واضح آرشیو وب فارسی:کيهان: ملكيان: ما به دنبال شرايط ايده آل در عرصه مطبوعات هستيم
معاون مطبوعاتي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي تاكيد كرد: ما به دنبال دستيابي به شرايط ايده آل هستيم اگرچه در حال حاضر وضعيت مطبوعات در كشور مطلوب است.
عليرضا ملكيان ديروز در نشستي كه تحت عنوان «بررسي وضعيت روزنامه نگاري و خبرنگاري در ايران» در خبرگزاري جمهوري اسلامي برگزار شده بود افزود: قبل از پيروزي انقلاب اسلامي، مطبوعات از وضعيت مطلوبي برخوردار نبودند و هميشه نگاه يك سويه و ديكتاتورمابانه حاكميت بر مطبوعات اعمال مي شد و مطبوعات كاملا روي تيغ سانسور قرار داشتند.
وي، تعداد مطبوعات در قبل از انقلاب اسلامي را بسيار اندك شمرد و گفت: جز پاره اي مواقع مانند دوران مشروطيت فضايي براي مطبوعات فراهم نشد و اين دوران نيز بسيار مقطعي و گذرا بوده است.
ملكيان با اظهار تاسف از اينكه مطبوعات كشور از نظر كيفيت، محتوا و تيراژ از وضعيت مطلوبي برخوردار نيستند، گفت: برخي دلايل اين موضوع را مي توان ناشي از فرهنگ مطالعه و فرهنگ روزنامه خواني در ميان مردم دانست.
وي با اشاره به اينكه روزنامه در بسياري از كشورها در سبد زندگي مردم تعريف شده، تاكيد كرد: بايد فرهنگ روزنامه خواني در كشور را نهادينه كرد و انجام اين امر نياز به يك اقدام فكري و فرهنگي دارد.
وي اظهار داشت: امروز شاهد نقد و هجمه هاي رسانه اي عليه دولت و شخص رئيس جمهور هستيم كه در هيچ دوره اي از دولت هاي گذشته شاهد آن نبوده ايم.
ملكيان تصريح كرد: برغم اين حجم از هجمه تبليغاتي و انتقاداتي كه بسياري از آنها غيرمنصفانه و ناعادلانه است، دولت و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي هيچ اعتقادي به برخورد با مطبوعات و ايجاد محدوديت براي كار اطلاع رساني ندارد.
وي با اشاره به فعاليت هاي هيات نظارت بر مطبوعات در سال هاي اخير گفت: امروز توسعه نشريات استاني در اولويت كار اين هيات قرار دارد و بدون كمترين محدوديتي به متقاضيان راه اندازي نشريه و خبرگزاري در چارچوب قانون رسيدگي و در كمترين زمان پاسخ داده مي شود.
ملكيان با بيان اينكه ايران جزو 10كشور برتر به لحاظ تعداد نشريات است، افزود: البته مشكل اصلي ما محتوي و تيراژ نشريات است كه بايد با يك حركت ملي و اقدام موثر اين نقيصه را رفع كنيم.
رحماني: صرف افزايش تيراژ مشكل جامعه را حل نمي كند
به گزارش ايرنا، «قدرت الله رحماني» عضو هيات منصفه دادگاه مطبوعات نيز در ادامه اين نشست و در پاسخ به سؤالي در مورد ضرورت فعاليت مطبوعات و افزايش كمي آنها گفت: بايد مطبوعات را به عنوان واقعيتي كه از غرب آمده پذيرفت، ولي پذيرش اين واقعيت الزاما به معناي ترويج آن نيست.
وي با بيان اينكه «صرف افزايش تيراژ مطبوعات مشكلات جامعه را حل نكرده» تصريح كرد: غربي ها مطبوعات را ايجاد كردند تا از آن به عنوان ابزاري براي فريب مردم استفاده كنند و بر همين اساس در اين ديدگاه مطبوعات ابزاري براي ترويج اخلاق نيست و بيشتر در جهت تبليغ مصرف گرايي و ايجاد نيازهاي كاذب تلاش كرده اند.
وي تاكيد كرد: هنر اصلي در حوزه مطبوعات افزايش آمار كمي نيست بلكه هنر اصلي مديريت درست و بهينه همين تعداد مطبوعات و رسانه هاي فعال كشور است.
رحماني خاطرنشان كرد: مطبوعات ابزاري جديد است كه استفاده از آن در جهت رشد و شكوفايي جامعه بسيار سخت است.
وي با تاكيد بر لزوم حمايت از مطبوعات و جلوگيري از برخوردهاي غيرمنصفانه با آن، گفت: اگرچه ما از مطبوعات در جايگاه خاص خودشان دفاع مي كنيم ولي مجاز به ترويج و توسعه كمي مطبوعات نيستيم و تنها بايد براساس ضرورت مطبوعات را ايجاد كرد.
دژاكام: نبايد انتقاد را با لجن مالي اشتباه كرد
«تقي دژاكام» از روزنامه نگاران و نويسندگان مطبوعات كشور نيز در ادامه اين نشست گفت: پيش از انقلاب اسلامي تنها چهار روزنامه در كشور داشتيم و كل مواد مصرفي اطلاع رساني مردم از طريق اين روزنامه ها ارائه مي شد.
وي افزود: امروز نزديك به 50 روزنامه در كشور منتشر مي شود و اين علاوه بر اينكه نشانه اي از رشد و توسعه سياسي و اجتماعي جامعه است نشان مي دهد روزنامه ها توانسته اند مخاطبان خاص با گرايش هاي مختلف را جذب كنند.
دژاكام خاطرنشان كرد: روزنامه ها گذشته از اينكه وابسته به احزاب مختلف هستند، ديدگاه هاي مختلف مخاطبان خود را نيز پوشش مي دهند و اين افتخار بزرگي است كه مولود انقلاب اسلامي است و قابل مقايسه با دوران قبل از انقلاب نمي باشد.
وي با تاكيد بر اينكه افزايش شمارگان و تعداد روزنامه ها بهترين و موثرترين نشانه از وجود آزادي در كشور است، گفت: اين شرايط به گونه اي است كه تعداد مطبوعات منتقد در دولت نهم با هيچ يك از دولت هاي قبلي قابل مقايسه نيست.
وي افزود: امروز حجم انتقادات وارده به دولت نشان مي دهد كه ميزان آزادي مطبوعات نسبت به گذشته بسيار بيشتر شده هرچند كه اين آزادي ها در برخي موارد آزاردهنده شده است.
دژاكام تاكيد كرد: نبايد انتقاد را با دروغ پراكني و لجن مال كردن اشتباه كرد و افراد فعال در حوزه مطبوعات و رسانه نبايد از حد انصاف و اعتدال در نقد خارج شوند.
پنجشنبه 17 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: کيهان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 59]