تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 16 دی 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):افطارى دادن به برادر روزه دارت از گرفتن روزه (مستحبى) بهتر است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1850690535




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

وزير بهداشت در گفت‌و‌گو با فارس: اجراي طرح پزشك خانواده در شهرها نيمه دوم امسال آغاز مي‌شود


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: وزير بهداشت در گفت‌و‌گو با فارس: اجراي طرح پزشك خانواده در شهرها نيمه دوم امسال آغاز مي‌شود
خبرگزاري فارس: وزير بهداشت با اعلام بررسي اجراي طرح پزشك خانواده از سوي سازمان تأمين اجتماعي براي بيمه‌شدگان اين سازمان در دولت از آغاز اجراي طرح پزشك خانواده و نظام ارجاع براي شهرنشينان در نيمه دوم امسال خبر داد.


كامران باقري‌لنكراني در گفت‌و‌گو با خبرنگار اجتماعي فارس‌ افزود: كارگروه پزشك خانواده و نظام ارجاع با دستور رئيس‌جمهوري، براي اجراي اين طرح با جديت به فعاليت خود مشغول است، هم خود كارگروه و هم گروه‌هاي كارشناسي آن با قوت در كار حال فعاليت است‌ اما اجراي اين طرح در شهرها نياز به همكاري چند سازمان مسئول در دولت و ‌لوازمي دارد كه گزارش كامل آن را در حال تهيه است.
وي گفت: پس از تهيه شدن گزارش نهايي كارگروه پزشك خانواده و نظام ارجاع و نتيجه‌گيري نهايي آن با پيگيري آن در دولت نيمه دوم امسال اجراي اين طرح را در شهرها آغاز مي‌كنيم.
وزير بهداشت در پاسخ به پرسش خبرنگار فارس درباره اجراي طرح پزشك خانواده از سوي سازمان تأمين اجتماعي براي بيمه شدگان اين سازمان‌ گفت: به هر حال آن‌ها هم دارند زحماتي مي‌كشند و اين كار خارج از فعاليت‌هاي كارگروه منتسب به رئيس‌جمهوري نيست و يكي از برنامه‌هاي مطرح شده در اين كارگروه اين است كه بيمه‌شدگان توسط سازمان بيمه كننده مربوطه تحت پوشش طرح پزشك خانواده و نظام ارجاع قرار گيرند كه اين پيشنهاد نيز در حال بررسي است.
باقري‌لنكراني افزود: نكته مهم در اجراي طرح پزشك خانواده اين است كه نظام ارجاع اجرا شود و پزشك خانوده فقط مسئول درمان مردم نباشد، بلكه به عنوان پزشك سلامت محور هم براي پيشگيري، هم آموزش و ارتقاي سلامت اقدام كند و در صورت لزوم براي درمان و بعد هم‌ توانبخشي‌ آن‌ها بر اساس نظام ارجاع اقدام كند.
به گفته مسئولان، مركز توسعه شبكه و ارتقاي سلامت، وزارت بهداشت براي اجراي طرح پزشك خانواده در اين مرحله 2 پيشنهاد را به كارگروه پزشك خانواده در دولت ارائه كرده است كه يكي از آن‌ها اجراي طرح پزشك خانواده در شهرهاي زير 100 هزار نفر و ديگر اجراي كامل آن در تمام سطوح در 3 استان انتخابي است.
سعيد داودي، مشاور مركز توسعه شبكه و ارتقاي سلامت وزارت بهداشت در اين باره به خبرنگار فارس گفته است: وزارت بهداشت براي اجراي طرح پزشك خانواده در شهرها 2 پيشنهاد مطرح كرده است كه اكنون در كارگروه ويژه دولت كه به دستور رئيس‌جمهوري با حضور وزير بهداشت، وزير رفاه، وزير كار و نماينده معاون نظارت و برنامه‌ريزي استراتژيك رياست جمهوري و همچنين جيلانچي نماينده رئيس‌جمهوري تشكيل در حال بررسي است.
وي افزود: پيشنهاد اول وزارت بهداشت اين است كه خدمات سطح اول طرح پزشك خانواده كه مشتمل بر خدمات پزشكان خانواده و تيم سلامت است در همه شهرهاي زير 50 هزار نفر و بعد همه شهرهاي زير 100 هزار نفر اجرا شود، طرح دوم نيز اين است كه طرح پزشك خانواده به طور كامل و در تمام سطوح در 3 استان كشور اجرا شود كه فعلاً 3 استان يزد، گلستان و چهارمحال و بختياري به علت ‌آمادگي بيشتر براي اجراي آن داوطلب هستند.
داودي اضافه كرد: پيش‌بيني مي‌شود در صورت اجراي طرح پزشك خانواده در شهرهاي زير 100 هزار نفر حدود 10 ميليون نفر ديگر از جمعيت كشور به جمعيت 22 ميليوني تحت پوشش خدمات فعال پزشك خانواده در كشور اضافه ‌شود.
وي گفت: وزارت بهداشت بر اجراي يكي از اين 2 طرح در سال جاري تأكيد دارد و قرار بود از اواخر ارديبهشت يا در خرداد امسال اين پيشنهاد اجرايي شود، رئيس‌جمهوري نيز بر اجراي طرح پزشك خانواده در شهرها تأكيد دارد و به همين علت هم دستور تشكيل كارگروه كشوري آن را داد.
وي افزود: براي اجرايي شدن هر يك از اين پيشنهادها نياز به همكاري نزديك‌تر وزارت بهداشت و وزارت رفاه داريم و البته منابع مالي آن نيز بايد از سوي دولت تأمين شود، بر خلاف تصور، اجراي طرح پزشك خانواده در شهرها مطابق هر يك از اين پيشنهادها به منابع مالي خيلي زيادي كه خارج از توان دولت باشد نياز ندارد و واقعاً اجراي آن امكان‌پذير است ضمن اين‌كه اجراي اين طرح در شهرها بر اساس قانون برنامه توسعه چهارم به دولت تكليف شده است.
مشاور مركز توسعه شبكه و ارتقاي سلامت وزارت بهداشت گفت: اجراي طرح پزشك خانواده نياز به امضاي تفاهمنامه بين وزارت بهداشت و وزارت رفاه و نيز توافق و همكاري با سازمان‌هاي ديگري از جمله سازمان تأمين اجتماعي، سازمان نظام پزشكي، همكاري با پزشكان شاغل در بخش خصوصي و حتي ساير نهادهايي مانند شهرداري‌ها و حتي بانك‌ها دارد. چالش‌هاي اجراي اين طرح در شهرها به مراتب بيش از روستاهاست به همين علت همكاري دستگاه‌هاي مسئول در اين زمينه بايد به مراتب گسترده‌تر شود.
وي افزود: اجراي طرح پزشك خانواده با موانع و چالش‌هاي زيادي مواجه است‌ اما اجراي كامل اين طرح تنها راه نجات نظام سلامت كشور است، اين طرح شكست ندارد فقط بايد همه مسئولان و دستگاه‌هاي اجرايي دولتي و غير‌دولتي مرتبط دست به دست هم دهند تا هر چه سريع‌تر مشكلات نظام سلامت كشور با اجراي كامل اين طرح حل شود. ‌
محمد‌اسماعيل مطلق، رئيس مركز توسعه شبكه و ارتقاي سلامت نيز با تشريح نحوه اجراي كامل طرح پزشك خانواده در شهرها كه ممكن است اجراي كامل آن چند سال طول ‌كشد به خبرنگار فارس گفته است: برنامه ملي پزشك خانواده از سال 84 با اعتباري بالغ بر 330 ميليارد تومان براي روستاها و شهرهاي زير 20 هزار نفر شروع شد و اكنون 20 ميليون نفر جمعيت روستايي تحت پوشش اين برنامه هستند، قانون برنامه توسعه چهارم دولت را مكلف كرده تا پايان اين برنامه كه سال آينده است اين طرح را در سراسر كشور اجرا كند و رئيس‌جمهوري نيز در سخنراني 22 بهمن سال گذشته و بعد از آن در پيامي كه به كارگروه پزشك خانواده ارائه كرد بر شروع اجراي اين طرح در شهرها از شهريور امسال تأكيد كرد.
وي گفت: اجراي اين طرح در شهرها در مرحله اول نيازمند ايجاد فضاهاي فيزيكي و نيروي انساني لازم براي ارائه خدمات سطح يك كه شامل مراقبت‌هاي اوليه و خدمات پزشكان خانواده است، در زمان حاضر 2 هزار و 400 مركز بهداشتي درماني دولتي در شهرها وجود دارند، 1700 پايگاه بهداشتي شهري نيز داريم بنابراين همين الآن بيش از 4 هزار فضاي فيزيكي براي شروع طرح پزشك خانواده در شهرها در اختيار داريم كه البته بايد فضاهاي فيزيكي تأمين اجتماعي، شركت نفت، فرهنگيان و مانند آن را نيز با حمايت دولت به اين مجموعه افزود.
رئيس مركز توسعه شبكه و ارتقاي سلامت وزارت بهداشت افزود: بر اساس طراحي انجام شده براي اجراي طرح پزشك خانواده در شهرها بايد مناطق جغرافيايي شهري بلوك بندي شود و هر بلوك حدود 10 هزار نفر جمعيت شهري را شامل مي‌شود و براي هر بلوك تعريف شده، بايد يك مجمع خدمات پزشك خانواده ايجاد شود.
وي ادامه داد: بر اساس طرح موجود بايد در هر مجتمع پزشك خانواده شهري حداقل 4 پزشك، يك كارشناس تغذيه، يك نفر كارشناس روان‌شناسي باليني، يك نفر ماما، يك نفر كارشناس بهداشت محيط، يك نفر كارشناس بيماري‌ها و 3 نفر كاردان بهداشت خانواده مستقر باشند، خدمات هر يك از اين مراكز بايد جامع باشد و ارتباط هر يك از اين مراكز با مراكز سطح بالاتر خدمات تخصصي و فوق‌تخصصي نيز تعريف شود.
وي اضافه كرد: بر اساس اين طرح بسته‌هاي خدمات بهداشتي ـ درماني با اجراي برنامه پزشك خانواده در همه مراكز شهري، حاشيه شهرها و محروم‌ترين مناطق، استاندارد و يك سال مي‌شود و فقيرترين و ثروتمندترين مردم از حداقل خدمات يك سال و استاندارد برخوردار مي‌شوند.
وي گفت: در زمان حاضر مراكز ارائه كننده خدمات بهداشتي و درماني خصوصي در شهرها در مناطقي به صورت متمركز توزيع شده است و مردم مجبورند براي دسترسي به اين خدمات مسافرت‌هاي متعدد شهري را انجام دهند با اجراي اين طرح خدمات اوليه سلامت به طور عادلانه توزيع مي‌شود و اين همان موضوعي است كه مطابق آموزه‌هاي ديني و سياست‌هاي دولت عدالت محور است.
مطلق افزود: ايده‌آل اين است كه در آينده بخش خصوصي نيز براي ايجاد مجتمع‌هاي پزشك خانواده وارد شود اما تا آن زمان بايد دولت اين مراكز را با تجميع امكاناتي كه در كل دستگاه‌هاي دولتي وجود دارد ايجاد كند در شهرهاي كوچك حتي اگر مراكز آماده‌اي وجود نداشته باشد به علت ارزان‌تر بودن املاك، امكان خريداري فضاي فيزيكي لازم وجود دارد و در شهرهاي بزرگ نيز با توجه به تمركز جمعيت در مناطق خاص مي‌توان در يك مجتمع بزرگ‌تر، چند تيم پزشك خانواده را مستقر كرد و جمعيت بيش‌تري را در يك فضاي فيزيكي پوشش داد.
وي گفت: اساس خدمات پزشك خانواده، پيش‌گيري و سلامت محوري خدمات است و تلاش مي‌شود تا با شناسايي به موقع عوامل خطر از بروز بيماري، پيش‌گيري شود، در عين حال براي هر شهروند ايراني يك پرونده سلامت تشكيل مي‌شود كه سابقه او را در تمام ايام عمر ثبت مي‌كند و به اين ترتيب امكان ارائه خدمات دقيق‌تر با توجه به سابقه بيمار فراهم مي‌شود.
وي افزود: با توجه به جمعيت تعريف شده هر پزشك براي 2500 نفر در شهرها، براي اجراي طرح پزشك خانواده در شهرها به حدود 20 هزار پزشك خانواده نياز است كه البته با افرادي كه براي پايش و ارزيابي برنامه لازم است، تعداد بيش‌تري مي‌شود، پزشكان خانواده بايد از حقوق مكلفي كه براي آنها ايجاد انگيزه كند برخوردار باشند و دولت براي اجراي اين طرح در شهرها بايد اعتبار لازم را تأمين كند، اما پزشكان خانواده نيز بايد بدانند كه استخدام دولت نمي‌شوند و بر اساس قراردادهاي يك‌ساله مشغول به كار مي‌شوند و موفقيت آن‌ها و دريافت حقوق مناسب به ارائه خدمات بر اساس بسته تعريف شده و رضايتمندي مردم بستگي دارد.
انتهاي پيام/
 شنبه 12 مرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 206]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن