تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 8 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):تقواى الهى داشته باشيد و اصلاح كنيد ميان خودتان را زيرا خداوند در روز قيامت ميان م...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1834887948




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

شصت‌و سومين سال انفجار اتمي در هيروشيما؛ بشر در التهاب تهديد سلاح اتمي


واضح آرشیو وب فارسی:حيات: شصت‌و سومين سال انفجار اتمي در هيروشيما؛ بشر در التهاب تهديد سلاح اتمي
تهران - حيات

ساعت 8:15 صبح روز 6 اوت 1945، يك بمب اتمي روي شهر هيروشيماي ژاپن منفجر شد. ستوني از دود بواسطه جريان شديد هوا با لايه انتهايي استراتوسفر برخورد كرد و ابري به شكل قارچ توليد شد.
آمريكا با بمباران اتمي شهرهاي "هيروشيما"و "ناكازاكي" فجيع ترين كشتار انساني را عليه مردمان غير نظامي انجام داد و از آستانه اخلاق بشري براي هميشه تاريخ عبور كرد.
امروز شصد و سومين سال نخستين انفجار اتمي جهان در هيروشيماي ژاپن است اما جهان به همان اندازه قبل با تهديدات اتمي مواجه است و ادامه اين تهديد را بايد در پايبند نبودن مالكان سلاح‌هاي هسته‌اي به خلع سلاح عنوان كرد
، 6 اوت 1945 زماني است كه نخسين بمب اتمي از سوي آمريكايي‌ها استفاده شد تا مرحله حساس تازه‌اي در تاريخ بشريت يعني زندگي در سايه هراس از سلاح‌هاي كشتار جمعي آغاز شود.
اين تهديد در زمان جنگ سرد ميان آمريكا و اتحاد جماهير شوروي به اوج رسيد به گونه‌اي كه خطر هسته‌اي هر لحظه دنيا را تهديد مي‌كرد و بر شمار كشورهاي داراي سلاح هسته‌‌اي افزوده شد و فرانسه، انگليس و چين نيز به جمع دارندگان اين سلاح مرگبار پيوستند.
اكنون در سال 2008 نيز گسترش تسليحات هسته‌اي ادامه داشته و هند، پاكستان و رژيم صهيونيستي كه گفته مي‌شود صدها كلاهك هسته‌اي در اختيار دارد به اين جمع اضافه شده و عملاً تهديدهاي هسته‌اي شدت گرفته است.
اين در حالي است كه خطر ديگري به نام گروه‌هاي تروريستي و امكان دستيابي آنها به سلاح‌هاي مرگبار كشتار جمعي به تهديدات كلاسيك گذشته افزوده شده است. رقابت هسته‌اي در جهان به گونه اي شكل گرفته است كه شايد به زودي شاهد كشورهاي متعددي باشيم كه داراي سلاح‌هاي هسته‌اي هستند.
در كالبد شكافي علت افزايش و ادامه اين تهديدات هسته‌اي بايد بررسي كرد بشر پس از توسعه اين تسليحات چه اقدامي براي كنترل آن ترتيب داده است.
مهمترين معاهده و پيمان بين‌المللي در اين راستا علاوه بر ديگر پيمان‌هاي دوجانبه ميان برخي از كشورهاي دارنده سلاح هسته‌اي، پيماني است به نام "معاهده منع گسترش تسليحات هسته‌اي" موسوم به "ان‌پي‌تي" كه 40 سال پيش و در ژوئيه 1968 براي امضاي كشورهاي مختلف مطرح شد. اين معاهده در سال 1970 اجرايي شد كه از سال 1975 تاكنون هر پنج سال يك بار مورد بازبيني قرار گرفته است تا شايد بتواند از خطرات هسته‌اي در جهان بكاهد ضمن اين كه به كشورهايي كه براي توسعه خود خواهان استفاده از انرژي صلح‌آميز هسته‌اي هستند كمك شود از اين منبع پرقدرت انرژي استفاده كنند.
از ان‌پي‌تي به عنوان معيار نظام خلع‌سلاح و منع گسترش هسته‌اي چندجانبه‌گرايانه ياد مي‌شود. هدف آن ممانعت از گسترش سلاح‌هاي هسته‌اي و پيشبرد دستيابي به خلع‌سلاح و ارتقاي همكاري در جهت استفاده از انرژي هسته‌اي است.
از زمان نخستين جلسه بازبيني ان‌پي‌تي در سال 1975 تاكنون كشورهاي عضو تاكيد كرده‌‌اند پادمان‌هاي آژانس بين‌المللي انرژي اتمي نقش مهمي در نظام منع گسترش هسته‌اي بازي مي‌كنند.
مهمترين اصل ادامه تهديدات هسته‌اي در جهان را مي‌توان پايبند نبودن بانيان ان‌پي‌تي در عمل به تعهدات خود از جمله خلع سلاح عنوان كرد. اما بايد ديد كه تعهدات كشورهاي عضو و بخصوص دارندگان سلاح هسته‌اي بر اساس اين معاهده چه بوده است.
بنا بر ماده 6 اين معاهده، هر يك از اعضاي ان‌پي‌تي متعهد مي‌شوند كه در اسرع وقت مذاكراتي را با حسن ‌نظر براي اتخاذ تدابير مربوط به توقف رقابت تسليحات هسته‌اي به منظور خلع‌سلاح هسته‌اي انجام دهند و معاهده‌اي براي خلع‌سلاح كلي و كامل تحت كنترل دقيق و موثر بين‌المللي برگزار كنند.
اين در حالي است كه ماده يك ان‌پي‌تي نيز كشورهاي دارنده سلاح هسته‌اي را متعهد مي‌سازد هيچگونه سلاح هسته‌اي يا ديگر تجهيزات منفجره هسته‌‌اي مانند سلاح‌ها و يا وسايل انفجاري هسته‌اي را به صورت مستقيم يا غيرمستقيم منتقل نكنند و به هيچ عنوان كشورهاي غيرهسته‌اي را براي ساخت يا دستيابي به سلاح هسته‌اي يا ديگر وسايل انفجار هسته‌اي كمك، ترغيب و يا القاء كنند.
اما توسعه نسل جديد تسليحات هسته‌اي از سوي آمريكا، برنامه انگليس براي توسعه موشك‌هاي جديد براي زيردريايي‌هاي هسته‌اي اين كشور و ديگر برنامه‌هايي كه رقابت تسليحات هسته‌اي در جهان را موجب مي‌شود عملاً نشان مي‌دهد كشورهاي صاحب سلاح به تعهدات خود براي خلع سلاح پايبند نبوده‌‌اند تا شاهد دنيايي امن باشيم.
با اين حال حركت‌هاي هرچند پراكنده در جهان آغاز شده است.
در ژانويه 2007، "هنري كسينجر" وزير امور خارجه پيشين آمريكا و "جرج شولتز" همتاي پيشين وي در كنار "بيل پري" وزير دفاع سابق آمريكا و "سم نان" سناتور پيشين در مقاله‌اي در روزنامه وال استريت ژورنال خواستار اقدام براي نابودي سلاح‌هاي هسته‌اي شدند.
به نوشته اين روزنامه، منطق اين آدم‌ها كاملاً راهبردي بود. آنها با تاكيد بر اين كه بازدارندگي هسته‌اي در زمان جنگ سرد يك ضرورت بود، اينگونه عنوان كردند كه اين بازدارندگي در جهاني كه داراي كشورهاي هسته‌اي متعدد باشد، غيركاربردي است. مهمترين راهبرد اين است كه اقدامات فزاينده‌اي براي برچيدن سلاح‌هاي هسته‌اي برداشته شود و آنها در مقاله‌اي ديگر در ژانويه 2008 راهكارهاي عملي نيل به اين هدف را روشن كردند.

ايالات متحده، بعد از اين فاجعه انساني، اقتصادي، زيست محيطي و... در ژاپن، به توسعه اين سلاحها در اشكال مدرن اهتمام ورزيد و بارها انواع اين تسليحات را به معرض آزمايش گذاشت. سياست هاي نظامي واشنگتن همواره مانع از آن شده است كه اين كشور از تعداد زرادخانه هاي هسته اي خود بكاهد. حال آنكه اين ابر قدرت جهاني خود را در سردمدار مبارزه با اشاعه هسته اي مي داند و سياست هاي دو گانه خود در قبال دوستان و دشمنان را توجيهي در اين راستا مي داند.
مي توان به جرأت گفت كه ايالات متحده امريكا نقشي بي بديل در تجهيز رژيم بعثي عراق درجنگ متجاوزانه
آن كشور عليه جمهوري اسلامي ايران داشت.
شركتهاي خصوصي امريكا در دهه 80 با گرفتن مجوز از طرف وزارت بازرگاني آن كشور نمونه هايي از مواد بيولوژيكي و ميكروبي را به عراق صادر كردند كه اين مواد از نوع ضعيف شده نبوده و قادر به توليد مثل بود
در ميان آنها ميكروب سياه زخم، طاعون و همچنين يك باكتري سمي به نام «ستريديوم باتوليني» به چشم مي خورد.
نامه وزارت خارجه امريكا به هيأت نمايندگي دفتر اروپايي سازمان ملل، 14 مارس 1984 روشن كننده بخشي از واقعيت هاي نظام سلطه است:
"تا زمانيكه عراق از سلاح شيميايي در دفاع از خاك خود و در مقياس محدود استفاده مي كند توسلش به اين سلاح "قابل درك" مي باشد.

منبع:«پايگاه اطلاع رساني قربانيان سلاح هاي شيميايي»

پايان پيام
 چهارشنبه 16 مرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: حيات]
[مشاهده در: www.hayat.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 65]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن