن آمريكا و متحدان اروپايي‌اش براي غلبه برمقاومت روسيه و چين در‌‌خصوص افزايش تحريم‌ها عليه ايران تلاش خواهند كرد. درحال حاضر چين و روسيه به همراه بسياري از كشورهاي جهان از جمله اعضاي جنبش عدم تعهد، مخالف اقدامات خصمانه آمريكا و متحدانش در قبال ايران هستند.
اتحاديه اروپايي اعلام كرد كه به اجرا در آوردن سومين سري از تحريم‌هاي شوراي امنيت در ماه مارس عليه ايران را آغاز و اعطاي وام‌‌هاي دولتي در حمايت از تجارت با ايران را محدود كرده و در عين حال بازرسي دقيق‌تر از محموله‌ها به مقصد ايران و محموله‌هاي خارج شده از ايران را آغاز كرده است.
در بيانيه آمده است كه اتحاديه اروپايي در‌‌خصوص تبادلات ميان بانك‌هاي اروپايي و بانك صادرات ايران هوشياري به خرج خواهد داد.
دولت‌هاي اروپايي همچنين متعهد ‌‌شدندكه هيچ‌گونه كمك مالي به استثناي كمك با اهداف بشر دوستانه و عمراني را به دولت ايران ارائه ندهند.
مقام‌هاي اروپايي درعين حال در موضعي متناقض با سياست‌ تحريم‌هاي جديد، اعلام كردند كه مي‌خواهند دورنماي راه حل مساله هسته‌اي ايران را از طريق مذاكرات بازنگه‌دارند و با برداشتن گام‌هاي رسمي براي اجراي قطعنامه سازمان ملل در را به روي مذاكرات نمي‌بندند.
اين درحالي است كه روسيه در‌‌خصوص تحريم‌هاي بيشتر عليه ايران پس از كنفرانس تلفني چهارشنبه ميان مقام‌هاي پنج عضو دايم شوراي امنيت و آلمان ابراز ترديد كرده است.
پيش از اعمال تحريم‌هاي جديد با رويكرد مثبت مذاكرات و نامه سعيد جليلي، نماينده شوراي‌عالي امنيت ملي و دبير اين شورا، به خاوير سولانا، نماينده شش كشور مدعي پرونده هسته‌اي ايران، باعث به هم ريختن برنامه‌هاي فشار آمريكا و انگليس عليه ايران شده بود، اما سرانجام اعمال فشارهاي آمريكا كارگر افتاد.
شش كشور مدعي پرونده هسته‌اي ايران پس از مذاكره تلفني جليلي و سولانا و ارسال سند مذاكرات در يك كنفرانس تلفني پاسخ جديد ايران را بررسي كردند.
پس از اين كنفرانس تلفني رسانه‌هاي آمريكايي در يك جو سنگين تبليغاتي خبر از توافق شش كشور براي تشديد تحريم‌ها عليه ايران دادند، اما بلافاصله ويتالي چوركين، نماينده روسيه در سازمان ملل مخالفت خود را با موضع آمريكا اعلام كرد و گفت: هيچ توافق يا تفاهمي از هيچ نوعي درباره تشديد تحريم‌ها عليه ايران انجام نشده است.
چوركين تاكيد كرد: روسيه مذاكره با ايران را كنار نمي‌گذارد، زيرا در تماس‌هاي ايران و آژانس بين‌المللي انرژي اتمي پيشرفت‌هاي خوبي مي‌بيند كه اميدواركننده است.
وزارت خارجه روسيه نيز روز پنج‌شنبه برادامه مذاكرات با تهران و عدم تعيين مهلت براي پاسخگويي ايران به بسته پيشنهادي 1+5 تاكيد كرد.
اين موضع روسيه به روشني متناقض ‌بودن موضع مسكو با واشنگتن را نشان مي‌دهد. به گزارش خبرگزاري فرانسه، گونزالو گالگوس، سخنگوي وزارت خارجه آمريكا مدعي شد كه كشورهاي 1+5 به توافق رسيدند كه چاره‌اي ندارند جز آن‌كه به‌عنوان بخشي از استراتژي خود تحريم‌هاي شديدتر عليه ايران را دنبال كنند. با اين حال به گزارش آسوشيتدپرس، گالگوس در اظهارات خود با بيان اينكه در صورتي كه آمريكا به تنهايي مي‌توانست تصميم‌گيري در اين زمينه را انجام دهد، روند مذاكرات سرعت متفاوتي مي‌داشت، به طور غيرمستقيم به عدم تمايل چين و روسيه براي تشديد تحريم‌ها اذعان كرد.
گالگوس نگفت كه آيا در صورتي كه ايران بسته را بپذيرد، تحريم‌ها دنبال خواهند شد يا خير، اما افزود: هرگونه پاسخي از سوي ايران مورد بررسي قرار‌گرفته و بر اساس آن تصميم‌گيري درباره گام‌هاي بعدي انجام خواهد شد.
وي كه بسته مشوق‌ها را شامل همه چيزهايي دانست كه ايران براي دنبال كردن يك برنامه هسته‌اي غيرنظامي نياز دارد، افزود: فشار به ايران براي پيروي از درخواست‌هاي جامعه بين‌المللي و وظايف تهران در قبال شوراي امنيت سازمان ملل افزايش خواهد يافت.
گالگوس هيچ‌گونه چارچوب زماني براي اعمال تحريم‌هاي احتمالي جديد ارائه نداد و به اين نكته اشاره كرد كه سه قطعنامه تحريم قبلي نيازمند ماه‌ها ديپلماسي بودند.
به گزارش خبرگزاري فرانسه، كاندوليزا رايس، وزير امور خارجه آمريكا نيز روز پنج‌شنبه در گفت‌وگو با مجله‌ پوليتيكو مدعي شد: ايران اگر بخواهد، راه خروجي دارد؛ اما در صورتي كه اين كار را نكند، ما با جديت به دنبال تحريم‌هاي بيشتر خواهيم بود. بايد اميدوار باشيم افراد منطقي در ايران وجود داشته باشند كه درك كنند اين راه مناسبي براي حكومت بر يك كشور نيست. رايس در ادامه مدعي شد كه پاسخ اخير ايران به درخواست تعليق غني‌سازي در ازاي مشوق‌هاي اقتصادي و سياسي يك پاسخ جدي نيست.
وزير امور خارجه آمريكا گفت: آمريكا ايران را يك دشمن دايمي قلمداد نمي‌كند و تاكنون با حمايت از سه قطعنامه تحريم شوراي امنيت سازمان ملل بسيار سرسختانه با آنها برخورد كرده است.
اما به گزارش روزنامه گاردين، مقام‌هاي اتحاديه اروپايي بر اين عقيده‌اند كه كليد حل مناقشه‌ هسته‌اي ايران تداوم مذاكرات است، اما نه به هر قيمتي و نه تا مدت زمان نامشخصي. با اين حال ،فرانك والتر اشتاين ماير، وزير امور خارجه آلمان در اين‌باره گفت: در صورتي كه ايران اين مسير را انتخاب نكند، دوباره به شوراي امنيت سازمان ملل رجوع مي‌كنيم.
براساس اين گزارش، روسيه و چين با صراحت با اعمال هرگونه تحريم جديد عليه ايران مخالفت مي‌كنند و معتقدند راه ديپلماسي و مذاكره بهترين روش توافق با ايران است و برعكس آمريكا كه در پايان دوره رياست‌‌جمهوري بوش است، نياز شديد به ترميم چهره آسيب‌خورده دولت‌‌جمهوري‌خواه به شدت نياز دارد و معتقد است با اعمال فشار بيش‌تر به ايران مي‌تواند از نظر سياسي وجهه بهتري در داخل آمريكا براي خود كسب كند.
كشورهاي چين و آلمان و تا حدودي فرانسه رويكرد ايران را در مذاكرات ژنو مثبت مي‌دانند و از سياست تداوم مذاكره با ايران حمايت مي‌كنند و معتقدند تجربه و گزارش‌ها نشان داده است تحريم‌هاي آمريكا نتوانسته است ايران را به تغيير موضع مجبور كند، بنابراين با روش مذاكره بهتر مي‌توان ايران را تحت‌تاثير قرار داد.
اتحاديه اروپايي در حالي تحريم‌هاي مالي جديدي را عليه كشورمان اعمال مي‌كند كه به نوشته يك خبرگزاري غربي، پس از سه سال كاهش در صادرات اتحاديه اروپايي به ايران، در سال جاري ميلادي دوباره صادرات كشورهاي اروپايي به تهران افزايش يافته است.
به گزارش خبرگزاري مهر به نقل از رويترز، گزارش‌هاي اداره آمار مركز Eurostate نشان مي‌دهد با توجه به فضاي حاكم در روابط ايران و غرب بر سر موضوع هسته‌اي، صادرات 27 عضو اتحاديه اروپايي به تهران در پنج ماه نخست سال ميلادي جاري بالغ‌بر 4ميليارد و 470‌ميليون يورو شد كه اين ميزان در مقايسه با مدت مشابه سال قبل 8/17درصد افزايش داشته است.
بيشترين ميزان افزايش در صادرات كالاهاي ساخت اروپا به ايران شامل خودرو، ماشين‌آلات و ديگر كالاهاي صنعتي است كه كشورهاي آلمان، ايتاليا و فرانسه بزرگ‌ترين صادر‌كنندگان اروپايي به ايران در پنج ماه نخست 2008 محسوب مي‌شوند.
بر همين اساس، صادرات انگليس، هلند و بلژيك به ايران در اين مدت كاهش داشته است.
اين افزايش صادرات در حالي رخ مي‌دهد كه در سه سال گذشته صادرات اتحاديه اروپايي به ايران به شدت كاهش يافته بود، به‌طوري كه حجم صادرات اتحاديه اروپايي به ايران از 12‌ميليارد و 990‌ميليون يورو در سال 2005 به 10‌ميليارد و 100‌ميليون يورو در سال 2007 رسيده بود.
اين در حالي است كه سخنگوي وزارت اقتصاد آلمان با وجود برخي مخالفت‌ها از تداوم همكاري اخير گازي با ايران خبر داد. يكي از سخنگويان وزارت اقتصاد آلمان بار ديگر با اشاره به پاره‌اي مخالفت‌ها در خصوص همكاري اخير گازي اين كشور با ايران گفت: ما از مدت‌ها براي چنين همكاري برنامه ريزي و تلاش كرديم و مخالفت‌هاي حاشيه‌اي با اين امر بي‌اثر است.
اين در حالي است كه توماس استيگ، سخنگوي دولت آلمان در برلين گفته است كه آنجلا مركل صدراعظم آلمان خواستار اعمال برخي خويشتن‌داري‌ها در زمينه همكاري‌هاي اقتصادي با ايران شده است.
وي اين راه را بهترين روش براي برخورد با اختلاف نظرهاي موجود درباره برنامه هسته‌اي ايران اعلام كرد.
چين و روسيه جلوي حركات راديكالي 1+5 را بگيرند
خطيب نمازجمعه تهران گفت: دنيا از چين و روسيه انتظار دارد تا محكم و جدي در مقابل حركت‌هاي راديكالي كشورهاي غربي ايستاده و نگذارند تا مقاصد شوم آنان را پياده كنند. به گزارش خبرگزاري فارس، محمد امامي كاشاني خطيب ديروز نماز جمعه تهران، در خطبه دوم نماز جمعه با اشاره به اختلافات موجود در گروه 1+5، اظهار داشت: چين و روسيه نبايد فريب آمريكا و انگليس را بخورند؛ چرا كه دنيا بر عليه آمريكا و انگليس بسيج شده و شرايط غرب نسبت به 10 سال گذشته بسيار تغيير كرده است.
 شنبه 19 مرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[مشاهده در: www.donya-e-eqtesad.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 152]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن