واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: انتقاد از نبود مديريت كارآمد درصنعت پرورش ميگو يك مقام مسوول: *تغييرساختار تشكلها ضروري است *90ميليارد تومان سرمايه بهدليل مديريت نادرست مسكوت مانده است
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: كشاورزي و دامپروري
رييس هيات مديره انجمن صنفي مراكز تكثير ميگو با انتقاد از نبود مديريت كارآمد دولتي و خصوصي در صنعت تكثير و پرورش ميگو، تصريح كرد: نبود تشكلهاي فعال و نمايندگان واقعي در بخش خصوصي و بيتفاوتي مديران اثرگذار براي رفع مشكل در زمان خود و همچنين بروز عوامل طبيعي ( بيماري، طوفان و ... ) و ناهماهنگي ارگانهاي مربوطه ( بانك، دامپزشكي، وزارت تعاون، صندوق بيمه محصولات كشاورزي و...) صنعت تكثير و پرورش ميگو در كشور را به وضعيت فعلي رسانده است.
سيدمسلم موسوي ـ در گفتوگو با خبرنگار دامپروري خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با بيان اينكه عمل نكردن مجموعههاي خصوصي به وظايف خود در صنعت تكثير و پرورش ميگو باعث اتخاذ تصميمات نادرست از سوي سيستم دولتي شده است، عمدهترين مشكل در اين صنعت را برخورد منفعتطلبانه تشكلهاي اين بخش عنوان و اظهار كرد: تاكنون بخش خصوصي نتوانسته اتحاديهها و انجمنهاي كارآمد و موفقي تشكيل دهد و اتحاديههاي شكل گرفته نمايندگان واقعي بخش توليد و پرورش نيستند، چراكه اين تشكلها در زمانهاي گذشته برحسب ضرورت و نياز ايجاد شده و پس از گذشت حدود 15 سال به روز نشده و نتوانستهاند مسووليتها را از بخش دولتي تحويل گيرند؛ از طرف ديگر بخش دولتي هيچ وقت نخواسته مسووليتهاي قابل واگذاري خود را به بخش خصوصي واگذار كند كه دليل آن ضعف بخش خصوصي نيست بلكه تنگنظري بخش حاكميتي در واگذاري امور به بخش خصوصي بوده است.
وي با تاكيد بر اينكه مسووليتهاي تامين لارو، غذاي ميگو، فرآوري، بازاريابي محصول و صادرات آن بايد از بنگاههاي كوچك( تكثير، پرورش و صادرات فعلي) به اتحاديههاي تكثيركننده و پرورشدهنده واگذار شود، اظهار كرد: با واگذاري اين امور ارزآوري محصول عايد توليدكنندگان خواهد شد نه واسطهها؛ از طرف ديگر باعث قوي شدن اتحاديهها نيز ميشود.
موسوي خاطرنشان كرد: اين اقدامات در تمامي كشورهاي جهان توسط اتحاديهها و نمايندگان توليدكنندگان انجام ميشود اما در ايران به دليل اينكه هريك از مجموعههاي بخش خصوصي به دنبال منافع خود هستند كه مشكلات فراواني براي قشر توليدكننده و پرورشدهنده ايجاد و توليد را از حالت اقتصادي خارج كرده است.
*تغيير ساختار تشكلها براي واگذاري امور ضروري است
وي با تاكيد بر اينكه دولت موظف به تسهيل كردن امور براي بخش خصوصي است، ادامه داد: بايد تصميمگيريهايي كه باعث توانمندي بخش توليدي ميشود واگذار شود درحاليكه تاكنون چنين نبوده و بخش دولتي مسووليتهاي قابل واگذاري خود را در راستاي توانمندسازي بخش خصوصي واگذار نكرده است.
موسوي افزود: بخش خصوصي توانايي پذيرفتن مسووليتها را دارد و تنها نيازمند هدايت است اما مسوولان حاضر به واگذاري امور به بخش خصوصي نيستند و ميخواهند براي هميشه بخش خصوصي وابسته باشد.
*مديران شيلاتي تنها تخصص آبزيپروري دارند!
رييس هيات مديره انجمن صنفي مراكز تكثير ميگو با انتقاد از اينكه مديران شيلاتي فقط تخصص آبزيپروري دارند، تصريح كرد: مديران اين بخش تخصص مديريتي و اقتصادي براي توليد ندارند و به عنوان كارشناس عمل ميكنند درصورتيكه مشكلي در توليد نيست و تنها مشكل مديريت اقتصادي درست بر اين بخش است.
وي كافي نبودن اطلاعات پرورشدهندگان را از ديگر مشكلات اين صنعت عنوان كرد و گفت: در حال حاضر اعتماد بين بخشهاي دولتي و خصوصي ( سياستگذاري، توليد، مالي و ... ) و همچنين اجزا بخش خصوصي از بين رفته است؛ از طرف ديگر برخي از تصميمگيريها در اين زمينه از ابتدا محكوم به شكست بوده كه عواقب آن تا چند سال ادامه دارد.
موسوي تنها راه نجات صنعت تكثير و پرورش ميگو را واگذاري امور به بخش خصوصي پس از اصلاح ساختار آن و هدايت و حمايت بخش دولتي عنوان كرد.
وي اظهار كرد: تمايل نداشتن مديران بخش دولتي به توانمندسازي تشكلها در جهت برنامهريزي توليد، تقابل تشكلهاي اين بخش با يكديگر و عمكرد غير علمي آنها از مشكلاتي است كه از ابتدا با اين صنعت شكل گرفته و همچنان پابرجاست.
*90 ميليارد تومان سرمايه به دليل مديريت نادرست مسكوت مانده است
موسوي با بيان اينكه به دليل مديريت نادرست 90 ميليارد تومان سرمايه در نوار مرزي استانهاي ساحلي مسكوت مانده است، خاطرنشان كرد: صنعت تكثير و پرورش ميگو در كشورهايي كه همزمان با شكلگيري آن در ايران آغاز شده است هماكنون به ثبات رسيده و توليد و صادرات بالايي دارند درحاليكه ميزان توليد در ايران بسيار پايين و سير نزولي در پيش گرفته است.
*سازمان دامپزشكي فقط بر واردات مولد از هاوايي تاكيد ميكند
رييس هيات مديره انجمن صنفي مراكز تكثير ميگو با اشاره به اينكه طبق ضوابط دامپزشكي واردات مولد ميگو از هر كشوري به جز رژيم صهيونيستي كه شرايط بهداشتي سازمان دامپزشكي را دارا باشد بلامانع و آزاد است، تصريح كرد: تاكنون اين آييننامه در سيستم دامپزشكي اجرا نشده و طبق تاكيد مستند اين سازمان واردات مولد فقط بايد از هاوايي انجام شود. در صورتيكه واردات از كشورهاي نزديكتر هزينهها و مشكلات را كاهش ميدهد.
موسوي از آنچه اعمال سختگيريهاي نابهجاي سازمان دامپزشكي و آن را كه باعث از بين رفتن انگيزه و رغبت بخش خصوصي براي واردات و تكثير ميخواند، اظهار تاسف كرد.
*طولاني بودن زمان تشخيص محمولههاي وارداتي ضررهاي فراواني به اين بخش وارد كرده است
به گفته وي طي دو- سه سال اخير سازمان دامپزشكي ضررهاي فراواني براي تشخيص بيماري محمولههاي وارداتي به اين بخش وارد كرده است، در حاليكه تشخيص بيماري محمولههاي وارداتي در تمام مراكز جهان يكي ـ دو روز است، محمولههاي وارداتي به كشور حدود يك ماه در قرنطينه نگهداري ميشود كه سرمايه، كيفيت و كميت توليد و اشتغال اين بخش را تحت ثاثير قرار ميدهد.
رييس هيات مديره انجمن صنفي مراكز تكثير ميگو با تاكيد بر اينكه اعمال قوانين دست و پاگير و غير عملي سازمان دامپزشكي ترمز حركت اين صنعت شده است، خاطرنشان كرد: محموله وارداتي در سال جاري پس از آزمايش در آزمايشگاه PCR بوشهر و عاري از بيماري بودن آن، حدود يك ماه در قرنطينه بدون هيچ مشكلي نگهداري و باعث از دست رفتن فصل توليد شد.
انتهاي پيام
يکشنبه 13 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 110]