تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 11 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام رضا (ع):هر كس ماه رمضان يك آيه از كتاب خدا را قرائت كند مثل اينست كه درماههاى ديگر تمام قرآن را...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1836469889




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

نشت سارك و منطقه گرايي در سايه تنش هاي هند و پاكستان ( بخش 1 )


واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: نشت سارك و منطقه گرايي در سايه تنش هاي هند و پاكستان ( بخش 1 )
تهران-خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا): اسلام آباد – پانزدهمين نشست سران هشت كشور عضو اتحاديه همكاري منطقه اي جنوب آسيا ( سارك) روز شنبه تحت تدابير شديد امنيتي در كلمبو پايتخت سريلانكا آغاز شد.


ميانمار و استراليا روز پنجشنبه با اعلام موافقت رسمي خود براي شركت در اين نشست به عنوان ناظر،‌ در كنار كشورهايي از قبيل چين ، ايران ، موريتاني ، ژاپن ، كره جنوبي ، آمريكا و كشورهاي عضو اتحاديه اروپا قرار گرفتند.
اين نشست به شدت تحت تاثير تنش هاي اخير هند و پاكستان قرار گرفته ؛ بطوريكه بيشتر رسانه هاي خبري در حاشيه اجلاس سارك پيگير گفت وگوهاي رهبران اين دو كشور بودند.
تنش هاي بين اين دو كشور پس از انفجار هفتم جولاي مقابل سفارت هند در كابل به كشته شدن شصت نفر منجر شد؛تشديد شده است .
اتهام اخير دهلي نو به سازمان اطلاعات پاكستان ( آي . اس . آي ) مبني بر دخالت در انفجار كابل هرچند با واكنش تند اسلام آباد مواجه شد؛ اما اين مساله خدشه اي به ديدار گيلاني و سينگ وارد نكرد.
محمود قريشي وزير خارجه پاكستان پنج شنبه گذشته گفته بود كه نخست وزيران دو كشور قصد دارند طرحي را به منظور بهبود روابط دوجانبه خود تدوين كنند.
مانموهان سينگ نخست وزير هند و يوسف رضا گيلاني همتاي پاكستاني او در حاشيه نشست سارك در كلمبو با يكديگر ديدار كردند.
يوسف رضا گيلاني در مراسم افتتاحيه سارك تاكيد كرد كه اين اتحاديه بايد به به ايجاد روابط مثبت بين كشورهاي عضو كمك كند.
وي افزود كه هيچ گروه منطقه اي نمي تواند اميدوار باشد در جهاني كه همه كشورها و سازمان ها به يكديگر وابسته هستند و روند جهاني سازي به سرعت در جريان است ، در انزوا و به تنهايي عمل كند.
گيلاني تصريح كرد كه " ما بايد رويكردي فراگير را اتخاذ كنيم و همچنين بايد از تعاملات مفيد و سودمند دو جانبه به ويژه با همسايگان بزرگتر خود در اسيا ، استقبال كنيم ".
گيلاني همكاري اعضاي سارك براي تقويت همكاري هاي منطقه اي براي مقابله با افزايش بهاي نفت و امنيت غذايي را خواستار شده است .
وي تاكيد كرده كه اوضاع ناآرام كنوني در منطقه ايجاب مي كند كه همكاريها در زمينه مبارزه با تروريسم و افراط گرايي افزايش يابد زيرا دو كشور قربانيان ان هستند.
** ارزيابي
الف ) بطور كلي، همگرايي را در دو منظر اقتصادي و سياسي ـ اجتماعي مي‌توان مشاهده كرد.
از منظر اقتصادي، نظريه همگرايي به يك رشته سياست‌هايي اطلاق مي‌شود كه محدوديت‌هاي تجاري و موانع و تبعيضات موجود بر سر راه روابط اقتصاد بين‌الملل را حذف و يا به حداقل ممكن تقليل دهد.
هدف از همگرايي اقتصادي، گسترش توليد جهاني و به تبع آن، تخصص در توليد داخلي، كسب درآمدهاي ارزي، كاهش هزينه‌هاي توليد در سطح منطقه، افزايش تجارت، صرفه‌جويي در منابع كمياب داخلي، توزيع بهينه درآمد، افزايش كارايي در توليد و تجارت، افزايش سرمايه‌گذاري‌هاي خارجي و استفاده از مزيت‌هاي نسبي مي‌باشد.
بطور كلي، همگرايي اقتصادي به دنبال آزادسازي تجاري است و در نهايت ايده «جهاني شدن اقتصاد» را در سر مي‌پروراند.
مانيفست همگرايي اقتصادي ادعا مي‌كند كه در فرايند همگرايي منطقه‌اي، بي‌ثباتي ناشي از تغييرات دوره‌اي متناوب در سياست‌هاي بازرگاني كشورها به حداقل ممكن كاهش مي‌يابد.
بنابراين، در حالي كه كشورها با برخورداري از «مقياس اقتصادي»، «رقابت» و عبور از «ديوار تعرفه‌اي» مي‌توانند با بازارهاي وسيع‌تر و جذاب‌‌تري روبه‌رو شوند؛ استفاده از منابع و پس‌اندازهاي خارجي تسهيل مي‌شود و جريان سرمايه‌گذاري‌هاي خارجي در سطح منطقه هموار خواهد شد.
در همگرايي اقتصادي، كشورها بدون در نظر گرفتن اصول، شرايط و منافع نظام اقتصادي بين‌الملل نمي‌توانند به دلخواه از سياست‌هاي اقتصادي ناهمگون استفاده كنند.
هماهنگي با سياست‌هاي اقتصاد بين‌الملل و حركت در جهت قرار گرفتن در معادلات جهاني از الزامات سياست‌هاي همگرايي است و در اين راستا، سازمان‌هاي اقتصادي و سياسي بين‌المللي به طور مؤثر برسياست‌هاي داخلي كشورها تأثيرگذار خواهند بود؛ ضمن آنكه مي‌توانند به مثابه يكي از ابزارهاي سياست خارجي اين كشورها در فضاي بين‌المللي ايفاي نقش كنند. به اين ترتيب، آثار متقابلي در روابط بين‌المللي و سياست‌هاي داخلي كشورها به وجود مي‌آيد.
تعامل ميان روند جهاني شدن و تلاش در جهت يكپارچه‌سازي نظام‌هاي اقتصادي منطقه‌اي را مي‌توان در تمام مناطق جهان مشاهده كرد. در همين راستا، همكاري‌هاي نهادينه منطقه‌اي ميان كشورها در دهه 1990 ميلادي افزايش چشمگيري پيدا كرده است، به گونه‌اي كه ناظران اين ويژگي را با عبارت «منطقه‌گرايي نوين» توصيف كرده‌اند.
نكته مهم، وجود رابطه پويا بين تحولات در نقاط گوناگون جهان است. در همان حال كه كشورهاي واقع در يك قاره در مورد يكپارچه كردن نظام اقتصادي خود، ايجاد مناطق تجاري آزاد، اتحاديه‌هاي گمركي و يا بيش از اينها به توافق مي‌رسند، تأثير اين توافق در ساير نقاط جهان نيز احساس مي‌شود.
به اين معنا كه در ساير نقاط نيز اقدامات مشابهي در زمينه يكپارچه‌سازي اقتصادي ديده مي‌شود.
پايان جنگ سرد نيز عامل مهمي در همگرايي اقتصادي مي‌باشد: پايان تعارض بين دو ابرقدرت، همراه با تبعات آن در بسياري از مناطق جهان، فرصت‌هاي جديدي جهت همكاري در زمينه‌هاي تجاري و امنيتي براي مناطق فراهم آورده است. از جمله ساير انگيزه‌ها مي‌توان از اتحاديه اروپا نام برد.
ايجاد انگيزش از سوي اتحاديه اروپا هم از طريق اقدامات آگاهانه (اتحاديه اروپا سابقه‌اي طولاني در برقراري رابطه با ساير گروه‌بندي‌هاي منطقه‌اي و نهادينه ساختن اين روابط دارد) و هم از طريق فشارهاي رقابتي بازار واحد اروپايي كه جنبه‌اي غيرعمدي دارد، صورت گرفته است.
دغدغه خاطر درباره ظهور يك «دژ اروپايي» تا حدود زيادي موجب شكل‌گيري نهادهايي چون موافقتنامه تجارت آزاد آمريكاي شمالي (نفتا)، اتحاديه كشورهاي آسياي جنوب شرقي (آسه‌آن)، سازمان همكاري‌هاي اقتصادي آسيا ـ اقيانوسيه (اپك) و در نهايت اتحاديه همكاري منطقه اي جنوب آسيا ( سارك) شده است.
ادامه دارد ...
آساق 235
 يکشنبه 13 مرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 244]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن