تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 2 بهمن 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):همیشه جاهل یا افراط گر و تجاوزکار و یا کندرو و تفریط کننده است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

اوزمپیک چیست

قیمت ورق سیاه

چاپ جزوه ارزان قیمت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1855896228




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

داستان بلندي به اسم «دايناسور» ؛ تاريخ به روايت عظيم الجثه ها


واضح آرشیو وب فارسی:قدس: داستان بلندي به اسم «دايناسور» ؛ تاريخ به روايت عظيم الجثه ها
دايناسورهاي اوليه احتمالاً گوشتخوار بوده اند، حيوانات دو پايي كه كمتر از دو متر طول و در حدود 10 كيلوگرم وزن داشته اند. از اين موجودات ابتدايي كوچك هزاران نوع دايناسور مختلف ايجاد شده اند. آنها بزرگترين گروه جانوران خاكي و عظيم الجثه ترين حيوانات دوپاي شناخته شده بر روي كره زمين اند.

امروزه الگوي تكامل دايناسورها تنها توسط ديرين شناسان قابل رمزگشايي است. آنها شجره نامه اي براي گونه هاي مختلف دايناسورها دارند كه نمايشگر تكامل دايناسورها در طول تاريخ است. ديرين شناسان از اين الگو براي مطالعه تغييراتي كه در طول دوره هاي زمين شناسي بر روي دايناسورها رخ داده استفاده مي كنند.
يكي از مهمترين و چشمگيرترين اين تغييرات، در اندازه جثه آنها رخ داد. بعد از اجداد ريز نقششان، بعضي از دايناسورها به طول بيش از 35 متر و وزن بيش از 50 تن رسيدند. در حقيقت، بيشتر دايناسورها نسبتاً بزرگ بودند، وزن متوسط يك دايناسور دوره مياني زمين شناسي 100 كيلوگرم بوده كه در مقايسه با پستانداران دوره بعد از خود يعني دوره متاخر، كه تنها 2 يا 5 كيلوگرم وزن داشتند، بسيار بزرگ بوده است. ابتدايي ترين دايناسورها، جزو كوچكترين ها بوده اند، با كنار گذاشتن پرندگان، دايناسورها بندرت در اندازه هاي كوچك يافت مي شده اند. در عوض، دايناسورها از قانون Cope تبعيت مي كرده اند، يعني در طول زمان بزرگتر مي شده اند.
دايناسورهاي اوليه از قبيل شاخدار، اورنيتوپود و دايناسورهاي گياهخوار در مقابل نوادگانشان بسيار كوچك بوده اند. تنها استثناي قابل توجهي كه در بين دايناسورهاي گوشتخوار رخ داد اين بود كه با اينكه تروپودها بسيار بزرگ و در حدود 5 تن وزن داشتند، بسياري ديگر شروع به كوچك شدن كردند، تا حدي كه به ارتفاع پرندگان اوليه رسيدند.

با اينكه دايناسورهاي ابتدايي گوشتخوار بودند، دو گروه از آنها به شكلي تكامل يافتند كه توانستند به گياهان دسترسي پيدا كنند. اولين دايناسورهاي گياهخوار نژادي متفاوت را به وجود آوردند كه كاملاً با زندگي گياهي تطابق داشت.براي مثال در اورنيتوپود هاي اوليه (گياهخوار) يك دندان وجود داشت كه ساييده شده بود ونشان دهنده اين بود كه از آن و آرواره كوچكش براي خرد كردن و ساييدن غذا استفاده مي كرده است. اورنيتوپودهاي نسلهاي بعد داراي دندانهاي پيشرفته تري شدند، كه بسيار محكم و منظم در كنار هم چيده شده و سطح وسيعي را ايجاد مي كردند كه براي بريدن و ساييدن غذا به كمكشان مي آمد. دايناسورهاي شاخدار اوليه نيز مانند اورنيتوپودها داراي سيستم جويدن ساده تري بودند.راه رفتن بر روي دو پا آن هم بصورت دايمي، وضعيت حركت غيرعادي براي مهره داران به شمار مي رود كه در ميمونها، بعضي جوندگان و كانگوروها مشاهده مي شود. بنابراين تحول غيرعادي در دايناسورها رخ داد و حالت اندام گونه هاي زيادي به چهارپا تبديل شد. اكثر دايناسورهاي چهارپا نيز گياهخوار بودند. تعداد زيادي از تروپودها داراي اندام بلند و كشيده شدند كه آنها را به جانوراني دونده تبديل كرد.مي توان گفت تروپودها شناخته شده ترين گروه از دايناسورها هستند، به خاطر اينكه آنها در دسته بندي پرندگان اوليه نيز قرار مي گيرند و پرندگان به نوعي تنها دايناسورهاي زنده كره زمين هستند. تحول دايناسورهاي خاكي، خزنده و غير پرنده به دايناسورهاي پرنده با پوشش پر، دهه هاي زيادي ذهن ديرين شناسان را به خود مشغول كرده است.
كشف دايناسورهاي جديد پوشيده از پر، به فهم مراحل تكامل آنها كمك بسياري كرده است، اما هنوز موارد زيادي براي دانستن وجود دارد. امروزه مشخص است كه به وجود آمدن پر، بر پديده پرواز مقدم است و در ابتدا براي هدفهاي ديگري تطبيق داده شده است. با اينكه تكامل اعضاي پرنده در ميان دايناسورهاي گياهخوار ديده مي شود، جزئيات اين انتقال و تحول هنوز نامشخص است.
 شنبه 12 مرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: قدس]
[مشاهده در: www.qudsdaily.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 443]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن