واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: موفقيت جراحان آلماني در پيوند بازوان قطع شده/ بي توجهي مسئولان امريكا به سياه پوستان مبتلا به ايدز در اين كشور/ استفاده مادر از تلفن همراه در دوران بارداري ، مشكلات رفتاري در كودك ايجاد مي كند
جراحان آلماني مي گويند، براي نخستين بار در جهان موفق به پيوند بازوان كشاورزي شده اند كه شش سال پيش در حادثه اي قطع شد.
به گزارش باشگاه خبرنگاران به نقل از شبكه بي بي سي، جراحان آلماني در يك جراحي پانزده ساعته دو بازوي جديد را به قسمت قطع شده يك دهقان الماني كه شش سال پيش دوبازوي خود را از زير شانه از دست داده بود، پيوند زدند .
اين دهقان پنجاه و چهار ساله نخستين فردي است كه در جهان با دريافت دوبازوي جواني كه جان خود را در جريان تصادف خودرو از دست داده بود دوباره از طريق پيوند، دوبازوي جديد بدست مي اورد در اين جراحي پيچيده چهل پزشك و پرستار مشاركت داشتند و اكنون آنها در انتظار واكنش بدن بيمار به پيوند دوبازوي جديد هستند اين دهقان هم اكنون در بخش مراقبتهاي ويژه بيمارستاني در آلمان تحت نظر است و دوران نقاهت را پشت سر مي گذراند.
پرفسور ادگار بايمر كه يكي از جراحان مشاركت كننده در پيوند دوبازوي اين دهقان است، گفت: وضع اين دهقان الماني ثابت است و در حال حاضر مشكلي پيش نيامده است و بيمار پس از به هوش آمدن با ديدن دوبازوي جديد در دستش دچار شعف شد. جراحان مشكل اصلي را ارتباط دادن رگهاي خوني بيمار با بازوي جديد ذكر كرده اند.
اين جراحان مي گويند، بيمار زماني قادر به تكان دادن بازوان خود است كه رگهاي عصبي به حالت اوليه خود باز گردنند و اين روند ممكن است دو سال به طول انجامد اما درعين حال جراحان مي گويند دوبازوي جديد ممكن است در حالت فلج باقي بمانند ولي به هر حال جراحان آلماني اين پيوند را گامي مهم در علم پزشكي و جراحي مي دانند
****بي توجهي مسئولان امريكا به سياه پوستان مبتلا به ايدز در اين كشور
به گزارش باشگاه خبرنگاران به نقل از خبرگزاري رويترز ،موسسه امريكايي ايدز سياهان طي گزارشي اعلام كرد ، سياست هاي امريكا براي مقابله با ايدز ، همه گيري ايدز در سياه پوستان را در نظر نگرفته و در واقع انان را فراموش كرده است با اينكه سياهان يك هشتم جمعيت امريكا را تشكيل مي دهند نيمي از مبتلايان به ايدز ، سياه پوست هستند.
سي درصد از مرداني كه به تازگي به ايدز مبتلا مي شوند ، چهل درصد از همه موارد مردان مبتلا به ايدز در هر سال ، شصت درصد از همه موارد زنان مبتلا به ايدز و هفتاد درصد از جوانان مبتلا به ايدز را در امر يكا ، سياهان تشكيل مي دهند.
مسئولان اين موسسه مي گويند به نظر مي رسد ميزان توجه مسئولان بهداشتي امريكا به مبتلايان به ايدز در بوتسوانا بيشتر از سياهان امريكايي ايالت لوئيزيانا است.
هشتاد درصد از مجموع سي وشش ميليون و هشتصد هزار بيمار مبتلا به ويروس ايدز در دنيا از طريق تماس جنسي به اين بيماري گرفتار شده اند و بقيه از راههاي ديگر مانند سرنگ آلوده مشترك خون و از مادر به جنين است .
به گفته محققان اپيدمي ايدز از سال هزار و نهصدو هشتاد ويك در دنيا به وجود آمد و تاكنون حدود شصت وپنج ميليون نفر در دنيا به اين بيماري و ويروس آن مبتلا شده اند كه بيش از بيست وپنج ميليون نفر آنها تاكنون به علت اين بيماري جان خود را از دست داده اند و بر اساس آخرين آمار موجود اكنون سي وشش ميليون و هشتصد هزار نفر بيمار و فرد آلوده به ويروس ايدز در دنيا زندگي مي كنند .
بيست وچهار ميليون و پانصد هزار نفر اين بيماران در جنوب صحراي آفريقا زندگي مي كنند هفت ميليون و ششصد هزار نفر آنها در آسيا هستند و بر اساس آخرين آمار سازمان بهداشت جهاني هندوستان با داشتن پنج ميليون و هفتصد هزار فرد مبتلا به ويروس ايدز بيشترين جمعيت اين بيماران را در دنيا دارد و پس از آن آفريقاي جنوبي با پنج ميليون و پانصد هزار بيمار است .
آخرين آمار سازمان بهداشت جهاني نشان مي دهد كه در سال گذشته چهار ميليون و يكصد هزار نفر به ويروس ايدز مبتلا شده اند و دو ميليون و هشتصد هزار نفر نيز طي سال دوهزار وپنج ميلادي بر اثر اين بيماري جان خود را از دست داده اند فقط پنج درصد بيماران ايدز به دارو دسترسي دارند .
محققان مي گويند شش ميليون و پانصد هزار فرد آلوده به ويروس ايدز در دنيا نيازمند داروهاي گران قيمت اين بيماري هستند .
****استفاده مادر از تلفن همراه در دوران بارداري ، مشكلات رفتاري در كودك ايجاد مي كند
محققان علوم پزشكي اعلام كردند كودكاني كه مادرانشان حين بارداري به كرات از تلفن همراه استفاده كرده اند بيشتر از ديگر كودكان در معرض خطر ابتلا به مشكلات رفتاري قرار دارند دكتر ليكا خيفتز و همكارانش در دانشكده پزشكي دانشگاه كاليفرنيا در لوس انجلس اعلام كردند فناوري تلفن همراه ، بسيار پيشرفته است و افراد زيادي از ان استفاده مي كنند.
بررسي اين محققان كه بر روي گروهي متشكل از سيزده هزار و يكصد و پنجاه و نه كودك كه مادرانشان حين بارداري به كرات از تلفن همراه استفاده كرده اند ، انجام گرفت نشان مي دهد هنگامي كه اين كودكان به سن هفت سالگي مي رسند بيشتر از ديگر همسالان خود دچار مشكلات و اختلالات رفتاري مي شوند ميزان ابتلاي اين كودكان به مشكلات رفتاري حدود هشتاد درصد بيشتر از ديگر كودكان براورد شده است .
اين مشكلات احتمالا ناشي از ان است كه كودك در دوران جنيني در معرض امواج و ميادين راديويي ناشي از مصرف تلفن همراه قرار مي گيرد.
بررسي اين محققان همچنين نشان مي دهد كودكان چون داراي داراي گوش و مغزهاي كوچكتري هستند ،بيشتر از بزرگسالان تحت تاثير اين امواج و تشعشعات راديويي قرار مي گيرند.
بر اساس اين بررسي ، سي درصد از كودكان داراي مادراني هستند كه در دوران بارداري انان از تلفن هاي همراه استفاده كرده اند ولي فقط يك درصد انان كودكاني هستند كه مادرانشان بيشتر از يك ساعت در هفته از اين تلفن ها استفاده كرده اند كه اين دسته از كودكان بيشتر از ديگر كودكان دچار مشكلات رفتاري مي شوند
شنبه 12 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 93]