واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: اولين پسلرزه تقسيمبندي 3+3 و خشم اروپاييها
اتحاديه اروپا در واكنش غيرمستقيم به تقسيم بندي كشورههاي درگير در مذاكرات هسته اي به صورت 3+3، نسبت به بيانيه ايران در تاريخ 24 جولاي 2008 درخصوص همكاري با آژانس بين المللي انرژي اتمي، موضع تندي ابراز كرد.
اولين پس لرزه هاي طرح 3+3 كه از سوي سعيد جليلي مذاكره كننده ارشد جمهوري اسلامي در مذاكرات ژنو بيان شد، با واكنش تند اتحاديه اروپا مواجه شده است.
به گزارش رجانيوز، اتحاديه اروپا در واكنش غيرمستقيم به تقسيم بندي كشورههاي درگير در مذاكرات هسته اي به صورت 3+3، نسبت به بيانيه ايران در تاريخ 24 جولاي 2008 درخصوص همكاري با آژانس بين المللي انرژي اتمي، موضع تندي ابراز كرد.
اتحاديه اروپا از تلاشهاي مديركل آژانس بين المللي انرژي اتمي كه از ايران خواسته اطلاعات لازم را كه از آنها به عنوان "موضوعات جدي" تعبير كرده است، بدون تأخير به آژانس ارائه نمايد، حمايت كرده است.
اين اتحاديه در بيانيه خود تأكيد كرده است ايران بايد درخصوص مواردي كه در گزارش البرادعي در زمينه آزمايش نيم كره فلزي و پوشش آن و مواد انفجاري سيستم جرقه كه مي تواند در كلاهك موشك هاي شهاب 3 مورد استفاده قرار گيرد، شفاف سازي نمايد.
همچنين در اين بيانيه قعطنامه 1737 مورخ 23 دسامبر 2006 شوراي امنيت يادآوري شده است كه در آن درخواست شده بود ايران دسترسي هاي لازم را براساس درخواست آژانس بين المللي انرژي هسته اي براي تعليق غني سازي و (پاراگراف 2 آن) براي حل نمودن موضوعات هسته اي بجا مانده در گزارش آژانس بين المللي انرژي هسته اي معين نمايد.
در ادامه اين بيانيه نيز خاطرنشان شده به منظور جلب آنچه كه "ضرورت جلب اعتماد جامعه جهاني" خوانده شده است، ايران بايد غني سازي اورانيوم را به حالت تعليق درآورد.
در همين حال، رويترز گزارش داد يك ديپلمات بلندپايه با اعلام موافقت اتحاديه اروپا درخصوص اعمال تحريم هايي فراتر از تحريم هاي شوراي امنيت سازمان ملل متحد عليه ايران گفت اين اتحاديه قصد دارد به نهادهاي مالي خود دستور دهد در صادرات خود به ايران محدوديت هايي را اعمال كنند و از نيروهاي دريايي خود بخواهند همه محموله هايي را كه به مقصد ايران در حركت است، بازرسي كنند.
وي گفت: اين تحريم هاي اتحاديه اروپا عليه ايران هفته آينده پس از پايان يافتن ضرب الاجل تعيين شده براي ايران درخصوص پاسخ دادن به بسته پيشنهادي قدرت هاي جهان، به طور رسمي تصويب خواهد شد.
انگليس، فرانسه، آلمان و ايتاليا خواستار آن هستند تا اتحاديه اروپا در تحريم ها عليه ايران پا را از قطعنامه 1803شوراي امنيت سازمان ملل فراتر بگذارد.
در قطعنامه شوراي امنيت سازمان ملل متحد بازرسي آن دسته از محموله ها به مقصد و يا از مبدأ ايران چه ازطريق كشتي و چه ازطريق هواپيما را خواستار شده است كه متعلق به دو شركت معروف ايراني است اما در دستورالعمل اتحاديه اروپا بازرسي هرگونه محموله به ايران يا از ايران درخواست شده است.
از سوي ديگر، رويترز گزارش داد يك مقام اروپايي در آژانس بين المللي انرژي هسته اي نسبت به سخنان روز يكشنبه دكتر احمدي نژاد كه در آن اعلام كرده بود ايران بيش از 5000 هزار سانتريفيوژ در حال فعاليت دارد، واكنش نشان داده و گفت: ما فقط مي توانيم تأييد كنيم كه 4000 دستگاه از اين سانتريفيوژها نصب شده و 3500 دستگاه از اين تعداد در حال غني سازي اورانيوم هستند. اين آخرين اطلاعاتي است كه ما تا امروز بدست آورده ايم.
اين مقام همچنين افزود: اين تعداد سانتريفيوژ بيشتر از تعدادي است كه در گزارش پيشين (دو ماه قبل) توسط مديركل آژانس ارائه شده بود.
رويترز به نقل از اين مقام اروپايي ادامه داد: وي نمي تواند بگويد كه ايران از اين تعداد سانتريفيوژي كه توسط آژانس تائيد شده است، دستگاههاي بيشتري ندارد اما شواهدي هم ندارد كه اين افزايش را تائيد كند.
به نظر مي رسد اعلام عمومي رئيس جمهور درخصوص تعداد سانتريفيوژهاي ايران در چارچوب ديپلماسي فعالي تدارك ديده شده است كه قصد آن مقابله با شگردهاي طرف مقابل است كه درنظر دارد تعداد سانتريفيوژهاي ايران را بسيار كمتر از تعدادي نشان دهند كه ايران واقعاً توليد كرده است.
در اين راستا آژانس بين المللي انرژي اتمي نيز از تائيد تعداد واقعي سانتريفيوژهاي ايران سرباز مي زند تا به افكار عمومي دنيا القا شود كه تعداد سانتيريفيوژهاي ايران محدود ست و بنابراين تعليق آنها مشكلي ايجاد نمي كند.
با اين حال، سياست راهبردي رئيس جمهور مبني بر اعلام تعداد سانتريفيوژها در مقاطع مختلف در سطح عمومي باعث ناكارآمدي اين تاكتيك غرب خواهد شد.
همچنين به نظر مي رسد اروپا همواره از اينكه نقش واسطه گري خود را در مذاكرات با ايران از دست دهد، نگراني داشته و تقسيم بندي 3+3 نيز بر اين نگراني و موضع گيري هاي تند اروپا در قبال ايران افزوده است.
پنجشنبه 10 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 220]