واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: مشكلات محورهاي ارتباطي شمال كشور، حكايت همچنان باقي است
اجتماعي. داخلي. جاده. پليس
محورهاي ارتباطي تهران به مناطق شمالي كشور هر از چند گاهي به سان خيابان هاي كلانشهرها شاهد ترافيك طولاني مدت و كيلومتري هستند، رويدادي كه البته براي آخرين بار اتفاق نميافتد. آخرين مورد اين ترافيك سنگين عبور و مرور در تعطيلات چند روز گذشته در محورهاي شمالي كشور رخ داد.
اگر راه و جاده را يكي از ملزومات توسعه يافتگي به شمار آوريم، حداقل در محورهاي منتهي به شمال كشور از اين توسعه يافتگي بيبهره مانده ايم.
جاده به عنوان يكي از مهمترين اركان ترانزيت كالا و در نتيجه توسعه اقتصادي به شمار ميرود و براي همين منظور تكميل و راه اندازي آزاد راه تهران - شمال از هر زمان ديگري ضروري تر به نظر ميرسد .
جاده چالوس در محور غربي تهران يكي از جادههاي منتهي به شمال كشور است كه با مشكلات اساسي روبرو بوده است. اين جاده از استانداردهاي لازم برخوردار نيست و هر لحظه ممكن است با مشكلاتي از قبيل ريزش كوه و يا مشكل قطع برق در تونلها مواجه شود.
محور ارتباطي كرج - چالوس به طول ۱۲۴كيلومتر بر اساس جديدترين گزارش سازمان راهداري و حمل و نقل جادهاي در خصوص ارزيابي شبكه جادهاي كشور در كنار محورهاي رودهن آمل به طول ۱۳۰كيلومتر و قزوين رشت به طول ۱۲۰كيلومتر جزء ۱۵محور بحراني كشور به لحاظ حجم ترافيك بوده و در پايين ترين سطح سرويس قرار دارند.
سرهنگ عليرضا اسماعيلي، فرمانده پليس راه كشور با اشاره به اين كه تاريخ مصرف ايمني جادههاي چالوس و هراز پايان يافته است، گفت: اين جاده ها هيچ زماني ايمني ندارند، ولي مجبوريم علي رغم ميل باطني آنها را باز نگه داريم.
وي با اشاره به اينكه هر ماه، حداقل دو بار اين مسيرها به دلايل مختلف از جمله رانش كوه در بهار و زمستان، ريزش سنگ در تابستان و كولاك و بهمن در زمستان مسدود ميشود، تاكيد كرد: در روزهاي اوج تردد، حدود ۷۰هزار خودرو از هر كدام از اين جادهها عبور ميكنند. اين در حالي است كه بروز حوادث انساني در كنار حوادث طبيعي مشكل اين جادهها را دوچندان كرده است.
اسماعيلي افزود: قدمت هفت دههاي محور چالوس و ريزشهاي پي در پي سنگ و بهمن در اين مسير، همچنين قدمت چهار دههاي محور هراز و يك بانده و كم عرض بودن و ريزش پي در پي سنگ و بهمن در آن موجب بروز مشكلات متعدد، بسته شدنهاي متوالي و ناامني اين محورها براي مسافرت شده است، به شكلي كه در ايام نوروز پارسال نيز شاهد مسدود شدن محور هراز و چالوس به دليل ريزش سنگ بوديم و هم اكنون نيز محور چالوس علي رغم بازگشايي، مسير امني براي مسافرت نيست.
فرمانده پليس راه كشور با اشاره به ميل بالاي سفر از طريق محورهاي هراز و چالوس گفت: متاسفانه حجم اين سفرها در اكثر روزهاي تعطيل به حدي است كه محورهاي ياد شده پاسخگو نيست و بايد هرچه سريعتر مسيري امني كه قابليت جابجايي سفرها را داشته باشد، جايگزين اين محورها شود.
وي قابليتهاي آزاد راه تهران شمال را يادآور شد و تصريح كرد: طراحي مهندسي، كنترل هوشمند مسير و افزايش حجم و سرعت تردد از ويژگيهاي اصلي اين مسير است كه اميدواريم مسوولان هر
چه سريعتر براي اتمام اين آزادراه اقدام كنند.
فرمانده پليس راه كشور با اشاره به اينكه اولويت اول وزارت راه بر اساس اعلام سرپرست اين وزاتخانه تكميل آزاد راه تهران شمال است، اظهار اميدواري كرد كه با تشكيل كميتهاي ويژه براي اين آزاد راه كه بر اساس دستور رييس جمهوري صورت گرفته است، مسافران از تحمل درد مزمن جاده چالوس و پليس نيز از فشار رواني انسدادهاي متعدد اين محور رهايي يابند.
اسماعيلي با تاكيد بر اينكه بايد از جاده چالوس به عنوان يك اثر تاريخي حفاظت شود، افزود: در كنار سرعت بخشي به احداث آزاد راه تهران شمال بايد نيروهاي امدادي و درماني با تجهيزات كامل در نقطههايي از جادههاي كنوني شمالي كشور كه داراي حجم بالايي از سفرها هستند، مستقر شوند تا در صورت بروز حوادث احتمالي ساعتها منتظر رسيدن نيروها و امكانات براي رفع مشكل نباشيم.
شنبه 12 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 120]