واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: حفاظت ازمكان رويدادهاي تاريخي كشور دردستوركار ميراث فرهنگي است
تهران / واحد مركزي خبر / فرهنگي 1387/05/17
مكان رويدادهاي تاريخي كشور با ابتكار دفتر حفظ و احياي بناها و محوطههاي تاريخي مورد حفاظت قرار خواهند گرفت.
به گزارش واحد مركزي خبر به نقل از روابط عمومي معاونت سازمان ميراث فرهنگي ، سياوش صابري مديركل دفتر حفظ و احياي بناهاي تاريخي با اعلام اين خبرگفت: يكي از موضوعات جديد در اين دفتر بحث حفاظت از "مكان رويدادهاي تاريخي " است.
وي افزود: در فرآيند نامتقارن و پرشتاب توسعه و تخريبهاي ناخواسته بشري ، مكان- رويدادهاي تاريخي مورد غفلت واقع شده است.
صابري با بيان اينكه تعريف يك مكان- رويداد تاريخي كاري بسيار دشوار است گفت : ما در مكان- رويدادهاي تاريخي در پي يك كالبد نيستيم، بلكه به دنبال ارزشي هستيم كه مكان و تاريخي باهم ميتوانند داشته باشند بنابراين شايد در يك مكان - رويداد تاريخي هيچ اثر تاريخي يا معماري و يا آثار باستاني وجود نداشته باشد اما آن مكان به علت رويدادي تاريخي داراي ارزش و قداستي شده باشد و بخشي از هويت جمعي جامعه ايراني را تشكيل دهد.
مديركل دفتر بناها و محوطههاي تاريخي افزود: اين موضوع دركشور ما كه در چهارراه حوادث واقع شده است بسيار زياد است بنابراين دستهبندي و شناسايي اين مفهوم كاري دشوار است.
صابري اضافه كرد: اين مكان و رويداد ، بايد در سرنوشت جامعه تاريخي ايران موثر بوده باشد كه اين همان صحبت درباره مجموعه اي از كيفيتهاست و در حوزه ميراث فرهنگي ناچاريم، مفاهيم و كيفيتها را به كميتها تبديل كنيم تا بتوانيم در زمينه آن تصميمگيري كنيم.
وي افزود: در مرحله نخست ، حوزه سياسي امروز ايران را مدنظر قرار دادهايم اما شايد در ادامه راه مكان- رويدادهايي را كه به تاريخ ايران تعلق داشته ولي در حوزه جغرافيايي امروز ايران قرار ندارد نيز در دستور كار قرارگيرد.
مديركل دفتر حفظ و احياء بناها و محوطههاي تاريخي تأكيد كرد: محافظت از مكان- رويدادهاي تاريخي داراي دو وجه خواهد بود. يكي وجه مكانيت و ديگري وجه تاريخي آن، كه در كنار آن ميبايست پيوند ميان وجه مكان و وجه تاريخي نيز محقق شود.
صابري با اشاره به اينكه براساس قوانين موجود ، سادهترين راه براي مكان- رويدادهاي تاريخي، شناسايي آنها ( و در صورت لزوم ثبت آنها ) و تعيين محدوده تقريبي مكاني آنهاست، افزود: منظور از محدوده، تعيين حدود آن حادثه تاريخي است و جنس آن با حريم بنا كه ساخت و ساز و عبور تأسيسات در آن ممنوع است ، متفاوت خواهد بود.
صابري همچنين با اشاره به اينكه در اجراي اين موضوع ، ميتوان برنامههايي را بصورت مشترك با معاونت فرهنگي و ارتباطات اجرا كرد گفت: يكي از كارهاي مناسب در مكان- رويدادهاي تاريخي ، اجراي برنامههاي فرهنگي است كه بيانگر آن رويداد تاريخي در آن مكان خاص باشد.
مديركل دفتر بناها و محوطهها در بخشي ديگر ازسخنان خود افزود: در چند ماه آينده با تكميل اين تعاريف و مفاهيم ، از مسئولان مربوط استانها خواهيم خواست كه درباره شناسايي اين مكانها اقدام كنند و نخستين بار اقدام به شناسايي مكانهايي خواهيم كرد كه فاقد كالبد يا هرگونه شيء باستانشناسي است
مديركل دفتر حفظ و احياي بناهاي تاريخي اضافه كرد: در حال حاضر تمركز ما بر شناسايي مكان- رويدادهايي است كه در 2000 سال اخير و در حوزه جغرافيايي ايران امروز بوقوع پيوسته است.
پنجشنبه 17 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 133]