واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: تابستاني داغ، همراه با خاموشيهاي برق در گيلان(بخش دوم و پاياني)
داخلي. اقتصادي. برق.
* تامين برق صنايع و معادن، ضرورتي اجتناب ناپذير
گرچه قطعي برق دردسرهايي را براي مردم عمدتا در ساعتهاي خاموشيها ايجاد كرده است، اما به نظر ميرسد، قطع برق در صنايع و تاثيري كه در اين بخش خواهد داشت، بيشتر از همان دو ساعت قطعي برق باشد.
بهگزارش ايرنا، با درنظرگرفتن اهميت توليدات بخش صنعت و معدن و بهرهمندي بخش كثيري از مردم از اين توليدات و از سوي ديگر اشتغال مستقيم و غيرمستقيم بخشي از افراد در اين بخش، به نظر ميرسد بخش صنعت بيشترين زيان را به دليل قطع برق متحمل شود.
البته بسته به نوع فعاليت و توليد كارخانههاي صنعتي، قطعي برق آثار متفاوتي را به دنبال خواهد داشت.
تامين برق براي واحدهايي چون فولاد، چينيسازي، كاشيسازي، سيمان، قالب سازي كانيهاي غيرفلزي و واحدهاي داراي كوره، از اهميت ويژهاي برخوردار است و اعمال خاموشيهاي برق در بخش صنايع به ويژه در صنايع ياد شده ميتواند منجر به خسارتهايي گردد.
خاموشيهاي برق دراين واحدها و بخشهايي كه به شكل مداوم فعاليت ميكنند، حساسيت كار را افزايش ميدهد و قطع برق حتي براي مدت چند ثانيه نيازمند شروع مجدد فرايند توليد و از بين رفتن بخشي از محصول توليد شده خواهد بود كه هزينههاي جانبي بسياري به دنبال خواهد داشت.
خاموشيها براي ساير بخشهاي صنعتي هم گرچه ممكن است آثار زيانبار كمتري داشته باشد، اما مشكلات مختلفي كه صنعتگران استان در سالهاي اخير تجربه كردهاند موجب شده تا آنان نيز از اين دغدغه ذهني جدا نباشند چرا كه توليد و فعاليت اين واحدها، بدون وجود مستمر برق و تامين سوخت و انرژي ميسر نيست.
براساس همين حساسيتها بود كه وزير صنايع و معادن و برخي ديگر از مسوولان دولتي، خاموشي برق صنايع را در اولويت آخر قرار داده و حتي تشويقهاي ويژهاي را هم براي واحدهايي كه صرفهجويي در مصرف برق داشته باشند، اعلام كرده است.
گرچه مشكل قطع برق مختص به استان گيلان نيست، اما چون ۵۵۰واحد صنعتي و معدني گيلان زمستان پارسال قطع گاز واحدهاي خود را به علت بارش برف سنگين برف و افت شديد فشار گاز تجربه كرده و تعداد زيادي از اين واحدها نيز متحمل خسارتهاي زيادي شدند، تابستان امسال نيز از بابت قطع مكرر برق و خسارتهاي احتمالي ناشي از آن نگرانند.
كما اينكه بخش صنايع و معادن گيلان هنوز خسارتهاي سنگين ناشي از بارش برف سال ۸۳را كه آثار آن همچنان در برخي از بخشها باقي مانده است، فراموش نكردهاند.
البته بايد اذعان داشت شركت پخش فرآردههاي نفتي گيلان نسبت به تامين سوخت دوم واحدهاي صنعتي اقدام كرده است اما به گفته برخي از مديران صنعتي استفاده از سوخت گاز(گازوئيل) علاوه براينكه افزايش ميزان مصرف انرژي در كشور را به دنبال دارد، موجب تحميل هزينههاي زيادي بر صنايع و در نهايت قيمت تمام شده توليدات ميشود.
مدير عامل شركت پخش فراوردههاي نفتي گيلان در گفت وگو با ايرنا، گفت:
شركت نفت استان، براي تحويل سوخت نفت گاز(گازوييل) براي ذخيره ۱۵روز و ذخيرهسازي نفت كوره براي ۴۵روز كاري واحدهاي صنعتي و معدني استان، مشكلي ندارد.
"حسين كرد" افزود: براي تامين سوخت واحدهايي كه از ديزل ژنراتور نيز استفاده ميكنند، پس از تاييد شركت برق، متناسب با ميزان قطعي برق آنان اقدام كردهايم كه همچنان اين كار ادامه دارد.
اما اينكه چرا قطعي برق صنايع استان همانند ساير مشتركين اعمال و يا امكان عدم قطع آن وجود ندارد، مدير عامل شركت توزيع برق گيلان ميگويد:
پراكنده بودن صنايع استان گيلان در مقايسه با ساير استانها موجب شده تا براي چگونگي اعمال خاموشيها در بخش صنايع به منظور كاهش خسارتهاي ناشي از قطع برق دچار و داشتن يك برنامه منسجم براي اين بخش دچار مشكل شويم.
"جمشيد طالبي" افزود: پراكنده بودن بخشي از صنايع استان و عدم قرارگيري و متمركز شدن آنان در شهر صنعتي و يا شهركهاي صنعتي سبب شده است تا قطع برق اين صنايع هم مانند ساير مشتركين انجام شود.
وي ادامه داد: چون برق اكثر اين واحدها از روي شبكه عمومي برق تامين مي شود، خاموشيهاي اين واحدها نيز طبق همان جدول قطعي برق مشتركين انجام مي گردد.
"طالبي" خاطرنشان كرد: براي واحدهاي صنعتي مستقر در شهرصنعتي و يا شهرك هاي صنعتي گيلان هم با هماهنگي سازمان صنايع و معادن استان، درصدد توافق براي چگونگي اعمال خاموشيها هستيم.
وي افزود: طبق بخشنامه معاون رييس جمهوري و هيات وزيران، براي تامين روشنايي اين واحدها در زمان خاموشي برق، كليه صنايع و ادارات با مصرف برق يك مگاوات به بالا، موظف به نصب ديزل ژنراتور هستند.
اما رييس سازمان صنايع ومعادن گيلان هم معتقد است از آنجا كه خاموشيها و قطع برق باعث وارد آمدن خسارتهاي زيادي به بخش صنعت و معدن ميشود، بنابر اين تامين برق مورد نياز اين واحدها و جلوگيري از قطع برق اين واحدها ضروري است.
"محمدحسين اصغريان" درگفت و گو با ايرنا، گفت: ضررهاي ناشي از قطع برق و يا قطع احتمالي گاز در بخش صنايع و معادن بيشتر بوده و قابل مقايسه با خسارتهاي وارده به ساير بخشها نيست و حتي بخشي از اين خسارتها مستقيما به مردم برمي گردد.
وي افزود: فهرستي از واحدهاي صنعتي استان كه تامين برق براي آنان بايد در اولويت قرارگرفته و قطع نشود تهيه و به وزارت صنايع ارسال شده است.
وي تعداد واحدهاي صنعتي و معدني در گيلان را كه تامين برق آنان ضروري بوده و نبايد برق آنها قطع شود را ۳۱واحد كرد.
"اصغريان" گفت: براي واحدهاي صنعتي و معدني با بيش از يك مگاوات مصرف برق (بالغ بر ۱۰۰واحد)، هم قرار شده تا در ازاي پنج تا شش روز تعطيلي واحدها و از مدار توليد خارج شدن و انجام تعميرات دورهاي، پس از شروع به كار مجدد اين واحدها هم با مساعدت شركت توزيع برق، قطعي برق نداشته باشند.
به گفته وي، با اجراي اين طرح، هر هفته برق حدود ۱۰واحد صنعتي و معدني پرمصرف به لحاظ برق به منظور جبران كمبود توليد و كاهش مصرف بار برق، قطع ميشود.
"اصغريان" با بيان اينكه تاكنون ۴۰واحد برنامه تعطيلي خود را اعلام كردهاند، يادآورشد: در نشستي كه اين هفته با حضور دست اندركاران صنايع، توزيع برق و برق منطقهاي گيلان برگزار ميشود، در خصوص تامين برق، ۶۰ واحد صنعتي ديگر با مصرف بالاي يك مگاوات برق برنامه ريزي ميشود.
وي اظهار داشت: علاوه براينكه تامين برق برخي از واحدهاي خارج از شهرك هاي صنعتي حياتي است، برخي از واحدهاي صنعتي هم كه به دليل مشكلات مالي در شرايط خاصي قرار دارند هم بر عدم قطع برق واحدها به منظور تداوم توليدشان اصرار دارند.
رييس سازمان صنايع و معادن گيلان با بيان اينكه متاسفانه تاكنون به راهكار مشتركي براي خاموشي واحدهاي صنعتي كوچك نرسيدهايم، گفت: در تلاش براي برنامهريزي براي نحوه قطع برق اين واحدها و كاهش احتمالي خسارتهاي آنان هستيم.
"اصغريان" ادامه داد: بالغ بر ۶۰۰واحد صنعتي در شهركهاي صنعتي استان گيلان و حدود ۱۴۰واحد نيز در شهرصنعتي رشت مستقرشده است. حدود ۱۵۰۰واحد صنعتي نيز در خارج از محدوده شهركها قرار دارند.
بهگفته وي، گرچه برخي از واحدها خسارتهاي ناشي از قطع برق در واحدهايشان را اعلام كردهاند، اما هنوز برآورد مشخصي از ميزان تاثير قطعي برق در بخشهاي مختلف صنعتي مشخص نشده است.
"اصغريان" بيان داشت: طبق قانون اگر واحد صنعتي و معدني بر اثر قطع ناگهاني برق دچار خسارت گردد، وزارت نيرو مكلف به جبران خسارتها خواهد بود.
وي گفت: گرچه قطع برق سراسري است اما با برنامهريزي دقيق ميتوان خسارتهاي ناشي از آن را كاهش داد.
رييس سازمان صنايع و معادن گيلان، خواستار اجرايي شدن بخشنامه دولت در خصوص تامين برق صنايع و اتخاذ تدابير لازم براي رفع مشكلات واحدهاي صنعتي و معدني استان در اين زمينه و همكاري مديران ذيربط براي رفع مشكلات اين واحدها شد. ك/۴
شنبه 12 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 166]