واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: محرابيان: *موتور پايه گازسوز سايپا بهزودي روانه بازار ميشود *فروش خودروهاي گازسوز بدون موتور پايهگازسوز ممنوع ميشود
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: صنعت و معدن
وزير صنايع و معادن عنوان كرد: قصد داريم با توجه به امكانات بهوجود آمده در كشور در زمينه توليد موتور پايه گازسوز، به زودي فروش خودروهاي گازسوز بدون موتور پايهگازسوز را در كشور ممنوع كنيم.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، علياكبر محرابيان با بيان اين مطلب گفت: اين موضوع در شوراي سياستگذاري خودرو نيز مطرح شده و مورد بحث قرار گرفته و قصد داريم آييننامهاي نيز در اين زمينه تهيه كنيم.
وي با اشاره به اينكه در سال 85 حدود 42 درصد از مصرف يارانههاي كشور به تنهايي مربوط به بخش حملونقل و سوختهاي مصرف در اين بخش بوده است، افزود: كارهاي انجام شده در كشور در زمينه توسعه و نوسازي ناوگان حملونقل عمومي كافي نبوده و بايد ادامه پيدا كند و طبق برنامه بايد سهم حمل و نقل عمومي از كل حمل و نقل در كشور به حدود 70 برسد.
او با بيان اينكه سهميهبندي بنزين با كمترين تبعات منفي در كشور اجرا شد، توضيح داد: قبل از سهميهبندي بنزين سالانه بين 10 تا 10.5 درصد افزايش مصرف بنزين در كشور داشتيم، در صورتي كه اگر طرح سهميهبندي بنزين در كشور انجام نميشد، با قيمتهاي فعلي بنزين در سال 88 بايد حدود 26 ميليارد دلار بنزين وارد ميكرديم.
محرابيان با بيان اينكه سهميهبندي بنزين راهي موقت و ميانبر است نه راه نهايي، اضافه كرد: در كنار استفاده از سوخت CNG بايد سبد سوختي نيز در كشور تعريف ميشد و در همين راستا در حال حاضر استفاده از سوختهاي هيبريدي و برق در خودروها به عنوان طرحهاي تحقيقاتي در حال پيگيري بوده و اميدواريم هرچه زودتر اين طرحهاي تحقيقاتي به مرحله تجاريسازي برسند.
رييس سابق ستاد تبصره 13 در نخستين همايش ملي CNG با اشاره به مزيتهاي استفاده از سوخت CNG خاطرنشان كرد: تا سال 84 مجموع تعداد خودروهاي گازسوز توليدي در كشور از 20 هزار دستگاه فراتر نميرفت، در حالي كه طبق برنامه بايد سالي 100 هزار دستگاه خودروي گازسوز در كشور توليد ميشد.
وي افزود: در آن زمان خدمات پس از فروش خودروهاي گازسوز در كشور وضعيت مناسبي نداشت و تبليغات منفي زيادي نيز عليه استفاده از سوخت CNG در خودروها در كشور انجام ميشد.
اين مقام مسوول تصريح كرد: در سال 85 و 86 به ترتيب 146 و 429 هزار دستگاه خودروي گازسوز در كشور توليد و تحويل داده شد و در چهار ماهه سال جاري نيز بيش از 120 هزار دستگاه خودروي گازسوز در كشور توليد شده است.
وي توضيح داد: تبديل خودروهاي بنزينسوز به گازسوز راهي كوتاهمدت محسوب ميشود به همين دليل براي افزايش بازده خودرو بايد رو به توليد موتور پايه گازسوز ميآورديم. تاكنون دو موتور طراحي فرانسه با نام TU5 كه روي پژو 206 بسته ميشود و موتور ملي EF7 كه در حال حاضر روي خودروهاي خانواده سمند بسته ميشود، طراحي و در كشور مورد استفاده قرار ميگيرند.
اين مقام مسوول با اشاره به اينكه ايرانخودرو توان توليد سالانه 200 هزار دستگاه موتور پايه گازسوز را دارد، اضافه كرد: موتور پايه گازسوز شركت سايپا نيز بهزودي روانه بازار ميشود.
محرابيان در ادامه با بيان اينكه بايد قانون را طوري تعريف كرد كه در سالهاي آينده كسي مخالف ترويج و گسترش سوخت CNG در كشور نباشد و ايرادي به اين طرح نگيرد، عنوان كرد: در حال حاضر گازسوز كردن خودروها در كارخانههاي خودروسازي و كارگاهها انجام ميشود كه پس از آن نيز بايد انجام تستهاي ادواري براي حفظ ايمني خودروها مد نظر قرار بگيرد، در غير اين صورت نگرانيهاي زيادي در زمينه ايمني خودروهاي گازسوز به وجود ميآورد.
وي در عين حال تاكيد كرد: بايد در زمينه خدمات پس از فروش خودروهاي گازسوز عملكرد بهتري از خود نشان دهيم تا مصرفكنندگان اين نوع خودروها نسبت به استفاده از سوخت CNG دلگرم شوند.
محرابيان در پايان همچنين با اشاره به ناكافي بودن تعداد جايگاههاي CNG در كشور نسبت به خودروهاي گازسوز در كشور خاطرنشان كرد: اين نسبت در كشورهاي پيشرفته حدود 1000 است؛ در حالي كه در كشور ما بين 1750 تا 2000 است كه به هيچوجه مناسب نيست.
انتهاي پيام
دوشنبه 14 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 386]