واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: «ستارهاي بر دار»؛ يادنامه اينترنتي شهادت شيخ فضلالله نوري
گروه وبلاگ و IT: پايگاه اطلاعرساني تبيان به مناسبت شهادت شيخ فضلالله نوري يادنامه اينترنتي با عنوان «ستارهاي بر دار» را منتشر كرد.
به گزارش خبرگزاري قرآني ايران(ايكنا)، پايگاه اطلاعرساني تبيان يادنامه اينترنتي «ستارهاي بر دار» را با عناويني چون پرچمي به علامت استيلاي غربزدگي، پرچمدار مشروطيت، نامه علامه قزويني به شيخ فضلالله، شيخ شهيد و نهضت مشروطيت، ستارهاي بر دار، دلايل مخالفت شيخ فضلالله نوري با مشروطيت، امام و دفاع از موضع شهيد شيخ فضلالله نوري و آيتالله شيخ فضلالله نوري ارائه كردهاست.
در بخشهايي از «شهادت شيخ فضلالله نوري رهبر نهضت مشروطه»، آمدهاست: «شهيد شيخ فضلالله نوري از جمله روحانيوني بود كه در پيروزي نهضت مشروطه نقش مهمي ايفا كرد؛ اما، پس از مشاهده انحراف اين نهضت بناي مخالفت با روشنفكران غربزده گذاشت. او خواستار مشروطه مشروعه بود و مشروطهاي را كه بناي آن برپايه قوانين اسلامي كشورهاي غربي و الگوبرداري از تمدن و فرهنگ غربي بود را رد ميكرد.»
در بخش ديگري با عنوان «شيخ فضلالله نوري، پرچمدار مشروعيت مشروطه»، نوشته شدهاست: «وي جزو نخستين علماي تهران بود كه با سيدعبدالله بهبهاني و سيدمحمد طباطبايي در اعتراض به استبداد عينالدوله همصدا شد و حركت ضداستبدادي آنان را تقويت كرد و سپس در مهاجرت دسته جمعي و اعتراضآميز علما و گروه زيادي از صنوف مردم به قم كه به مهاجرت كبري مشهور شد، شركت كرد.»
همچنين «علامه قزويني كه جايگاه رفيعش در ادبيات ايران نهتنها در ميان ايرانيان بلكه در ميان ساير ايراندوستان و ايرانشناسان هم پيدا است، از جمله نوابغ و نخبگاني است كه در جريان مشروطيت، به شايستگي و بايستگي دخالت كرد و شاعر ملي ايران لقب گرفت. او خود از مريدان شيخفضلالله نوري(ره) بود و در مكاتباتش با شيخ، خودش را خانهزاد معرفي ميكرد.» بخشهايي از مطلب «نامه علامه قزويني به شيخ فضلالله نوري» است.
يكي ديگر از بخشهاي موجود در يادنامه اينترنتي «ستارهاي بر دار» را معرفي كتاب «ستارهاي بر دار» كه نگاهي است به زندگي شهيد شيخ فضلالله نوري، نوشته «عباس آقايي» كه در تاريخ ارديبهشتماه 1383 در 76 صفحه و به قيمت 4000 ريال منتشر شده، به خود اختصاص دادهاست.
همچنين در اين يادنامه اينترنتي در توضيح «دلايل مخالفت شيخ فضلالله نوري با مشروطهخواهان» آمدهاست: «به نظر شيخ فضلالله نوري، مشروطيت و لوازم آن، چون ناشي از روح مدنيت غربي بود، اساس نظم سنتي جامعه را به هم ميزد و در حد «بدعت» در جامعه اسلامي بود.»
«شيخ فضلالله نوري با آن شم قوي ضدانگليسي، دستهاي پنهان و مرموز انگليس را در آستين آزادي طلبان ميديد. وي با توجه به سابقه استعماري و برخورد خصمانه انگليس با ملت ايران، خلق كلمه «مشروطه» در جريان تحصن مردم در سفارت انگليس و مسائل جريان تدوين قانون اساسي، مطمئن شد كه انگليس با آن خوي استعمارگري، نميتواند به خير و صلاح ملت ايران، طرفدار مشروطه و مشروطهخواهان باشد و از اين حمايت، هدفهاي خاصي دارد.»
در بخش ديگري از يادنامه «ستارهاي بر دار» درباره «امام و دفاع از موضع شهيد شيخ فضلالله نوري» نوشته شدهاست: «امام در سال 43 آنجا كه از شاه ميخواست تا به قانون اساسي ـ كه ثمره تلاش علما و مجاهدت اقشار مختلف بود ـ عمل كند روي همان متمم و اصل نظارت مجتهدين تكيه ميكرد.»
«شما ميدانيد كه مرحوم شيخ فضلالله نوري را كي محاكمه كرد؟ يك معمم زنجاني يك ملاي زنجاني محاكمه و حكم قتل او را صادر كرد وقتي معمم و ملا مهذب نباشد فسادش از همه بيشتر است.»
همچنين در بخشي با عنوان «آيتالله شيخ فضلالله نوري» آمدهاست: «حاج شيخ فضلالله كجوري معروف به نوري از علماء مجتهدين و مراجع برجسته صدر مشروطيت در سال 1259ق متولد شد. پدرش مرحوم ملاعباس مازندراني كجوري معروف به پيشنماز بود. شيخ فضلالله پس از انجام تحصيلات مقدماتي و سطح عازم عراق شد و در محضر بزرگاني چون آيتالله ميرزا حسن شيرازي و آيتالله حبيبالله رشتي به فرا گرفتن علوم اسلامي پرداخت.»
يادنامه اينترنتي شهادت شيخ فضلالله نوري را اينجا ببينيد!
يکشنبه 13 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 145]