واضح آرشیو وب فارسی:هموطن سلام: كاشت عدسي براي درمان تنبلي چشم كودكان
بر مبناي تجربه درمان كودكان مبتلا به تنبلي چشم پس از 9 سالگي هم امكانپذير است و او دادههاي خود در اين مورد را به زودي منتشر خواهد كرد.
پژوهشگران براي درمان موارد مقاوم يا شديد تنبلي چشم در كودكان از يك شيوه جديد جراحي با كاشتن عدسي مصنوعي استفاده ميكنند. شيوه كاشت عدسي به عنوان يك جراحي تجربي بر روي شمار كوچكي از كودكان مبتلا به تنبلي چشم در آمريكا كه به علت تشخيص ديررس يا شدت تنبلي با روشهاي معمول قابل درمان نبودند، در معرض كوري تقريبا كامل قرار داشتند، به كار رفته است.
اين رويكرد جديد استفاده از عدسيهاي كاشتني مشابه همان كاري است در بزرگسالان دچار نزديكبيني براي افزايش وضوح ديد به سكار رفته است- اما اين روش رسما براي استفاده در اين كودكان هنوز مورد تاييد قرار نگرفته است.
تا 5 درصد از كودكان به تنبلي چشم (آمبليوپي) مبتلا هستند و در آنها توانايي بينايي يك چشم بسيار قويتر از چشم ديگر است، در نتيجه مغز تصوير فرستادهشده از چشم ضعيفتر را ناديده ميگيرد.
تنبلي چشم در صورت عدم درمان مناسب باعث ميشود كه اتصالات عصبي مناسب براي بينايي تشكيل نشود، و چشم تنبل براي هميشه بياستفاده بماند.
در صورت تشخيص زودرس تنبلي چشم – ترجيحا پيش از مدرسه - ميتوان به روش تقريبا سادهاي با پوشاندن چشم قوي، يا استفاده از قطرههاي خاص براي چند ساعت در روز، مغز را واداشت از چشم ضعيفتر هم استفاده كند.
اما هرچه سن كودك بالا برود، تاثير اين درمانها كمتر ميشود و تقريبا تا 9 سالگي اتصالات چشم و مغز كاملا تثبيت شدهاند.
علت اصلي اين عارضه لوچي چشم، يا هماهنگ نبودن كامل چشمها است.
اما تفاوت زياد در قدرت بينايي نيز ميتواند تنبلي چشم ايجاد كند.
مشكل اين است كه كودكان نميفهمند كه تنها با يك چشم واضح ميبينند و اغلب علامتي از داشتن اشكال بينايي بروز نميدهند. بنابراين معمولا قبل از ورود به مدرسه از بچهها آزمون بينايي به عمل ميآيد تا موارد پنهاني تنبلي چشم كشف شود.
يكي از روشهاي كه اخيرا در مواردي براي حل اين مشكل به كار رفته است، كاشتن عدسي در چشم است.
عدسيهاي كاشتني براي بزرگسالان، كه عدسيهاي درونچشمي فاكيك يا IOL ناميده ميشوند،در سال 2004 به بازار آمدند. بر خلاف جراحي آب مرواريد كه نياز به برداشتن عدسي طبيعي چشم كه كدر شده است وجود دارد، در اين روش عدسي مصنوع روي عدسي طبيعي كه توانايي تمركز درست ندارد، گذاشته ميشود، و به اين ترتيب بينايي بهبود پيدا ميكند.
البته بعد از اين جراحي بايد مدت درازي بستن چشم سالم را هم انجام داد تا ارتباطات چشم به اصطلاح تنبلشده با مغز برقرار شود.
البته اين روش خطرات خودش را هم دارد: عفونت جراحي، التهاب، امكان بالقوه ايجاد آب مرواريد و قيمت بالاي آن. اين عدسي مصنوعي را در صورتي كه مشكلي ايجاد كند، ميتوان برداشت.
اخيرا گزارشهاي چند نشريه پزشكي حاكي از آن است كه جراحان دارند استفاده از اين شيوه را براي موارد تنبلي چشمي كه به درمانهاي ديگر پاسخ ندادهاند، آغاز كردهاند. در يك بررسي بر روي چندين كودك در فرانسه اين روش توانست در همه بيماران بينايي را پس از جراحي بهبود بخشد و نيمي از بيماران ديد دوچشمي پيدا كردند.
گروهي از جراحان هم در اين كودكان از روش ليزيك استفاده كردهاند. دكتر مايكل رپكا، متخصص چشم كودكان از دانشگاه جانز هاپكينز ميگويد هر دوي اين روشها در ابتداي راه خود قرار دارند.
دكتر رپكا ميگويد بر مبناي تجربه درمان كودكان مبتلا به تنبلي چشم پس از 9 سالگي هم امكانپذير است و او دادههاي خود در اين مورد را به زودي منتشر خواهد كرد.
جمعه 18 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: هموطن سلام]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 297]