تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 16 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):اى جوانان! آبرويتان را با ادب و دينتان را با دانش حفظ كنيد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1850777045




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

تنديس شيخ اشراق در زنجان رونمايي شد


واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: تنديس شيخ اشراق در زنجان رونمايي شد


استان‌ها- همشهري‌آنلاين:
تنديس شيخ شهاب‌الدين سهروردي (شيخ اشراق) هم‌زمان با روز بزرگداشت اين فيلسوف در زادگاهش - زنجان - رونمايي شد.

به گزارش ايسنا در زنجان، اصغر پرتوي - رييس دانشگاه آزاد اسلامي واحد زنجان - روز سه‌شنبه (8 مرداد) در مراسم رونمايي از تنديس سهروردي در اين دانشگاه، گفت: نصب تنديس، كاري نمادين و سمبوليك است، كه اميدواريم با انجام چنين اقداماتي، شيخ‌شهاب‌الدين سهروردي الگو و الهام‌بخش جوانان و دانشجويان قرار گيرد.

پرتوي افزود: از گذشته تصميم داشتيم در محوطه‌ي استادسراي دانشگاه از المان‌ها و يا آب‌نماهايي استفاده ‌شود كه نهايتاً به اين نتيجه رسيديم كه از شخصيت‌هايي كه در دنيا و كشور، افراد برتر و مطرحي هستند و محل تولد آن‌ها نيز استان زنجان است، تنديس‌هايي ساخته و در اين محل نصب شود.

او در ادامه گفت: بدين منظور تصميم گرفته شد براي اولين‌بار تنديس شيخ اشراق در اين محل نصب شود، كه كار اتمام آن با روز هشتم مرداد (روز بزرگداشت شيخ شهاب‌الدين سهروردي) مصادف شد.

پرتوي گفت: سهروردي از چنان مقام والايي برخوردار است كه بنيان‌گذار جمهوري اسلامي ايران در نامه‌ي تاريخي خود به گورباچف به وي توصيه كرده‌اند كه براي آشنايي هرچه بهتر با مكتب اسلامي، به شناسايي و مطالعه‌ي شخصيت شيخ اشراق بپردازد.

تورج عقدايي - رييس دانشكده‌ي علوم انساني دانشگاه آزاد اسلامي واحد زنجان - نيز گفت: سهروردي يكي از بزرگ‌ترين شخصيت‌هاي ايراني است كه حتا در كشورهاي اروپايي نيز مطرح است. مشاهده مي‌شود كه سهروردي از طريق اشراق به دريافت الهامات مي‌رسد و در اروپا نيز به اين شيوه‌ي انديشه، تمركز خاصي صورت گرفته است.

همچنين محمد شكرزاده - معاون عمراني دانشگاه - به تشريح جزييات فني اين تنديس پرداخت و گفت: ارتفاع اين تنديس يك متر و 80 سانتي‌متر و با پايه‌ي يك متر و 20 سانتي‌متر به 3 متر مي‌رسد و براي ساخت آن، 3 ماه كار مطالعاتي و سه ماه كار اجرايي صورت گرفته است.

از سوي ديگر، رضا ديني - مدير كل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان زنجان - در مراسم بزرگداشت سهروردي در فرهنگسراي اشراق خدابنده - زادگاه سهروردي - گفت: سهروردي مي‌خواست ثابت كند كه تفكر اسلامي از قابليت هضم و جذب انديشه‌هاي ديگر برخوردار است و در اين راه صاحب مكتب بزرگي به نام حكمت اشراق شد و ما امروز به شيخ اشراق بيش از گذشته نيازمنديم.

او افزود: شيخ اشراق با تجربه‌اندوزي، حكمت را از ذهن انديشمندان و كنج مدرسه‌ها به عمق دل انسان‌ها رهنمون ساخت.

وي به تقارن روز بزرگداشت شيخ اشراق با روز ملي استان زنجان اشاره و اظهار كرد: اميدوارم عرصه‌ي گردشگري و تمام مردم از بركات اين روز بهره ببرند و زنجان و مفاخر آن را به خوبي بشناسند.

در ادامه‌ي اين مراسم، علي‌اكبر افراسياب‌پور - محقق - با اظهار تأسف از نبود بررسي و توجه لازم به آثار و انديشه‌هاي شيخ اشراق در ايران، خاطرنشان كرد: براي ما كسر شأن است كه در جوامع غربي در خصوص سهروردي مطالعه و تحقيق شود؛ اما در ايران، كار تصحيح، تذهيب و تحقيق بر روي آثار وي انجام نپذيرفته است.

او افزود: سهروردي حرف‌هاي تازه‌اي براي امروز و آيندگان داشته و دارد؛ اما به شرطي كه به انديشه‌هاي وي نگاه تازه‌اي داشته باشيم؛ چرا كه در درجه‌ي اول، عارفي است كه تحولات شگرفي در انديشه‌هاي بشري به وجود آورده است و در مراحل بعدي فيلسوف و حكيم به شمار مي‌رود.

عضو هيأت علمي دانشگاه آزاد اسلامي واحد زنجان با بيان اين مطلب كه سهروردي اصالت ماهيتي داشته و يك نوآور است، تصريح كرد: در كشور ما متأسفانه اصالت وجودي ملاصدرا بر اصالت ماهيتي غلبه دارد و اين وظيفه‌ي ماست كه اصالت ماهيتي را كه سهروردي نيز به آن اشاره و فلسفه‌ي غرب به آن توجه دارد، مورد مطالعه قرار دهيم.

افراسياب‌پور به كتاب مفاتيح الفتوح سهروردي اشاره و اظهار كرد: اين كتاب از 14هزار بيت شعر برخوردار است؛ به گونه‌اي كه 166 بيت ابتدايي آن به معرفي 62 نفر از عرفا و اولياي زنجاني در قرن‌هاي 5، 6 و 7 هجري قمري اختصاص دارد و نمونه‌ي چنين كتابي تا كنون به دست ما نرسيده است.

اين مدرس دانشگاه ادامه داد: متأسفانه از ميان 62 نفر مورد اشاره، تنها نام دو تا سه نفر براي ما شناخته شده است. در حالي كه اين كتاب همانند سندي روشن از تاريخ گذشته‌ي زنجان به شمار مي‌آيد؛ اما در ايران تا كنون كسي كار عميق و اساسي در اين خصوص انجام نداده و كسي را به عنوان سهروردي‌شناس نداشته‌ايم.

قاسم انصاري از ديگر سخنرانان اين همايش، به مقوله‌ي انسان نوراني در عرفان سهروردي اشاره و خاطرنشان كرد: انسان نوراني در حكمت اشراق، طبع تام يعني سرشت كامل خوانده شده است و اين طبع ريشه در خردمندي دارد و كليد دانايي به شمار مي‌آيد.

اين مدرس دانشگاه افزود: سهروردي معتقد است كه هر رواني، فرشته‌اي دارد و او را نگاه و به معرفت و دانايي راهنمايي مي‌كند. اين موضوع را مي‌توان در رساله‌ي كم‌حجم و پرمحتواي "غربة الجزية" جست‌وجو كرد و اين رساله درست از جايي شروع مي‌شود كه رساله‌ي "حيّ بن يقطان" ابن سينا در آن پايان يافته است.

در ادامه‌ي اين مراسم، بيت‌الله ندرلو نيز به تحليل فلسفي و محتوايي كتاب يزدان‌شناخت شيخ شهاب‌الدين سهروردي پرداخت و تصريح كرد: اين كتاب نثر بسيار زيبايي دارد و از جهاتي جنبه‌هاي نادر شخصيتي سهروردي را نشان مي‌دهد. او از معدود فيلسوفاني است كه از طريق ادبيات سخن مي‌گويد.

اين پژوهشگر گفت: فيلسوف جست‌وجوگر حقيقت است و نه مانع آن و در اكثر جوامع، فيلسوفان را مانع حقيقت مي‌دانند؛ اما آن چيزي كه در فلسفه‌ي غرب مي‌شناسيم، جست‌وجوي بي‌غرض است.

ندرلو در ادامه خاطرنشان كرد: فلسفه هيچ‌گاه تعريف مشخصي نداشته و فرد را بيش‌تر در ابهام نگه مي‌دارد تا راهي را نشان دهد؛ اما در اين كتاب، اساس كار بر مبناي ماهيت قرار گرفته و اين امر يكي از دلايل مهجور ماندن اين آثار است.

او افزود: سهروردي مي‌خواست از چنگال وجودمحوري رها شود؛ لذا به نور اشاره دارد و وجود را كنار مي‌گذارد.

تاريخ درج: 11 مرداد 1387 ساعت 19:21 تاريخ تاييد: 11 مرداد 1387 ساعت 19:45 تاريخ به روز رساني: 11 مرداد 1387 ساعت 19:43
 جمعه 11 مرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: همشهری]
[مشاهده در: www.hamshahrionline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 136]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن