تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 16 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):علت روزه گرفتن آن است كه به سبب آن ثروتمند و فقير برابر شوند زيرا ثروتمند گرسنگى را اح...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826585375




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

يك جراح مغز و اعصاب: كمردرد گران‌ترين بيماري افراد بالغ است پياده‌روي و شنا در جلوگيري از بروز ديسك كمر موثرند


واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: يك جراح مغز و اعصاب: كمردرد گران‌ترين بيماري افراد بالغ است پياده‌روي و شنا در جلوگيري از بروز ديسك كمر موثرند
خبرگزاري دانشجويان ايران - يزد
سرويس: بهداشت و درمان - عمومي

يك جراح مغز و اعصاب گفت: ورزش منظم مانند ورزش‌هاي صبحگاهي، پياده‌روي و شنا در جلوگيري از بروز ديسك كمر مناسب است؛ چرا كه اين ورزش‌ها به تقويت عضلات كمر و پشت كمك مي‌كند.

دكتر تورج يزدي در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)منطقه يزد، با بيان اين كه 80 درصد افراد در زندگي خود دچار كمر درد مي‌شوند، اظهار كرد: در هر لحظه از زمان حدود 20 درصد افراد كمر درد دارند كه مبين شيوع اين عارضه بسيار بالا است.

وي با اشاره به اين كه شايع‌ترين علت قابل تشخيص كمر درد ديسك كمر است، گفت:‌ كمردرد شايع‌ترين شكايات بيماراني است كه در امريكا به پزشك مراجعه مي‌كنند و به عبارتي ششمين عامل روز تخت بيمارستاني كمر درد محسوب مي‌شود.

وي كمر درد را گران‌ترين بيماري افراد بالغ عنوان كرد و افزود: اين بيماري زيان اقتصادي بسياري اعم از دست دادن ساعات كاري و غيره را براي فرد به ارمغان مي‌آورد.

دكتر يزدي با بيان اينكه علت‌هاي متفاوتي براي كمر درد وجود دارد، خاطرنشان كرد: اين علل ممكن است خارج از ستون فقرات و حتي علت‌هايي باشد كه منشا ستون فقرات و شامل صدمات استخواني و تومورها باشند.

عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي يزد يادآور شد: ‌از آنجا كه مهره‌هاي گردن و كمر بيشترين حركت را دارند بنابراين به صورت خود به خودي گردن و كمر عمده‌ترين ديسك‌ها را تشكيل مي‌دهند و در 2 مهره پايين كمر و 3 مهره گردن كه بيشترين حركت را دارند صدمه بيشتري به آنها وارد مي‌شود.

وي متذكر شد: يك ديسك داراي يك قسمت بيروني شامل الياف فيبروز و يك هسته ژلاتيني مركزي است كه اين هسته ژلاتيني خاصيت خون رساني در بالغين را ندارد و با افزايش سن، آب داخل آن كم مي‌شود و در نتيجه در MRI رنگ ديسك را سياه‌تر نشان مي‌دهد. اين عارضه كاملا طبيعي بوده و در اثر افزايش سن به اين شكل در آمده است كه هيچ جاي نگراني نيست؛ چرا كه بعضا برخي براين باورند كه اين رنگ سياه ديسك خطرناك بوده و بايد سريعا عمل جراحي بر روي آن صورت گيرد.

دكتر يزدي ضمن اشاره به وظيفه ديسك گفت: ديسك بصورت بالشتك بين دو مهره عمل مي‌كند و ضربات وارده را با حالتي بالشتكي كه دارد بين ستون فقرات پخش مي‌كند بنابراين هر چه درتعادل ديسك اختلال بوجود آيد و به قسمت ژلاتيني فشار وارد شود باعث مي‌شود الياف نتوانند هسته ژلاتيني را در خود نگه دارند و در نتيجه ديسك به سمت بيرون برجسته مي‌شود. در نهايت بيماران بطور طبيعي با علامت دردهاي تير كشنده از ناحيه كمر به سمت لگن، پا و اندام تحتاني به پزشك مراجعه مي‌كنند. اين درد از نظر پزشكي درد مكانيكال بوده كه در زمان خوابيدن، راه رفتن و ايستادن بروز مي‌كند.

وي گفت: فشاري كه هنگام نشستن به كمر وارد مي‌شود برابر فشاري است كه هنگام ايستادن به مهره‌هاي كمر وارد مي‌شود.

دكتر يزدي يادآور شد: از آنجا كه درد ديسك كمر درد مطلقي نيست بنابراين در اكثر موارد در بيماران اختلال حس در پا ايجاد مي‌شود و بيماران از سوزن سوزن، گزگز، مور مور و سرماي غيرعادي در پا شكايت دارند.

وي اضافه كرد:‌ اين بيماران به لحاظ كاهش قدرت پا و اختلال حس پا نمي‌توانند در قسمت مچ پا به سمت بالا حركت كرده لذا توصيه مي‌شود به محض مشاهده اختلال در قدرت پا به پزشك مراجعه نمايند؛ چرا كه اين علامت خطرناكي است و بايد كمتر از 24 ساعت عمل جراحي صورت گيرد كه درغير اين صورت بيمار بهبود نمي‌يابد.

وي استراحت را اولين گام در درمان ديسك كمر عنوان كرد و افزود: اين بيماران بايد چند روز به صورت مطلق همراه با مصرف دارو استراحت كنند.

وي توصيه كرد: بعضا بيماران به منظور درمان از مصرف داروهاي مسكن و ضد التهاب اجتناب مي‌كنند در حالي كه بايد جهت كاهش دردهاي عصبي و بهبودي سريع‌تر و كامل‌تر از اين داروها استفاده شود.

اين متخصص بهبود نيافتن ديسك با استراحت، شروع شدن كمر درد بلافاصله با آغاز فعاليت روزانه پس از استراحت،‌ اختلال در حركت پا و قدرت عضلاني اندام تحتاني را از موارد نيازمند عمل جراحي عنوان كرد.

وي يادآور شد:‌ بعضا گاهي ديسك‌ها به جاي بيرون زدگي جانبي به سمت مركز زده شده و سبب فشار به نخاع مي‌شود كه مي‌تواند بدترين عوارض را كه باعث عدم كنترل ادرار و مدفوع مي‌شود را در پي داشته باشد در نتيجه اين عارضه اورژانسي بوده و بايد سريعا تحت عمل جراحي صورت گيرد.

وي MRI را بهترين وسيله تشخيص ديسك عنوان كرد و گفت: از آنجا كه MRI براي بيماران پرهزينه است بنابراين كمتر براي بيماران تجويز مي‌شود.

وي درباره جايگزيني ديسك پس از خارج كردن آن اظهار كرد: در ديسك‌هاي گردن سابقا قسمتي از استخوان لگن قرار داده مي‌شد اما در حال حاضر مواد مصنوعي جايگزين ديسك مي‌شود. از سوي ديگر، در ديسك كمر بطور معمول اين كار انجام نمي‌شود چرا كه تمام ديسك كمر تخليه نمي‌شود و مهمتر آن كه تخليه تمام ديسك لازم نيست.

وي استعمال سيگار و برخي مشاغل را از عوامل تاثير گذار در بروز ديسك دانست و توصيه كرد: ورزش مرتب و منظم مانند ورزش‌هاي صبحگاهي، پياده روي و شنا در جلوگيري از بروز ديسك كمر مناسب است؛ چرا كه اين ورزشها به تقويت عضلات كمر و پشت كمك مي‌كند.

وي استفاده از صندلي مناسب در محيط كار و استفاده صحيح هنگام بلند كردن اجسام سنگين را از توصيه‌هاي بهداشتي به منظور كاهش بروز ديسك كمر برشمرد.

اين جراح مغز و اعصاب در پايان با بيان اين كه ديسك‌ بيشتر در دهه چهل زندگي بروز مي‌كند، گفت: ‌مردان به لحاظ فشارهاي بدني بيشتر در معرض خطر ديسك كمر قرار دارند، بنابراين بايد توصيه‌هاي بهداشتي را مد نظر قرار دهند.

انتهاي پيام
 يکشنبه 13 مرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 90]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن