واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: به همت مركز پژوهش هاي اعتقاديمجموعه جغرافياي شيعه در جهان تدوين ميشود
گروه خبرنگاران افتخاري / محمد حسين آزادبخت: مركز پژوهشهاي اعتقادي در عرصه پاسخگويي به شبهات و پرسشهاي اعتقادي، تامين نيازهاي علمي مراكز پژوهشي دنيا در زمينه اهل بيت(ع) و تاليف كتابهاي شيعي فعاليت ميكند.
به گزارش خبرنگار افتخاري خبرگزاري قرآني ايران(ايكنا) به نقل از مركز خبر حوزه، مدير مركز پژوهشهاي اعتقادي در خصوص تاريخچه و چگونگي شكلگيري اين مركز گفت: مركز پژوهشهاي اعتقادي، همزمان با سالروز ولادت امام رضا (ع) در سال 1419 ه.ق وابسته به دفترآيتاللهالعظمي سيستاني در قم آغاز به كار كرد.
وي با اشاره به وجود 5 نمايندگي در كشورهاي لبنان سوريه، مغرب، اندونزي وتونس خاطرنشان كرد: پاسخگويي به شبهات اعتقادي، پژوهشهاي مباني، توزيع كتاب بين جويندگان معارف اهل بيت(ع) در سراسر دنيا، چاپ و نشر كتابهاي مورد نياز و ارتباط با مستبصرين از مهمترين فعاليتهاي مركز پژوهشهاي اعتقادي و شعب آن به شمار ميآيد.
حجت الاسلام محمد الحسون افزود: مركز ديگري مشابه اين مركز به صورت مستقل زير نظر دفتر آيتاللهالعظمي سيستاني در نجف به دفاع از مذهب اهل بيت (ع) و رد شبهات ميپردازد.
وي با بيان اينكه اين مركز، تنها به سؤالات اعتقادي پاسخ ميدهد، گفت: تاكنون به سه هزار پرسش عقيدتي پاسخ دادهايم كه بخش قابل توجهي ازاين پرسش و پاسخها با عنوان «موسوعه الاسئله العقائديه» تا يك ماه آينده در 5 جلسه منتشر ميشود و ميتوان به عنوان يك كتاب مرجع در اختيار مبلغين و دين پژوهان قرار بگيرد.
مدير مركز پژوهش هاي اعتقادي با اشاره به روش علمي اين مركز در پاسخ به شبهات خاطرنشان كرد: در پاسخگويي به شبهات و تاليف كتب به هيچ وجه از مباني اعتقادي خود كوتاه نمي آييم، اما به طرف مقابل هيچگونه بي حرمتي و اهانتي نمي كنيم و اين روش موجب استبصار زيادي در جهان شده است.
وي با بيان اينكه، مخالفان، شبهات خود، عليه مكتب را به زبان ها و صورتهاي مختلف بيان مي كنند گفت: 7 هزار شبهه مطرح شده عليه شيعه را جمع آوري كرديم و اين تعداد به 600 شبهه تقليل يافت و آنرا به دفاتر مراجع معظم تقليد داديم.
حجت الاسلام، محمد الحسون با اشاره به وجود پرونده علمي براي هر شبهه در مركز پژوهشهاي اعتقادي گفت: بسياري ازپاسخ ها به شبهات با قلم حوزوي نوشته شده است و امكان استفاده آن براي قشرهاي مختلف به خوبي فراهم نيست و محققان اين مركز، پاسخ علما به شبهات را به قلم روز تبديل مي كنند و اينها را در قالب مجموعه كتابهاي «رد الشبهات» منتشر ميكنيم.
وي افزود: تا كنون 10 جلد از كتابهاي «سلسله رد الشبهات» منتشر شده و در آن مباحثي پيرامون نهج البلاغه تعداد ائمه اطهار (ع) در روايات، نماز تراويح و شخصيت ابن عباس آمده است.
مدير مركز پژوهشهاي اعتقادي با اشاره به نياز عمومي مردم جهان به شناخت پيرامون عقايد ناب اسلامي تصريح كرد: ما همواره پژوهشهاي عميق اجتهادي در خصوص فقه و اصول هستيم، اما تمام نيازهاي ديني به اين دو مقوله محدود نميشود و اهتمام بيشتر طلاب و حوزه هاي علميه به مباحث اعتقادي و كلامي ضروري به نظر ميرسد.
وي اعلام كرد: ما از حضور فضلاء و متخصصين علم كلام در عرصه پاسخگويي به شبهات استقبال مي كنيم.
شيخ حسون، با بيان اينكه در مركز پژوهشهاي اعتقادي تنها به مباحث كلام قديم پرداخته نمي شود، گفت: تحقيقات پيرامون مباحث كلام جديد و بهره مندي از وسائل نوين جهاني نيز در اين مركز انجام ميگيرد.
وي خاطرنشان كرد: اين پژوهشها با تاكيد آيتاللهالعظمي سيستاني، شتاب گرفت و تاكنون آثاري پيرامون دموكراسي، حقوق زنان، مسائل حكومتي، تروريسم و جهاني سازي، تاليف و منتشر كردهايم.
مدير مركز پژوهشهاي اعتقادي، راه اندازي مجدد 4 كتابخانه در نجف، كربلا و كاظمين را از ديگر فعاليتهاي اين مركز برشمرد و اظهار كرد: ارسال كتب به كتابخانهها و مساجد و دانشگاههاي عراق، جزو برنامههاي ماست و به دليل روش علمي اين مركز و پرهيز از اهانت با اكثر اساتيد دانشگاههاي عراق تعامل و رابطه داريم.
وي به فعاليتهاي اين مركز در خصوص مستبصرين اشاره و تصريح كرد: براي هزار مستبصر پرونده داريم و در آن دليل استبصار خود را بيان كردهاند و در ايام تبليغي، مستبصرين را به مناطق مختلف اعزام مي كنيم.
حجتالاسلام محمد الحسون، با اشاره به فعاليت پايگاه اينترنتي اين مركز به نشاني www.aqaed.com گفت: علاقه مندان به معارف اسلامي در دنيا با اين پايگاه اينترنتي آشنا هستند و روزانه هزاران نفر از آن بازديد مي كنند.
وي گفت: تمام آثار و پژوهشهاي اين مركز در اين پايگاه قرار گرفته است و علاقهمندان پرسش هاي خود را از طريق اين سايت مطرح و پاسخ خود را دريافت مي كنند .
مدير مركز پژوهشهاي اعتقادي از افزايش روز افزون مستبصرين در دنيا خبر داد و بيان كرد: با پيروزي انقلاب اسلامي ايران و اعزام مبلغان به سراسر دنيا اين امر شتاب قابل توجهي گرفت.
وي خاطرنشان كرد: نيازمند حضور جدي تر روحانيون در شبكه ماهوارهاي هستيم تا عقايد اهل بيت(ع) بيش از پيش و متناسب با توسعه وسائل ارتباط جمعي در دنيا منتشر شود.
حجتالاسلام محمد الحسون، شناسايي جغرافيايي شيعه در جهان و تحليل وضعيت شيعيان در دنيا را از ديگر فعاليتهاي مركز پژوهشهاي اعتقادي دانست و گفت: طرح «الشيعه في العالم» بر همين اساس در حال انجام است و بخش هايي از اطلاعات مربوط به اين طرح در پايگاه اينترنتي مركز قرار گفته است.
وي به تعامل اين مركز با بيشتر موسسات پژوهشي قم اشاره كرد و گفت: به اكثر كشورهاي اروپايي كتاب وcd ارسال مي كنيم و به پرسشهاي اعتقادي آنها پاسخ ميدهيم.
مدير مركز پژوهش هاي اعتقادي، تدوين موسوعه حديث الثقلين را نيز از طرحهاي در دست انجام اين مركز بر شمرد و اظهار كرد: بر اساس اين طرح جايگاه حديث ثقلين در آثار شيعه و سني مورد بررسي قرار ميگيرد و دراين طرح، سند، دلالت و دفع شبهات مربوط به حديث ثقلين ميآيد.
دوشنبه 14 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 222]