واضح آرشیو وب فارسی:سایت رسیک:
انجمن سرطان آمریکا (ACS) دستورالعملی تغذیه ای- ورزشی برای نجات یافتگان از سرطان در فاز درمان و بهبودی و نیز سایر مبتلایان به سرطان پیشرفته تنظیم کرده است. این پیشنهادات در مجله سرطان برای پزشکان ( CA ) به چاپ رسیده است.
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز به نقل از مداسکاپ ، نجات یافتگان از سرطان معمولاً برای یافتن اطلاعات در مورد انتخاب غذا، فعالیت های بدنی و مکمل های غذایی کنجکاو هستند. به نوشته تدگانسلر، MD، MBA، از شورای تغذیه و فعالیت بدنی نجات یافتگان سرطان، سال ۲۰۰۶ ACS گروهی از متخصصین تغذیه ، فعالیت های بدنی و سرطان را به منظور ارزیابی شواهد علمی و بهترین شرایط بالینی مربوط به تغذیه مناسب و فعالیت بدنی پس از تشخیص سرطان گردهم آورده است. این گزارش یافته های این محققین را جمع آوری و گزارش کرده و بهترین اطلاعات ممکن را در اختیار دست اندرکاران سلامت می گذارد تا به نجات یافتگان از سرطان و خانواده هایشان برای دست یابی به اطلاعات لازم جهت انتخاب تغذیه و نوع فعالیت مناسب خود کمک کنند.
بیش از ۱۰ میلیون آمریکائی از نجات یافتگان سرطان هستند، اینها افرادی هستند که نوعی از سرطان در آنها تشخیص داده شده و یا در حال حاضر مبتلا به این بیماری هستند. عناوین پوشش داده شده در این دستورالعمل جدید شامل تغذیه و فعالیت های بدنی در فازهای درمان و بهبود سرطان و نیز زندگی پس از درمان و یا زندگی با سرطان پیشرفته است. تغذیه و فعالیت های بدنی در برگیرنده وزن بدن، نوع غذا، ایمنی غذا و یا مسائلی در مورد سرطان های نواحی خاصی مثل (سینه، کلورکتال، خون، ریه، پروستات، سروگردن ویا گوارش فوقانی) است. سؤال های معمول در مورد رژیم غذائی، فعالیت بدنی و نجات از سرطان نیز در این بخش پاسخ داده شده است.
این دستورالعمل ، برای دست اندرکاران سلامت، و نیز افراد درگیر با بیماری و خانواده هایشان تنظیم شده و به روزترین پیشنهادات را نسبت به دستورالعمل سال ۲۰۰۳ در اختیار قرار می دهد.
برای پزشکان و بیماران مهم است که در مورد مسائل تغذیه ای و فعالیت های بدنی بحث شده در این گزارش با توجه به شرایط هر بیمار تصمیم گیری کنند. این گزارش برای القاء این مسئله که تغذیه و فعالیت بدنی مهم تر از سایر اقدامات بالینی است نبوده بلکه با فرض برخورداری بیمار از حمایت های مناسب پزشکی و مراقبتی به آنها پیشنهاداتی در مورد استراتژیهای شخصی برای کاهش علائم و بهبود سلامت و کیفیت زندگی ارائه می گردد.
برای بیمارانی که در خطر از دست دادن وزن به صورت ناخواسته قرار دارند، شامل آنهائی که دچار سوء تغذیه بوده و یا آنان که درمان مستقیم روی دستگاه گوارش دریافت می کنند بسیار مهم است که تعادل انرژی خود را به منظور جلوگیری از کاهش وزن حفظ نمایند. بیشتر درمانهای سرطان، شامل جراحی، رادیوتراپی و شیمی درمانی می تواند به صورت بارزی نیازها و عادات غذائی و یا هضم آنها را تحت تأثیر قرار دهد.
درمان های تغذیه ای انفرادی می تواند:
۱- برای بیماران دچار کاهش اشتها با مصرف وعده های غذائی بیشتر با حجم غذای کمتر و بدون مایعات برای کمک به افزایش میزان غذای خورده شده.
۲- برای آنهائی که از غذای خود مواد لازم را به حد کافی دریافت نمی دارند، نوشیدنهای خانگی یا موجود در بازار غنی شده همراه افزودنیهای مغذی برای بهبود میزان دریافت انرژی و مواد غذائی.
۳- برای آنهائی که نمی توانند نیازهای غذائی خود را از این روش ها بدست آورند، حمایت های کوتاه مدت غذائی مثل ویتامین ها، مینرال و مواد گیاهی در حین درمان سرطان هنوز کارا و موثر است. فولات ممکن است، میزان اثر بخشی متوترکسات و آنتی اکسیدانها با ایجاد آسیب اکسیداتیو به سلول های سرطانی که برای موثر بودن رادیوتراپی و شیمی درمانی لازم است تداخل نمایند.
علی رغم محدودیت های متدولوژیک و سایز کوچک نمونه ها، شواهد موجود، صریحاً سلامت و انعطاف طول دوران درمان سرطان و نیز بهبود عملکرد بدنی و کیفیت زندگی را با فعالیت بدنی تأئید می نماید. افرادی که شیمی درمانی و رادیوتراپی می کنند و قبلاً روی یک برنامه فعالیت بدنی بوده اند، ممکن است در مراحل کمتر حاد و بهبود بیماری نیز نیازمند ورزش های آرام تر باشند ولی هدف اصلی باید بر نگهداری فعالیت تا حداکثر ممکن باشد.
پس از تکمیل درمان، بیماران به رهنمودهای پیاپی غذائی نیاز دارند. اگر چه ACS دستورالعمل هایی را به منظور جلوگیری از سرطان تنظیم کرده است، اطلاعات در مورد اینکه آیا پیگری این دستورالعمل ها می تواند عود سرطان را کمتر و نجات را بهبود دهد ناکافی است.
این دستورالعمل ها شامل نگهداری وزن سالم و مناسب در طول حیات، متعادل ساختن دریافت کالری با فعالیت های بدنی، اجتناب از اضافه وزن، اجین شدن با یک روش فعالیت بدنی در طول زندگی، مصرف مواد غذائی مناسب با تأکید بر منابع گیاهی، محدود ساختن مصرف غذاهای فراوری شده و گوشت قرمز و کاهش مصرف نوشابه های الکلی به کمتر از یک بار در روز برای زنان و ۲ بار در روز برای مردان است. نوع و میزان چربی ها، پروتئین و کربوهیدرات برای کاهش بیماری قلبی عروقی نیز برای بیماران سرطانی مناسب است.
اسیدهای چرب امگا-۳ ، می توانند سودمندیهای ویژه ای برای این بیماران داشته باشند که از آن میان می توان به کاهش cachexia ، افزایش کیفیت زندگی و نیز گسترش آثار برخی درمانها اشاره کرد. مصرف کافی پروتئین ها در طی تمام مراحل درمان سرطان، بهبودی و نجات از بیماری حائض اهمیت بسیار است. غلات کامل و غذاهای حاوی آنها بهتر از غلات فراوری و تصفیه شده است. مصرف مقادیر بیشتر سبزی و میوه با کاهش شیوع سرطان در بسیاری از نقاط بدن مثل کلورکتوم، شکم، ریه، و مری رابطه مستقیم دارد.
این دستورالعمل پیشنهاداتی را مبنی بر سلامت غذائی ارائه می دهد. مگر در شرایط خاص، استفاده از مکمل هائی که شامل مقادیر ماده موثر بیش از حد لازم روزانه باشند توصیه نمی شود.
تمرینات مقاومتی ممکن است توانائی استخوان را بیشتر و خطر پوکی استخوان را کاهش دهد. تمرینات کششی می تواند محدودۀ حرکت را در میان نجات یافتگان لنف ادما افزایش دهد. در کل، برنامه های ورزشی می تواند افسردگی و اضطراب بیماران را کم کرده و حال روحی و اعتماد به نفس آنها را تقویت کند و از خستگی آنها بکاهد.
سودمندی مصرف مقادیر زیاد سبزیجات و میوه ها احتمالاً روند بهبود را به دلیل مواد تشکیل دهند موجود در آن ها نظیر مواد معدنی، ویتامین ها مختلف و سایر مواد فیتو شیمیائی که اثر هم را تقویت می نمایند، تسریع می کند. عاقلانه است که به افراد سرطانی پیشنهاد نمائیم از دستورالعمل های ACS برای جلوگیری از سرطان پیروی کرده و حداقل از ۵ نوبت غذاهای حاوی سبزیجات در روز مصرف کنند.
غذاهای رنگی مثل سبزیجات سبز تیره و نارنجی معمولاً منابع خوبی از مواد فیتوشیمیائی هستند.
نتایج مهم حاصل از مطالعات:
۱- در مرحله تشخیص و در ضمن درمان سرطان، بی اشتهائی ، سیری زودرس ، مشکلات مزه، بو و مشکلات سیستم گوارشی بسیار شایع است که همراه با سوء تغذیه و کاهش وزن در بیش از ۵۰% سرطانیها مشاهده می شود.
۲- هدف پیشگیری از کمبودها، حفظ وزن بدن، بالابردن کیفیت زندگی و در نظر گرفتن اثرات رادیوتراپی ، جراحی و شیمی درمانی است.
۳- برای نجات یافتگان از سرطان، وعده های غذائی بیشتر با حجم کمتر غذا و مصرف غذاهای غنی شده از مواد مغذی می تواند میزان دریافت کالری را بالا ببرد.
۴- اقدامات کوتاه مدت مثل دارو درمانی، غذارسانی داخل وریدی ویا روده ای می تواند موثر باشد.
۵- انجمن تغذیه تزریقی و روده ای آمریکا و انجمن رژیم غذائی این کشور استفاده انتخابی از غذا رسانی وریدی را پیشنهاد می نماید.
۶- نگهداری وزن مناسب و سالم دارای اهمیت است زیرا چاقی ریسک سرطان را افزایش می دهد.
۷- ورزش، در سرطان ایمن بوده و می تواند علائم سرطان سینه و کلورکتال را بهبود دهد.
۸- در مطالعه سلامت پرستاران، هفته ای ۳-۱ ساعت ورزش شدید می تواند با ۴۰%-۲۶ کاهش ریسک عود مجدد، بخصوص سرطان سینه، و کاهش مورتالیته تمام سرطانها ارتباط داشته باشد.
۹- بیمارانی که از نظر ایمنی مشکل دارند باید از ورزشهای جیم دسته جمعی تا زمانی که مایع لنف آنها به حد نرمال برگردد خود داری کنند.
۱۰- آن دسته از بیمارانی که تحت رادیوتراپی قرار می گیرند باید از تماس با کلر در استخرهای شنا خوددرای کنند.
۱۱- احتیاط کافی برای پیشگیری از سقوط و افتادگیها باید به عمل آید.
۱۲- برای افراد چاق یا دارای اضافه وزن (نه بیش از bs۲۱ در هفته) استفاده از یک رژیم متعادل و افزایش فعالیت بدنی برای رسیدن به ۱۰%-۵ کاهش وزن مفید است.
۱۳- رژیم غذائی کم چرب با احتراز از اسیدهای چرب ترانس (< ۳% کل کالری) و چربیهای اشباع (<۱۰% کالری روزانه) شانس نجات بیماران سرطان سینه و پروستات را افزایش می دهد.
۱۴- حداقل ۵ وعده استفاده از سبزیجات رنگی در روز برای پیشگیری از سرطانهائی نظیر ریه، دهان ، مری، شکم و کودکان توصیه می شود.
۱۵- قندها به عنوان ارزش غذائی مطرح نیستند و مصرف محدود قندها در این بیماران پیشنهاد می گردد.
۱۶- افرادی که دچار دپرسیون ایمنی هستند باید از غذاهائی که ممکن است حاوی ارگانیسم های بیماری زا باشد اجتناب کرده و دستورالعمل های تغذیه ایمن را به کار برند.
۱۷- نقش غذاهای حاوی سویا و مکمل نامطمئن است. ولی سویا منبع خوبی از پروتئین است.
۱۸- دوزهای بالای ایزوفلاوونوئیدهای سویا به عنوان مکمل برای آنهائی که سرطان سینه وابسته به گیرنده استروژن دارند پیشنهاد نمی شود.
۱۹- هیچ شواهد مستقیمی از کمک کننده بودن رژیم سبزیجاتی دردست نیست و افراد باید در مورد محتویات غذای خود مورد مشورت قرار گیرند.
۲۰- توصیه های مصرف الکل باید به نسبت افراد مختلف انجام شود. سودمندیهای الکل مربوط به مشکلات قلبی عروقی است و ربطی به سرطان ندارد.
۲۱- نجات یافتگانی که التهاب مخاط دهان دارند باید از مصرف الکل که تحریک کننده موکوس است اجتناب کنند.
۲۲- افرادی که از سرطان جان سالم بدر می برند باید حداقل روزی ۸ فنجان مایعات بخورند.
۲۳- شواهد حاضر پیشنهاد می کنند که تبعیت از رژیم درمانی و مشاهدات کلونوسکوپی مهم ترین اندیکاتورها (معرف های) تشخیصی اند.
۲۴- رژیم های کم باکتری برای افراد پیوندی ضروریست.
۲۵- بتا کاروتنهای با دوز بالا ریسک سرطان ریه را زیاد می کند.
چکیدۀ مطالعه:
۱- سوء تغذیه اولین مورد در طی تشخیص و درمان سرطان است و فعالیت ورزشی، نگهداری وزن مناسب و رژیم غذائی متعادل کلید جلوگیری از عود سرطان و بهبود علائم پس از درمان می باشد.
۲- مکمل های غذائی مثل فلاوونوئیدهای سویا، بتاکاروتن و آنتی اکسیدان ها باید در این افراد با احتیاط مصرف شود و رژیم های کم باکتری برای افراد دارای پیوند یا نقص ایمنی تجویز گردد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سایت رسیک]
[مشاهده در: www.ri3k.eu]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 181]