واضح آرشیو وب فارسی:سایت رسیک: خبرگزاري آريا-وزراي جمهوري اسلامي ايران و پاکستان با امضاي يادداشت تفاهم، گسترش روابط تجاري براساس يک برنامه راهبردي پنج ساله را مورد تاکيد قرار دادند.
به گزارش سرويس اقتصادي آريا،براساس يادداشت تفاهم ششمين کميته مشترک تجاري ايران و پاکستان، تهران و اسلام آباد توافق کردند سطح مبادلات تجاري خود را در پنج سال آينده از يک ميليارد دلار به چهار ميليارد دلار افزايش دهند.
توسعه تعرفههاي ترجيحي، گسترش همکاريهاي نمايشگاهي و قرنطينه منطقهاي، از ديگر مفاد اين تفاهمنامه است.
با امضاي اين يادداشت تفاهم، دو کشورخود را به توسعه مناسبات اقتصادي و تجاري در زمينه محصولات صنعتي و کشاورزي، حمل و نقل و ترانزيت کالا و همکاريهاي مشترک به منظور گسترش مناسبات بانکي ملزم کردند.
زمينهسازي براي آغاز تجارت آزاد
مهدي غضنفري، وزير بازرگاني کشورمان با اشاره به اين يادداشت تفاهم ششمين کميته مشترک تجاري ايران و پاکستان، گفت: در برخي از موضوعات از جمله همکاريهاي نمايشگاهي و ارائه فضاهاي رايگان به شرکتهاي خصوصي و رفت و آمدهاي تيمهاي تخصصي بازرگاني و تجاري بين دو کشور ديدگاه مشترکي وجود دارد.
وي افزود: در مذاکرات بر ارائه فهرست تعرفههاي ترجيحي اعلام شده براي زمينه سازي آغاز تجارت آزاد با مقامات پاکستاني به توافق رسيديم.
غضنفري همچنين به اهميت گسترش روابط در خصوص امور بانکي و مالي بين دو کشور اشاره کرد و گفت: با فعال شدن خط اعتباري بانکي بين بانکهاي دو کشور، ميزان تجارت دو کشور گسترش خواهد يافت.
وزير بازرگاني کشورمان در پايان خاطرنشان کرد: طرف پاکستاني اظهار علاقه کرد از فضاي جمهوري اسلامي ايران براي ترانزيت کالا به ترکيه و در ديگر کشورهاي ثالث استفاده کند.
امين فهيم، وزير بازرگاني پاکستان نيز، عملي شدن اين اسناد را گام مهمي در روند همکاريهاي تجاري و بازر گاني دو کشور دانست.
وزير بازرگاني پاکستان افزود: حضور هيات ايراني و امضاي اسناد بين دو کشور مسئوليت ايران و پاکستان را براي حرکت در مسير فعاليتهاي مشترک بازرگاني بيش از پيش افزايش ميدهد.
گفتني است دکتر مهدي غضنفري وزير بازرگاني در جريان سفر به پاکستان با نخست وزير و مقامهاي اقتصادي اين کشور ديدار و گفتگو کرد و هم چنين در جمع فعالان اقتصادي پاکستان به سخنراني پرداخت.
تدوين برنامه راهبردي
وزير بازرگاني در ملاقات با همتاي پاکستاني خود بر تدوين يک برنامه راهبردي همکاريهاي تجاري ميان دو کشور توسط کميته تخصصي اجلاس مشترک تاکيد کرد و گفت: ضمن هدفگذاري حجم تجارت در هر يک از سالهاي اين برنامه، ضروري است راهکارهاي دستيابي به آن نيز مشخص شود. دکتر غضنفري همچنين از برگزاري نمايشگاهها، اعزام هياتهاي تجاري بخش خصوصي و همکاريهاي اطاقهاي بازرگاني به عنوان راهکارهايي براي افزايش تجارت ميان دو کشور نام برد و با تاکيد بر شناخت پتانسيلهاي دو کشور، اظهار داشت: تجارت مستقيم ميان دو کشور ميتواند باعث کاهش قيمت تمام شده در کالا و افزايش رقابتپذيري آنها شود.
در ادامه اين ديدار، مخدوم محمد فهيم وزير تجارت پاکستان نيز ضمن استقبال از پيشنهادهاي ارائه شده گفت: بازار پاکستان ميتواند محلي براي فروش برندهاي ايراني باشد منوط بر اينکه اين برندها به طور مستمر معرفي شده و در بازار حضور يابند.
در اين ديدار مقام پاکستاني از بالا بودن نرخ تعرفه کالاهاي ايراني گلايه کرد که طرف ايراني يادآور شد: ميتوان از طريق توسعه و تنوعبخشي در فهرست کالاهاي تعرفه ترجيهي تجارت ((PTA اين امر را تسهيل کرد.
لازم به يادآوري است تعرفه ترجيهي ميان ايران و پاکستان از سال 85 با 65 قلم کالا به تصويب رسيده بود.
صدور خدمات فني- مهندسي
وزير بازرگاني همچنين در ديدار با وزير اقتصاد پاکستان به توانمنديهاي صدور خدمات فني ـ مهندسي کشورمان اشاره کرد و با برشمردن فهرستي از پروژههاي آماده به همکاري در اين کشور بر مساعدت وزارت اقتصاد پاکستان براي اجراي هرچه سريعتر اين پروژهها تأکيد کرد.
در اين ديدار مقرر شد تا پيش از برگزاري کميسيون مشترک دو کشور، کارگروهي با حضور سفير جمهوري اسلامي ايران، در وزارت اقتصاد پاکستان تشکيل شده و ضمن بررسي مجدد پروژهها و چگونگي تسريع در پيشرفت اجراي آنها، راهکارهاي مورد نظر براي تصويب به کمسييون مشترک ارائه شود.
توسعه فعاليتهاي بانکي
مهدي غضنفري همچنين با نائب رئيس بانک مرکزي پاکستان ديدار کرد که در اين ملاقات، توسعه فعاليتهاي بانکي ميان دو کشور مورد تاکيد قرار گرفت.
ديدار با فعالان اقتصادي پاکستان
وزير بازرگاني کشورمان همچنين براي تبيين سياستهاي تجاري جمهوري اسلامي ايران براي فعالان اقتصادي پاکستان، در فدراسيون اتاقهاي بازرگاني که شامل روساي اتاقهاي بازرگاني استانهاي مختلف پاکستان است حضور پيدا کرد و به ايراد سخنراني پرداخت.
وزير بازرگاني در سخنان خود که بارها مورد تشويق حاضرين قرار گرفت روابط تجاري ايران و پاکستان را داراي پيشينه مستحکم تاريخي و اشتراکات فرهنگي بسيار دانست و با اشاره به اينکه توانمنديهاي جمهوري اسلامي ايران ميتواند به طور گسترده در اختيار هموطنان مسلمان پاکستان قرار گيرد گفت: ما هيچگونه محدوديتي براي توسعه روابط بخشهاي خصوصي دو کشور نداريم.
وي با اشاره به آمادگي بخش خصوصي کشورمان براي سرمايهگذاري و صدور کالا به پاکستان اضافه کرد: در صورتي که دو طرف بطور مستقيم فعاليت تجاري خود را انجام دهند از هزينههاي انتقال کالا کاسته خواهد شد و قدرت رقابت بيشتري بوجود خواهد آمد.
غضنفري با اشاره به تلاش آمريکا و برخي از کشورهاي غربي براي مشکلآفريني در روابط کشورهاي اسلامي بويژه دو کشور مسلمان ايران و پاکستان گفت: کشورهاي اسلامي نبايد تحت تاثير اين جوسازيها قرار گيرند.
وي ادامه داد: در حالي که برخي از کشورهاي غربي تلاش ميکنند ريسک تجاري ايران را بالا نشان داده و مانع همکاري ساير کشورها با جمهوري اسلامي ايران شوند، در عين حال بصورت غيرمستقيم براي حضور بيشتر در بازار ما تلاش ميکنند و اين بدان معناست که قصد دارند تنها خود از منافع تجارت دوجانبه سود ببرند.
در اين نشست، ميان محمد الهي، رييس فدراسيون اتاقهاي بازرگاني پاکستان نيز ضمن استقبال از پيشنهادات وزير بازرگاني و تشکر از حضور وي براي شنيدن نقطهنظرات بخش خصوصي، گفت: کشورهاي مستکبر و تبليغات CNNمحور، نميخواهند دو کشور همسايه در پيشبرد تجارت خود موفق شوند و مرتباً مشکلاتي را بوجود ميآورند.
وي افزود: دولت پاکستان بايد اين فشارها را ناديده بگيرد زيرا افزايش تجارت بين دو کشور به نفع دو ملت است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سایت رسیک]
[مشاهده در: www.ri3k.eu]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 119]