واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: ستون بدون مرز
كوهنوردان آمريكايي و اروپايي در دام كي 2
فارس: مقامات و كوهنوردان حاضر در پاكستان، از مرگ دست كم 9 كوهنورد بر اثر سقوط بهمن روي يك ديواره يخي در كي2، دومين قله بلند جهان خبر دادند.
به نقل از آسوشيتدپرس از اسلام آباد، در اثر اين بهمن چندين كوهنورد ديگر نيز ناپديد شدهاند كه كار امدادرساني در اين قله در شمال پاكستان را با مشكلات زيادي روبهرو كرده است. قله كي2 كه صعود به آن سختتر از قله اورست است 8 هزار و 610 متر ارتفاع دارد و نسبت به ساير قلههاي جهان و منطقه هيماليا نيازمند كار فني بيشتر بوده و آب و هوايي بسيار خشنتر دارد. اين قله يكي از خطرناكترين قلل جهان است كه به كوهستان وحشي نيز معروف است. نذير صابر از باشگاه كوهنوردي آلپ پاكستان در اين مورد اظهار كرد كه روز جمعه حدود 22 كوهنورد كه اكثرا خارجي بودهاند در قالب 8 گروه مختلف در حال صعود به قله بودهاند.
صابر گفت كه در زمان فرود كوهنوردان، يك بهمن عظيم طنابها و كارگاههاي ثابت را در فاصله حدود 3400 متري زير قله از بين ميبرد كه در نتيجه آن چند كوهنورد سقوط كرده و سايرين نيز در ارتفاعي گير افتادهاند كه احتمال سرمازدگي آنها زياد است. اطلاعات ضد و نقيضي از تعداد كشته شدگان و نحوه مرگ آنها منتشر شده است.
صابر اعلام كرد كه 9 نفر در اثر بهمن جان خود را از دست دادهاند كه به گفته شاهدان يك شرپاي نپالي و يك باربر پاكستاني در ميان آنها بودهاند. وي همچنين از سقوط مرگبار يك پاكستاني و يك كوهنورد صرب در زمان صعود و در اثر بهمن خبر داد. محمد اكرم معاون بنياد خصوصي و غيرانتفاعي ماجراجويي در پاكستان، تعداد كشتهشدگان در اثر بهمن را 6 نفر خواند و اعلام كرد كه 3 نفر ديگر نيز در اثر حوادث ديگر در منطقه در روز جمعه جان خود را از دست دادهاند و همچنين چندين نفر ديگر از جمله باربران محلي ناپديد شدهاند. اكرم گفت يك تيم امدادي روز يكشنبه موفق به يافتن يك كوهنورد هلندي و يك كوهنورد ايتاليايي شده كه دچار سرمازدگي شده بودند و در حال انتقال آنها به كمپي در ارتفاع 6500 متري است.
وي افزود كه هليكوپترهاي امدادي موفق به يافتن بعضي نجاتيافتگان شدهاند اما به علت بدي اوضاع جوي در ارتفاع بسيار بالا امكان عمليات نجات و انتقال آنان وجود ندارد. كريس وارنر كوهنورد آمريكايي كه سال گذشته موفق به صعود به اين قله شده است ميگويد طنابهاي از بين رفته در قسمتي از مسير قرار داشتهاند كه به گردن بطري معروف است و ميتوان آن را مرگبارترين قسمت صعود به اين كوهستان خواند چرا كه فرد سقوط كننده از اين ديواره در جبهه جنوبي تا ارتفاعي برابر 2700 متر به پايين پرتاب خواهد شد. وارنر گفت: سختي اين مسير به حدي است كه 4 كوهنورد خسته بدون وجود كارگاهها و طنابهاي ثابت امكان فرود ندارند. وي احتمال زنده ماندن كوهنوردان آسيبديده را بسيار كم دانست و گفت كه با سرمازدگي دستها و پاها، مصدوم توانايي حركت كردن را ندارد و ديگران بايد او را حركت دهند.
شبكه تلويزيوني دويچه وله آلمان هم گزارش داد كه تيمهاي پاكستاني و ايتاليايي عمليات امدادي را به عهده گرفتهو در حال تلاش هستند. رئيس ايتاليايي عمليات امدادي در گفتوگو با اين شبكه اعلام كرد كه ارتفاع زياد محل حادثه باعث سختي عمليات امدادي شده است. وي افزود كه به علت سرماي بيش از حد در ارتفاع محل بروز حادثه و كمبود اكسيژن، هم امكان نجات قربانيان بسيار كم است و هم كار امداد با مشكلات زيادي روبهرو شده است. اين بهمن بيشترين تلفات يك حادثه در كي 2 دست كم از سال 1995 تاكنون را دارا بوده است. اين شبكه تلويزيوني اعلام كرد كه از سال 1954و زمان صعود آشيل كمپانوني و لينو لاچدلي ايتاليايي، تاكنون حدود 280 نفر موفق به صعود به اين قله شدهاند و حدود 70 نفر نيز در اين كوهستان جان خود را از دست دادهاند كه اكثرا در هنگام فرود دچار حادثه شده بودند.
مناطق دورافتاده شمال پاكستان محل استقرار 5 قله از 14 قله بالاي 8 هزار متر جهان هستند.
ماه گذشته نيز يك كوهنورد ايتاليايي در زمان صعود به قله نانگاپاربات، يكي ديگر از قلل بالاي 8 هزار متر اين منطقه، سقوط كرد و جان سپرد و 2 همنورد وي نيز توسط تيمهاي امدادي نجات يافتند. هليكوپتر نظامي ارتش پاكستان موفق به انتقال دو كوهنورد سرمازده شد و اعضاي تيم نجات، عمليات انتقال هوايي مصدومان حادثه قله كي 2 را روز دوشنبه در حالي آغاز كرد كه اين افراد اكثرا دچار سرمازدگي شده بودند و دستكم 11 كوهنورد ديگر در دومين قله بلند جهان جان خود را از دست داده بودند.
ريزش سنگ 145 نفر را در يكي از معابد هند كشت
ايسنا: رويترز به نقل از منابع پليس محلي هند اعلام كرد زائران هندي براي انجام جشن مذهبي خود به سمت تپهاي كه روي آن معبد نينادوي در استان هيماچالپرادش قرار دارد در حركت بوده و مسافتي حدود 4 كيلومتر را پيادهروي كرده بودند كه ريزش سنگ، جشن آنها را ناتمام گذاشت. زائران پس از باران سنگيني كه سبب تخريب حفاظ ديوار اطراف معبد و راه شده بود، از بروز حادثهاي در بيم و ترس بودند. زائران پس از سقوط سنگها از بالاي تپه به سمت پايين سرازير شدند چرا كه تختهسنگها حفاظ آهني را شكسته و زنان و كودكان كه در حال فرار بودند زير دست و پا و بسياري به وسيله برخورد سنگها جان باختند. دالجيت سينگ مانهاس، يكي از مقامات ارشد پليس هند گفت: كشته شدن 145 نفر را تاييد ميكنيم. 8 تا 10 قطعه سنگ را كه از بالاي تپه سقوط كرده و سبب مرگ زائران شده بودند، يافتيم. در اين حادثه دستكم 40 كودك و 45 زن كشته شدند. مقامات هند افزودند: 48 تن ديگر به شدت مجروح شدهاند و در كلينيكهاي خصوصي تحت درمان هستند. شاهدان گفتند مردم براي نجات جان خود از روي حفاظها ميپريدند و در اين ميان تنها كودكان و زنان بودند كه از ماندن زير دست و پا و ريزش سنگها در امان نبودند و جان ميدادند و برخي ديگر نيز به سمت پايين تپه سقوط ميكردند. بيش از 10 هزار نفر زماني كه ريزش سنگها آغاز شد، سعي داشتند به معبد داخل شوند، از اين رو پليس دست به كار شد و اوضاع را تحت كنترل خود در آورد.
انتهاي خبر // روزنا - وب سايت اطلاع رساني اعتماد ملي//www.roozna.com
------------
------------
دوشنبه 14 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 132]