واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: /جهاددانشگاهي، مولود انقلاب/ رييس جهاد دانشگاهي گيلان: از متخصصان جهاددانشگاهي براي توسعه و شكوفايي استان استفاده ميكنيم
خبرگزاري دانشجويان ايران - رشت
سرويس: شهرستانها
رييس جهاد دانشگاهي گيلان گفت: پژوهش و تحقيق در مجموعه جهاد دانشگاهي با دو هدف عمده بسط و گسترش علم و كشف نادانسته هاي بشري براي حل مشكلات صورت مي گيرد.
ولي پورقلي در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)- منطقه خزر به تشريح فعاليت هاي اين نهاد در يك سال گذشته پرداخت و گفت: امام خميني (ره) در پيام نوروزي سال 59 خود فرمودند يك تحول اساسي در دانشگاهها بايد ايجاد شود، دانشجويان مسلمان و انقلابي آن دوران فرمايش امام (ره) را مخاطب خود قرار داده و در 23 خرداد همان سال در راستاي حركت هاي دانشجويي و به فرمان امام (ره) ستاد انقلاب فرهنگي ايجاد كه بعدا به شوراي انقلاب فرهنگي تغيير نام داد.
وي افزود: شوراي انقلاب فرهنگي با هدف ايجاد يك بازوي اجرايي در جهت دنبال نمودن اهداف شوراي انقلاب فرهنگي در 16 مرداد 1359 اقدام به تاسيس جهاد دانشگاهي نمود و براساس تعريفي كه شوراي انقلاب فرهنگي از عملكرد جهاددانشگاهي داشت نشر و ترويج فرهنگ جهادگري در سطح دانشگاهها از اهداف جهاد دانشگاهي برشمرده شد كه در آن زمان به عنوان پل ارتباطي ميان جامعه و دانشگاه شمرده مي شد كه از طريق توانمندي هاي دانشگاهها نيازهاي جامعه را برطرف كند و از آنجا كه جهاد دانشگاهي زير نظر شوراي عالي انقلاب فرهنگي مشغول به فعاليت است، عمده فعاليت هاي خود را در جهت تحقق اهداف آن دنبال مي كند.
رئيس جهاد دانشگاهي گيلان با اشاره به فعاليت جهاد در 5 حوزه پژوهشي، آموزشي، فرهنگي، همياري و اشتغال و پشتيباني اظهار داشت: پژوهش و تحقيق در مجموعه جهاد دانشگاهي با دو هدف عمده بسط و گسترش علم و كشف نادانسته هاي بشري براي حل مشكلات صورت مي گيرد كه اين امر يك تكليف معنوي و دنيوي را بر عهده جهاد دانشگاهي گذاشته است.
پورقلي تعداد حوزه هاي پژوهشي در جهاد دانشگاهي گيلان را 3 مركز دانست و گفت: مركز خدمات تخصصي كامپيوتر، گروه گردشگري و مركز تخصصي توسعه عمران از جمله مراكز پژوهشي جهاد دانشگاهي گيلان است.
وي مشاركت در توسعه استان را از جمله اهداف ايجاد مركز تخصصي توسعه عمران عنوان كرد و افزود: استان گيلان، استان در حال توسعه اي است، از اين رو جهاد دانشگاهي وظيفه خود دانست كه با توجه به رشته هايي كه در مجموعه دانشگاهي جهاد آموزش داده مي شود و متخصصيني كه در رشته هاي عمراني در آن وجود دارد در جهت توسعه و شكوفايي هر چه بيشتر استان استفاده نمايند.
رئيس جهاد دانشگاهي گيلان تعداد دانشجويان مشغول به تحصيل در دانشگاههاي علمي كاربردي سطح استان گيلان را 4 هزار و 300 نفر در 34 رشته تحصيلي عنوان كرد و گفت: در حوزه آموزش جهاد دانشگاهي دوره هاي كوتاه مدت و بلند مدت آموزشي وجود دارد كه از دوره هاي كوتاه مدت آن مي توان به آموزش كامپيوتر اشاره كرد كه در يكسال گذشته تعداد هفتصد و پانزده نفر در اين مركز تحت آموزش مهارت هاي رايانه اي قرار گرفته اند، همچنين تعداد 160 نفر در بخش آموزش زبان و 290 نفر در بخش تربيت مربي كودك در مجموعه جهاد دانشگاهي آموزش ديده اند.
وي در خصوص دوره هاي بلند مدت آموزشي جهاد دانشگاهي اظهار داشت: يك موسسه آموزش عالي و پنج مركز علمي كاربردي در سطح استان گيلان با عمده گرايش هاي معماري، عمران، سخت افزار و نرم افزار كامپيوتر در 34 رشته تحصيلي با بيش از 4 هزار دانشجو مشغول به فعاليت است.
پورقلي نشر و ترويج فرهنگ اسلامي در سطح دانشگاهها را از جمله ديگر وظايف جهاد دانشگاهي دانست و گفت: مقولاتي همچون فرهنگ و بسط و گسترش آن در جهت استقلال و عزت كشور از جمله نكات مهمي است كه در برنامه هاي جهاددانشگاهي گيلان از جايگاه ويژه اي برخوردار است. از اين رو مي توان به فعاليت هاي مركز فرهنگي دانشجويان امام و انقلاب اسلامي اشاره كرد. با توجه به اين نكته كه 18 سال از فقدان امام راحل بنيان گذار جمهوري اسلامي مي گذارد، اوضاع و احوال دنياي امروزي بيش از هر زمان ديگري نياز به بازگشت به انديشه ها و ديدگاههاي امام (ره) را دارد، از اين رو جهاد دانشگاهي تلاش خود را در جهت تبيين افكار و انديشه هاي بلند امام خميني (ره) در قالب برپايي مراسم، سخنراني ها و چاپ و توزيع مقالات مي نمايد.
وي خبرگزاري دانشجويان ايران ايسنا و مركز افكار سنجي دانشجويان ايسپا را به عنوان ديگر نهادهاي فرهنگي فعال در جهاد دانشگاهي معرفي كرد و افزود: ارتباطات سنگ بناي تمدن بشري است و ارتباط بين افراد جامعه از جمله نيازهاي بشري افراد است، مديريت جهاد دانشگاهي با احساس خلاء در بخش اطلاع رساني دست به ايجاد خبرگزاري ايسنا زد. چرا كه دانشگاهها در طول ادوار مختلف منشا بروز تحولات در جامعه بوده اند و قسمت اعظم فرهيختگان جامعه در اين محيط رشد و نمو يافته اند.همچنين مركز افكارسنجي دانشجويان ايسپا بر مبناي توجه به ضرورت افكار عمومي و ديدگاههاي شهروندان در بهبود وضعيت كشور از سال 80 فعاليت خود را در مجموعه جهاد دانشگاهي آغاز نمود.
پورقلي رئيس جهاد دانشگاهي گيلان در پايان تصريح كرد: انتشارات جهاد دانشگاهي از سال 1360 هم سو با فعاليت هاي انقلاب، كار خود را آغاز نمود كه فروشگاه و نمايشگاه دائمي كتاب جهاد دانشگاهي در 3 دهه گذشته در خدمت به اهالي فكر و جامعه دانشگاهي كشور با چاپ 90 عنوان كتاب و تعداد زيادي نشريات عمومي و تخصصي نقش بسزايي داشته است.
انتهاي پيام
چهارشنبه 16 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 114]