واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: زنان مبلغ؛ احياگران معنويت و اخلاق در خانواده و جامعه/ 29يك مدرس حوزه علميه: ساماندهي مبلغان زن بايد محلهمحور باشد
گروه اجتماعي: در شرايط كنوني حوزههاي علميه عهدهدار ساماندهي بانوان هستند اما اين مهم وقتي به ثمر مينشيند كه ساماندهي مبلغان در محلات پيگيري شود زيرا اين امر علاوه بر شناسايي الگوهاي موفق مبلغان زن، موجب استفاده بهينه از آنان در مجالس مذهبي و تبليغي خواهد شد.
«فاطمه محبيآشتياني» مدرس حوزه علميه «خديجهكبري(س)» تهران در گفتوگو با خبرگزاري قرآني ايران(ايكنا)، با اشاره به فعاليت زنان مبلغ گفت: فعاليت اين قشر از مبلغان از سابقه ديرينهاي برخوردار است كه با روضههاي خانگي آغاز شد كه همين ورود بيسامان، آفتهايي را از همان ابتداي فعاليت وارد اين حوزه كرد.
وي افزود: البته اين احساس نياز زنان با راهاندازي حوزههاي علميه و سپردن اين وظيفه به كارشناسان به حد مطلوبي بهبود يافته اما نتوانسته تمام مراكز و محلات را در برگيرد لذا آموزش زنان مبلغ بايد در محلات متمركز شود.
آشتياني تصريح كرد: در حال حاضر بسياري از زنان مبلغ از منبع اصلي آموزش علوم ديني دور هستند و نميتوانند بهصورت جامع و كامل به سؤالات و شبهات زنان جامعه پاسخ دهند و به همين دليل به خرافه و مسائل غيرواقعي پناه ميبرند.
اين مدرس حوزه علميه اظهار كرد: البته در اين ميان زنان مبلغي نيز هستند كه تعامل مناسبي با مراجع عظام دارند و به اين ترتيب با الگوي صحيح تبليغ كه شامل سواد و تعهد است، آشنا ميشوند و از بروز آسيبهاي احتمالي ميكاهند از همينرو ما بايد اين فاصله را كم كنيم و اجازه ندهيم امور تبليغي مردم به افرادي سپرده شود كه فاقد سواد حوزوي و دانشگاهي هستند.
به گفته اين استاد دانشگاه در شرايط كنوني شبيخون فرهنگي در قالب فعاليت تبليغي برخي از مبلغان ناآگاه صورت ميگيرد كه اين قبيل اقدامات با فعاليت متخصصان حوزوي و دانشگاهي در حال خنثيشدن است.
ساماندهي فعاليت زنان مبلغ از ديگر مطالب طرحشده در اين گفتوگو بود كه آشتياني درباره آن گفت: در شرايط كنوني حوزههاي علميه عهدهدار اين رسالت هستند اما اين مهم وقتي به ثمر مينشيند كه ساماندهي مبلغان در محلات پيگيري شود زيرا اين امر علاوه بر شناسايي الگوهاي موفق در عرصههاي تبليغ، زمينه بروز مشكلات بعدي را نيز كاهش ميدهد.
وي افزود: زنان مبلغ علاوه بر آموزش معارف ديني بايد به فراگيري مباني جامعهشناسي و روانشناسي نيز بپردازند زيرا تجهيز زنان به اين علوم ميتواند نقش مؤثري در جذب مخاطب داشته باشد علاوه بر اين سطح آگاهي مخاطبان نيز بايد توسط رسانهها افزايش يابد تا به راحتي هر حديث و روايتي را نپذيرند و جوياي سند روايي آن باشند.
محبيآشتياني در پايان اين گفتوگو تصريح كرد: در برخي از موارد شاهد اين مطلب هستيم كه بيشتر زنان امور مشاورهاي خود را نيز از مبلغان ميپرسند كه اين مسئله ضرورت آموزرش مبلغان توسط نهادهاي مختلف همچون وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي، سازمان تبليغات اسلامي و حوزههاي علميه را دوچندان ميكند.
جمعه 18 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 129]