واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: افتخار دولت نهم ايجاد فضاي آزاد براي نشريات و رسانه هاي مخالف است
تهران-خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا): "قدرت اله رحماني" عضو هيات منصفه دادگاه مطبوعات گفت: از بزرگترين افتخارات دولت نهم ايجاد فضاي باز و آزاد براي فعاليت آزادانه روزنامه ها و مطبوعات مخالف بدون كمترين تهديد و محدوديت است.
رحماني درادامه نشست "بررسي وضعيت خبرنگاري و روزنامه نگاري در ايران" كه روز چهارشنبه و در آستانه روز خبرنگار در خبرگزاري جمهوري اسلامي برگزار شد، افزود: اين شرايط به گونه اي است كه برخي از مطبوعات و روزنامه هاي منتقد و مخالف دولت با بهره گيري از اين فضا بيشترين هجمه را به دولت و حتي شخص رييس جمهوري داشته اند.
وي با انتقاد از تساهل و تسامح دستگاه نظارتي دولت در حوزه مطبوعات درمورد گذشت بيش از حد نسبت به فعاليتهاي توهين آميز رسانه هاي مخالف دولت، اظهار داشت:برخي مطبوعات كار را به جايي رسانده اند كه به بهانه انتقاد ازدولت ،مقدسات و باورهاي ديني ملت را نيز به تمسخر
گرفته اند.
اين مدرس دانشگاه تصريح كرد: عدم برخورد دولت با اين روزنامه ها براي فعالان و مديران رسانه ها افتخار نيست ، بلكه تنها براي دولت و دولتمردان افتخار محسوب مي شود.
رحماني با اعلام اينكه روزنامه ها بايد مرزهاي اخلاق و اعتقاد را رعايت كنند، اظهار داشت: در زمينه برخورد با اقدامات منفي مطبوعات معتقدم بايد با شديدترين روش با مطبوعات زرد برخورد كرد چراكه اين امر با حقوق اساسي و شخصي مردم درارتباط است.
وي با اشاره به اينكه " دولت نهم با نشريات سياسي حداكثر تساهل و تسامح را داشته كه اين اقدام در طول تاريخ ايران بي سابقه است" افزود:برخورد دولت نهم در اين زمينه به گونه اي است كه از حداكثر ارفاق ها نيز در برابر مخالفان و منتقدان بي انصاف گذشته است.
عضو هيات منصفه مطبوعات افزود: هيات منصفه نماينده افكار عمومي هستند و بايد به عنوان حامي حقوق مردم با رسانه هايي كه به ناحق به دولت ظلم مي كنند بشدت برخورد كنند.
وي خاطر نشان كرد: برخي مطبوعات وامدار احزاب بوده و از آنها حقوق مي گيرند پس اگر پذيرفته ايم مطبوعات داشته باشيم بايد اين واقعيت ها را نيز بپذيريم.
رحماني گفت: اين قبيل رسانه ها وسيله تبليغاتي احزاب هستند و نبايد توقع داشته باشيم نشريات وابسته به احزاب و گروه ها خدمات دولت را منعكس كنند بلكه آنها مي كوشند با همه توان نقاط ضعف را پر رنگ كنند.
وي با اعلام اينكه اين گونه اقدامات رسانه اي به نفع كشور نيست، اظهار داشت: توقع داريم رسانه ها و مطبوعات در زمينه نقد و انتقاد حرمت جامعه نگه دارند.
عليرضا ملكيان معاون مطبوعاتي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي نيز در ادامه اين نشست گفت: حمايت ، هدايت و نظارت سه وظيفه اصلي اين معاونت بر عملكرد رسانه ها و مطبوعات است كه در گذشته بعد نظارتي آن كمرنگ شده اما در دولت نهم اين حوزه را تقويت كرديم.
عليرضا ملكيان افزود: در حوزه نظارتي بعد تعامل با مطبوعات را گسترش داده و نكاتي را كه از نظر قانون مطبوعات و قانون اساسي و عرف جامعه مورد قبول نبود را به برخي مطبوعات يادآوري كرده و خوشبختانه آنها نيز با طيب خاطر اين موارد را مي پذيرند.
وي با اشاره به اينكه اين حجم نقد عليه دولت و دستگاههاي دولتي در گذشته سابقه نداشته اظهار داشت: گاهي اوقات نقدهاي مطبوعات از وادي انتقاد فراتر رفته و به توهين تبديل شده است.
به گفته وي ،در دولت نهم صدور مجوز براي مطبوعات براساس روال سابق بوده ولي سعي كرديم كساني وارد اين عرصه شوند كه صلاحيت هدايت افكار عمومي را داشته و از نظر امكانات و منابع مالي مشكل نداشته و از نگاه حرفه اي در عرصه رسانه برخوردار باشند.
ادامه دارد ...
چهارشنبه 16 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 151]