واضح آرشیو وب فارسی:قدس: نقاب « بوش » بر چهره « اوباما »
* غلامرضا قلندريان
تهديد «باراك اوباما» مبني بر مؤثر نبودن تحريمها عليه جمهوري اسلامي و اتخاذ گزينه حمله اسرائيل به ايران، اشتباه ديگري از سوي نامزد رياست جمهوري آمريكاست كه آرشيو برآوردهاي غلط دولتمردان اين كشور را تكميل مي كند.
در خصوص اظهارهاي «اوباما» بايد اذعان داشت، وي پس از پايان رقابتهاي درون حزبي، براي اثبات ارادت و سرسپردگي به اقليت يهود و لابي صهيونيسم در آمريكا، با سخنان دلنشين و مورد انتظار آيپك، نه تنها دغدغه هاي آنها را بر طرف ساخت، بلكه افق راهبرد سياست خارجي خود را با رويكرد اسرائيل محوري با تشويق مخاطبان افراطي، تعيين نمود.
چنانچه اظهارهاي «اوباما» جنبه تبليغاتي نداشته و به عنوان يك ديدگاه و باور مطرح باشد، مرز بين نگرش و منش دو رقيب دموكرات و جمهوريخواه به يكديگر نزديك شده و حتي اختلاف نظر در انتخاب اولويتها كه به نقد سياستهاي ماجراجويانه نئومحافظه كاران در مبارزات انتخاباتي پارلماني منجر گرديد و بر اساس آن نگرشها به كنگره راه يافتند، در پرده ابهام قرار مي گيرد.
اينك بر اساس نگرش فوق، اوباما و اردوگاه حزبي اش قرابت زيادي با مسير انتخابي جمهوريخواهان در سياست خارجي دارند و پس از كسب قدرت، پروژه ناتمام اسلافشان را تعقيب خواهند نمود. در اين ميان، ادبيات عريان را با مفاهيم تزئين شده و عوام فريب در ذهن مخاطبان به گونه اي جذاب جلوه مي دهند كه آنها احساس كنند تغيير رويه اي ايجاد شده است. براي اثبات اين ادعا، مي توان به اظهارهاي «اوباما» در نشست سالانه آيپك اشاره كرد، به نحوي كه وي ديدگاه هاي سياست خارجي اش بويژه موضوع اسرائيل را در نگاه آتي خود پررنگ تر از جمهوريخواهان جلوه داده است.
البته، بايد اين نكته را متذكر شد كه پايگاه حزبي اقليت يهود متنفذ و متمول در جامعه آمريكا و حمايتهاي گسترده آنان از نامزدهاي انتخاباتي، وزنه اي تعيين كننده به شمار مي رود كه نامزدها را به پيروي از ديدگاه هاي لابي صهيونيسم وادار مي سازد. بررسي عملكرد رؤساي جمهور گذشته آمريكا بيانگر حمايت آنها از منافع صهيونيستها بوده و هرگونه اقدامي بدون لحاظ نمودن خواسته هاي اقليت يهود، يا با چالشهاي عديده اي مواجه گرديده و يا فرجام و حاصلي را درپي نداشته است.
رقيب انتخاباتي جمهوريخواهان (اوباما) همچون سلف خود، همچنان بر گفتمان امنيتي تأكيد نموده و از زاويه اين نگرش، ديدگاه هاي داخلي و خارجي اش را آناليز مي نمايد.
در انتخابات دور دوم بوش، بر اساس نظر سنجي ها، برآوردها و اظهارهاي كارشناسان، وي فاقد موفقيت براي كسب آراي عمومي و عملكرد چهار ساله اش نمره قبولي را از مردم كسب نكرد. لذا باور سياسي همگان با توجه به فرايند انتخابات و پيشي گرفتن رقيب دموكرات وي، بوش را ناتوان و شكست خورده معرفي مي كرد. در حالي كه جرج بوش با ادعاي تهديدهاي فزاينده تروريستها حتي نسبت به جامعه آمريكا، فضا را امنيتي نمود و توانست بار ديگر با جوسازي و بهره برداري از وجود تروريستها بويژه القاعده، آراي مردم را نصيب خويش نمايد.
اكنون «مك كين» نامزد جمهوريخواهان نيز كه استمرار ديدگاه بوش را در دستور كار قرار داده است، با بزرگنمايي تهديد تروريستي، در پي شبيه سازي چهار سال گذشته هم حزبي خويش است تا با اتخاذ اين رهيافت سرپوشي بر ناكاميها و شكستهاي وعده هاي داخلي و خارجي بوش بگذارد و همچنان حزب جمهوريخواه، سكاندار سياست آمريكا باقي بماند.
«اوباما» با آگاهي از اين حربه رقيب درصدد است با ورود به اين حوزه، به پايگاه حزبي آنان كه تحت تأثير شعارهاي امنيت محور مي باشد، نفوذ نمايد و بتواند رقيب را از اين حربه خلع سلاح كند.
اما فارغ از اين برداشتها و تحليلها، اوباما با هر اراده و انگيزه اي چنين سخناني را بر زبان رانده، بايد به وي گوشزد كرد جمهوري اسلامي در دفاع از منافع ملي و امنيت ملي خود مصمم است و در استيفاي حقوق هسته اي خود همچنان كه تاكنون فراتر از تعهداتش، براي اثبات حسن نيت خويش و احتراز از بن بست مذاكرات و دستيابي به مكانيسم حل موضوع با رويكرد برد- برد با آژانس بين المللي انرژي اتمي همكاري نموده است، به هيچ وجه تحت تأثير ارعاب و تهديدهاي نظامي و اقتصادي قدرتهاي بيگانه عقب نشيني نخواهد كرد.
اگر آنها با تشديد فشارهاي اقتصادي و جوسازي رواني مبني بر حمله نظامي تلاش مي كنند رفتار ايران را تغيير دهند، بايد بدانند ايران اسلامي تسليم خواسته هاي آنان نمي شود، چنانكه تاكنون بارها با واكنشهاي مختلف و متناسب با شرايط از سوي ايران، پاسخهاي لازم را دريافت كرده اند. جمهوري اسلامي ايران ضمن احترام به جايگاه سازمان ملل و همكاري در چارچوب تعيين شده حقوقي، بارها مواضع و ديدگاه هايش را اعلام نموده است، اما اگر طرفهاي مذاكره كننده با برداشت امنيتي، فضاي حقوقي ايجاد شده را تخريب نمايند، قطعاً مسير مذاكره را با بن بست جدي مواجه خواهند نمود.
دولتمردان كاخ سفيد نبايد فراموش كنند، حركت چرخشي تهديد عليه ايران، نمي تواند سرمايه انرژي هسته اي را كه امروز به مطالبه ملي تبديل شده، از مردم سلب نمايد.
امروزه بر همگان آشكار گشته كه نگرش دوگانه و نبود منطق حاكم بر گفتمانهاي حل مناقشات بين المللي نه تنها باعث تطويل چالشها گرديده است، بلكه قدرتهاي زورگو با سوءاستفاده از مفاهيم كاركردي، اراده سياسي خود را جايگزين حق و تكليف مناسبات بين المللي نموده اند و مطالبات بحق ملل مظلوم جهان را مقهور خواسته هاي نامشروعشان نموده و مي كوشند كشورهاي خارج از شعاع منافع خويش را با حيله هاي سياسي، از دستيابي به حقوق پذيرفته شده و مدون سازمانهاي بين المللي محروم كنند.
بدين ترتيب، آقاي «اوباما» نبايد با ايفاي نقشهاي متفاوت با توجه به مقتضيات، در بدو ورود به ميدان سياسي با طرح سخنان نسنجيده، اشتباه اسلافش را تكرار كند، زيرا پشتوانه 30 ساله انقلاب اسلامي مشحون از حوادث ريز و درشتي است كه همواره دولتمردان آمريكا كارگردان و يا بازيگر آشكار آن بوده اند؛ چنانكه تاكنون همه گزينه ها را در مورد انقلاب اسلامي به اجرا گذاشته اند و عدم حصول به نتيجه، ناكارامدي سياستهاي آنان را به اثبات رسانده است.
بنابراين، ملت يكپارچه ايران با وحدت كلمه و بصيرت ناشي از معرفت ديني كه ثمره آن دشمن شناسي و دشمن ستيزي است، همواره در مقابل مواضع دشمنان واكنش قاطع از خود نشان داده و با الگوي استقامت و پايمردي در پيروي از فرامين سكاندار نظام اسلامي، جبهه استكبار را در دستيابي به اهدافشان ناكام گذاشته است.
مقام معظم رهبري در سخنان اخير خود در روز مبعث پيامبر اعظم(ص)، ضمن آنكه دارندگان بمب اتم را ابوجهل هاي زمان خطاب نمودند، فرمودند: «يك قدم عقب نشيني در برابر مستكبران، منجر به يك قدم پيشروي آنان خواهد شد و اين تصور كه عقب نشيني باعث تغيير سياست استكبار خواهد شد، كاملاً غلط و بي اساس است.»
شنبه 12 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: قدس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 124]