تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 16 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس بسم اللّه‏ الرحمن الرحيم را قرائت كند خداوند به ازاى هر حرفِ آن چهار هزار...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826662642




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

خوشبختي، احساس رضايت از زندگي است!


واضح آرشیو وب فارسی:سایت رسیک:
[تصویر: 65.jpg]


انسان باید یاد بگیرد در اوج ناكامی امیدش را حفظ كند و با تمام توان تلاش كند تا بر مشكلاتش غلبه كند و از زندگی خود لذت ببرد و با تفكرات زیبای خودش زندگی زیبایی برای خود بسازد.
صمد ولی‌زاده بنیانگذار سیستم مثبت‌اندیشی و شادزیستن است و حدود 20 سال است كه درباره این مباحث در كشور تدریس می‌كند.
وی روان‌شناس بالینی، نویسنده بیش از 10 جلد كتاب در زمینه‌های مختلف به ویژه روان‌شناسی و یكی از قدیمی‌‌ترین مدرسان علوم فرا روان‌شناسی و روان‌شناسی نوین است. موفق شدیم تا با ایشان كه برنامه‌های متعدد تلویزیونی و رادیویی نیز داشته‌اند گفتگوی جالبی انجام دهیم و با افتخار این مژده را خواهیم داد كه در شماره‌‌های آینده از مقالات زیبای مثبت اندیشی ایشان در مجله بهره خواهیم برد.

روان‌شناسی نوین چیست و تفاوتش را با روان‌شناسی (یا همان روان‌شناسی كلاسیك) توضیح دهید؟
دكتر ولی‌زاده: روان‌شناسی كلاسیك همان شاخه‌های مختلف روان‌شناسی است مانند روان‌شناسی بالینی، تربیتی، مشاوره‌ای، صنعتی، استثنایی و...كه در دانشگاه‌ها به صورت درجه‌بندی شده تدریس می‌شود و افراد در مقاطع مختلف مثل كارشناسی، كارشناسی ارشد، دكتری و... از این رشته فارغ‌التحصیل می‌شوند.
روان‌شناسی نوین شامل رشته‌های مختلفی است كه هنوز به صورت كاملا درجه‌بندی شده در دانشگاه‌ها به وجود نیامده اما شامل شاخه‌هایی از قبیل علم موفقیت، مثبت‌اندیشی، شادزیستن،‌ NLP و مهارت‌های زندگی و امثال آن است.
پس مطب‌های روان‌شناسی كه امروزه در جامعه می‌بینیم جزو كدام گروه هستند؟
دكتر ولی‌زاده: آنهایی كه مجوز مطب یا مراكز خدمات مشاوره در ایران دارند همان روان‌شناسان كلاسیك هستند ولی روان‌شناسان نوین نیز با مجوزهای مختلفی مراكز آموزش و مشاوره دارند، امروزه تقریبا مرز بین این دو شاخه برداشته شده و هر دو گروه از دستاوردهای یكدیگر استفاده می‌كنند.
مثبت‌اندیشی چیست؟
دكتر ولی‌زاده: مثبت اندیشی در حقیقت یك نوع رویكرد و نگرش مثبت به توانایی‌های انسان و قانون سرنوشت است، در تحقیقات روان‌شناسی، افراد به دو گروه تقسیم می‌شوند افراد بدبین و افراد خوش‌بین، كه هر كدام ویژگی‌های خاص خود را دارند.
در دیدگاه مثبت‌اندیشی فرض بر این است كه همه انسان‌ها خوش‌بین باشند و در تمام مراحل زندگی دیدگاه مثبت و امید را انتخاب كنند.
یك انسان منفی‌باف بسیاری از امتیازها و نكات مثبت را نادیده می‌گیرد و با بزرگ‌نمایی نكات منفی ناامید شده و از حركت باز می‌ایستد ولی فرد مثبت اندیش تسلیم محدودیت‌ها نمی‌شود و نكات مثبت خود را بزرگ می‌بیند و با تكیه بر آنها موفقیت كسب می‌كند.
روان‌شناسان نوین در دیدگاه مثبت‌اندیشی بر این باورند كه حتی ضعیف‌ترین انسان‌ها می‌توانند كارهای بزرگ و عظیم انجام دهند و محدودیتی برای عملكرد انسان نیست.
چرا‌در‌چند‌سال‌اخیرا مثبت‌اندیشی بین مردم جامعه ما همه‌گیر شده؟
دكتر ولی‌زاده: تحقیقات مختلف پزشكی در سال‌های اخیر نشان داده، انسان‌هایی كه احساس ناتوانی و محدودیت‌ نمی‌كنند و نگاهی مثبت به مسائل و مشكلات آینده دارند سالم‌تر زندگی كرده بیشتر عمر می‌كنند و رفتارهای بهنجارتری در جامعه دارند و اصولا موفق‌تر هستند بنابراین گرایش مردم به مثبت‌اندیشی زیاد شده است.
وقتی افراد در مواجهه با مشكلات به شیوه مثبت‌اندیشی برخورد می‌كنند متوجه می‌شوند به سرعت بر مشكلات فائق می‌آیند.
آیا خوش‌بینی انسان ذاتی است؟ محیط چه تاثیری در خوش‌بینی افراد دارد؟
دكتر ولی‌زاده: كلمه خوش‌بین در دیدگاه مثبت‌اندیشی واژه درستی نیست چون ایرادی به آن وارد است و آن درست ندیدن واقعیت‌ها است اما در دیدگاه مثبت‌اندیشی فرد مثبت‌اندیش واقعیت‌ها را آن طور كه هست می‌پذیرد اما هرگز خود راتسلیم مشكلات نكرده و همواره امید خود را حفظ می‌كند كه این، هم تحت تأثیر محیط است و هم وراثتی و ژنتیكی است كه البته عوامل محیطی بسیار تأثیرگذارتر است.
اگر محیط، محیط مثبت و كم عیبی بوده و تعلیم و تربیت به گونه‌ای باشد كه نگاه مثبت در انسان ایجاد كند افراد خوش‌بین‌تر خواهند شد اما گاه شكست‌ها،‌ استرس‌ها و محیط‌های پرتنش، فرد خوش‌بین را هم بدبین می‌كند.
دین ما، دین اسلام، دین محبت، عشق، گذشت و امید است و مثبت‌اندیشی در جهان بینی اسلامی شیوه‌ای كاملا پذیرفته شده و جا افتاده است.
ما احادیثی داریم كه می‌فرمایند ناامید كافر است و ایمان به خدا اوج مثبت‌اندیشی انسان است.
خوشبختی چیست؟
دكتر ولی‌زاده: هسته اساسی خوشبختی انسان، احساس رضایت از روند زندگی است. هر كس از زندگی‌اش لذت ببرد، خوشبخت است.
آیا وضع مالی خوب، موفقیت های اجتماعی یا قدرت،‌ نشانه خوشبختی است؟
دكتر ولی‌زاده: اینكه كسانی كه صرفا ثروت،‌ امكانات یا مقام بالا دارند خوشبختند پذیرفته شده نیست، خیلی از این افراد به دلیل نگرش و مشكلاتی كه در درون خود دارند احساس خوشبختی نمی‌كنند.
خوشبختی یك نگرش است تا یك داشتن ملموس. گرچه داشتن‌ها نیز در آن تأثیر دارد. انسان مثبت‌اندیش در هر شرایطی خوشبختی به دست آمده را حفظ می‌كند اما انسان منفی‌باف در برخورد با موانع افسرده می‌شود.
به نظر شما مشاوره‌ای كه پیش از ازدواج صورت می‌گیرد چقدر می‌تواند در خوشبختی افراد تاثیر داشته باشد؟
دكتر ولی‌زاده: به نكته خوبی اشاره كردید. ما باید در درس‌های‌مان درسی به نام مهارت‌های زندگی یا شیوه خوشبختی داشته باشیم.
امروزه این همه دعوا، جنایت، جنگ، این همه افسردگی و بیماری روحی نشان دهنده این است كه بشر با خود مشكل دارد.
حضرت عیسی می‌فرماید:«تو با خودت صلح كن، زمین و آسمان با تو صلح می‌كند» اگر ما از كودكی شیوه‌های درست زندگی كردن و روش‌های مثبت‌اندیشی را به كودكان‌مان یاد بدهیم، آنها می‌آموزند نفرت‌ها را دور بریزند،‌ از هم انتقام نگیرند و یكدیگر را ببخشند و اینگونه جامعه بهتری خواهیم داشت.
در یك نظر سنجی آماری گفته شده 85 درصد خانم‌ها در كنار همسران‌شان احساس خوشبختی نمی‌كنند و به خاطر مسائل دیگر مجبور به زندگی هستند با این اوضاع به راستی چند درصد جامعه ما خوشبخت هستند؟ پس از ضروری‌ترین كارها بحث آموزش به همه افراد جامعه است تا بتوانیم با وجود اختلاف‌ها با تفاهم با هم زندگی كنیم و احساس خوشبختی كنیم.
به نظر شما چند درصد مردم مثبت‌اندیش و چند درصد منفی‌باف یا بدبین هستند؟
دكتر ولی‌زاده: این موضوع به صورت جدی تحقیق نشده اما در حالت كلی می‌توان گفت متاسفانه گرایش مردم به نگرش‌های منفی بیشتر است. بسیاری از مشكلات اجتماعی ما نیز ناشی از این موضوع است.
ناراحتی‌های قلبی، زخم معده و بیماری‌هایی كه منشاء روانی دارند ناراحتی‌های عصبی و اختلاف‌ها همه ناشی از دیدگاه منفی افراد است كه ای كاش بتوانیم كاری كنیم كه این چنین نباشد.
خود شما چگونه فردی هستید؟
دكتر ولی‌زاده: من مثبت‌اندیش نبودم. من از دوران كودكی فرد منفی‌گرایی بودم اما با مطالعه و تفكر بسیار به سمت مثبت‌‌اندیشی پیش رفتم و امروز به حدی دیدگاه مثبت دارم كه اگر همه چیزم را بگیرند و مرا در كویری رها كنند مطمئنم كه می‌توانم آنجا را به بهشتی تبدیل كنم.
من هرگز احساس شكست نمی‌كنم.





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: سایت رسیک]
[مشاهده در: www.ri3k.eu]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 438]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن