تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 17 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):دانايى، ريشه همه خوبى‏ها و نادانى ريشه همه بدى‏هاست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1851326157




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

گهر و محل انباشت زباله


واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: گهر و محل انباشت زباله
مدت ها طول كشيد تا رسانه ها موفق شدند طبيعت گردي را تبليغ كنند. غافل از اين امر كه اين تبليغ طبيعت گردي روزي گريبانگير طبيعت و رسانه ها و طرفداران محيط زيست خواهد شد. حالا ميان اين همه تبليغ براي رفتن و ديدن طبيعت و درك آن و شنيدن صداي آن، ناچاريم از تلخي ها و آلودگي هاي صوتي و تصويري بنويسيم. همين طور كه نگرانيم چرا آدرس جنگل ابر را داده ايم تا چندسال ديگر پشيمان شويم از اين افشاگري و تبليغ رفتن و ديدن و لذت بردن در اين منطقه ناب از طبيعت. اكنون نوبت درياچه گهر در لرستان است كه بايد از تلخي هايشان نوشت تا آنجا كه يكي از اعضاي جامعه راهنمايان ايرانگردي و جهانگردي معترض شده است كه درياچه گهر مانند كهريزك محل انباشت زباله شده است.

علي جعفرنژاد كه با ايسنا صحبت كرده است به مشكلات ديگر در اين حوزه هم اشاره دارد و مي گويد؛ افراد غيرمتخصص بيشتر براي كسب سود به حوزه طبيعت گردي وارد مي شوند و در كمترين زمان مي خواهند بيشترين استفاده را داشته باشند.

به اعتقاد اين فعال طبيعت گردي سال ها پيش كه موضوع بازديد از آثار فرهنگي در كشور به صورت گسترده مطرح شد، تورها خدمات مطلوبي نتوانستند بدهند و مردم ترجيح دادند كه خود به سفر بروند. اكنون كه مردم به طبيعت گردي رو آورده اند، اين معضل بار ديگر تكرار مي شود. او وضعيت تورهاي طبيعت گردي را مطلوب نمي داند؛ استاندارد صددرصدي براي مناطق طبيعي وجود ندارد، حتي اين استاندارد را براي مناطق فرهنگي نداريم؛ اما آژانس ها، استانداردي را براي تورهاي طبيعت و تعداد بازديدكنندگان، متناسب با وضعيت هر منطقه تعيين مي كنند. جعفرنژاد معتقد است؛ با توجه به برپايي تورهاي طبيعت گردي در ديگر كشورها ، با آژانس هاي خارجي برگزاركننده اين تورها تعامل برقرار مي كنيم تا سطح استاندارد آنها را ببينيم و سطح كار خود را ارتقا دهيم و نقاط ضعف را رفع كنيم.

اين عضو انجمن حفاظت از محيط زيست كوهستان با يادآوري موافقتنامه بين المللي كاتماندوي نپال در سال 2002 ميلادي درباره حفاظت از محيط زيست از جنبه هاي گردشگري و تورهاي طبيعت اظهار كرد؛ در اين موافقتنامه، استانداردي براي حفاظت از محيط زيست تدوين شد كه كشورهاي حاضر در نشست سال 2002 ميلادي نپال، اين استانداردها را تا حدي رعايت مي كنند، البته ما كنترلي روي اين موضوع نداريم؛ اما تلاش مي كنيم، خود را با اين استانداردها تطبيق دهيم.

وي افزود؛ وقتي فردي براي 50 هزار نفر با پست الكترونيكي و پيام كوتاه تور طبيعت تبليغ مي كند، فقط مي خواهد برنامه يي را اجرا و سود كسب كند و امكان دارد برنامه كاري خود را در سال آينده تغيير دهد. با توجه به اين شرايط، وضعيت گردشگري طبيعت در ايران مطلوب نيست، چون كنترلي روي آن صورت نمي گيرد و محيط زيست، جوامع روستايي و عشايري، تخريب و اوضاع هر روز بدتر مي شود.

عضو جامعه راهنمايان ايرانگردي و جهانگردي درباره فعاليت هاي كميته ملي طبيعت گردي در اين زمينه گفت؛ اين كميته تاكنون كارهاي دفتري را انجام داده و در زمينه آموزش و نحوه آموزش تورهاي طبيعت، هيچ برنامه يي نداشته است. البته در اين ميان، مسيرهايي كه براي گردشگري تعريف شده اند، به گونه يي نيستند كه آژانس ها براساس آنها برنامه تور را بتوانند تنظيم كنند. وي بيان كرد؛ حدود 70 تا 80 درصد اين مسيرها براي تورهاي طبيعت گردي مناسب نيستند و آژانس ها براساس آن نمي توانند تور راه اندازي كنند. بايد براي فعاليت اين بخش، تحقيق و مطالعه مي كردند. شايد براي افرادي كه اين مسيرها را نمي شناسند، سفر در اين مسيرها جذاب باشد؛ اما براي نمونه، در تهران كه ما شناخت كامل از مسيرهاي آن داريم، شايد فقط حدود 13 مسير در تور قابل اجرا باشند. جعفرنژاد افزود؛ اين مسيرها معرفي شده اند؛ اما آموزشي داده نشده است كه مردم چگونه به طبيعت سفر كنند تا كمترين آسيب به آنها و طبيعت وارد شود. طبيعت كارواش ماشين و تعويض روغني نيست و تاكنون به مردم آموزشي درباره چگونگي سفر به طبيعت داده نشده است.

به اعتقاد او سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري در زمينه آموزش مي تواند متولي باشد و رسانه ها اين كار را انجام دهند. اين سازمان دست كم در سايت هاي اينترنتي معرفي خدمات خود، اين آموزش ها و تذكرها را مي تواند ارائه كند. اين فعال طبيعت گردي با بيان اينكه افزايش سفر به طبيعت بدون آموزش به تخريب بيشتر محيط زيست منجر مي شود، براي نمونه به درياچه گهر در استان لرستان اشاره و اضافه كرد؛ اين درياچه زماني مانند بهشت بود؛ اما در سفري كه دو هفته پيش به گهر داشتم، اين درياچه مانند كهريزك به محل انباشت زباله ها تبديل شده بود. يك دهه پيش، شايد 50 نفر هم به اين درياچه سفر نمي كردند؛ ولي دو هفته پيش شايد حدود 300 هزار نفر در گهر حضور داشتند كه آموزشي نيز نديده بودند.

اين عضو انجمن حفاظت از محيط زيست كوهستان درباره وضعيت تورهاي طبيعت در مناطق حفاظت شده توضيح داد؛ هر آژانسي كه به اداره محيط زيست و منابع طبيعي استاني، درخواست بازديد از منطقه يي را نمابر كند، بدون هيچ بررسي روي آژانس، صلاحيت آن براي انجام اين كار و تخصص متقاضي، پاسخ مثبت را دريافت مي كند. آژانسي كه تخصصي كار مي كند، مي داند در قلب طبيعت چه كار مي خواهد انجام دهد ولي آژانس غيرمتخصص فقط به سود خود فكر مي كند. ما تقريباً به تعداد زيادي از اين مناطق حفاظت شده با فرستادن يك نمابر به اداره منابع طبيعي سفر كرده ايم و در منطقه نيز هيچ كنترلي بر نحوه كار افراد صورت نگرفت.

اين عضو جامعه راهنمايان ايرانگردي و جهانگردي درباره وضعيت راهنمايان طبيعت گردي گفت؛ اين بخش بدترين معضل در طبيعت گردي است، چون در كشور ما همواره مدرك گرايي مطرح بوده و در سازمان ها نيز اين موضوع تشديد شده است و آيين نامه هايي را براساس اين شرايط تنظيم كرده اند.
 پنجشنبه 17 مرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[مشاهده در: www.iribnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 332]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن