واضح آرشیو وب فارسی:سایت رسیک: دانشمندان IBM اعلام کردند با حضور در پروژه تحقيقاتي بزرگي قصد دارند ابررايانه اي به اندازه يک حبه قند بسازند.
به گزارش خبرگزاري مهر، براي ساخت چنين ابزاري تعداد زيادي پردازشگر بر روي يکديگر قرار گرفته و جريان آب از ميان هر يک از دو پردازشگر وظيفه خنک کردن آنها را به عهده دارد هدف از اجراي اين پروژه، کاهش دادن مصرف انرژي در رايانه ها است تا تلاش براي کوچکتر ساختن آنها.
در حدود دو درصد از انرژي کل جهان به واسطه ساخته شدن و استفاده از تجهيزات رايانه اي مصرف مي شود به گفته برونو ميشل در لابراتوار زوريخ شرکت IBM، هزينه هاي رايانه هاي آينده بيشتر از اينکه به ميزان سرعت پردازش ارتباط داشته باشند، با پاک بودن و کم مصرف بودن آنها در ارتباط خواهد بود.
وي تاکنون نمونه اي آزمايشي از طرح اوليه حبه قندهاي پردازشگر خود را ساخته تا بتواند توانايي جريان آب را در ميان پردازشگرها به نمايش بگذارد، البته اين ابررايانه فضايي برابر يک يخچال را اشغال کرده است. به گفته ميشل ابررايانه ابداعي وي که "آکواسار" نام دارد نسبت به برترين ابررايانه هاي جهان 50 درصد کم مصرف تر و بسيار کم هزينه تر است.
در حال حاضر هزينه ساخت نسل جديد ابررايانه ها مشکل اصلي نيست، بلکه آنچه براي مهندسان از اهميت ويژه اي برخوردار است هزينه اي است که براي فعال سازي و استفاده از رايانه ها صرف خواهند شد. زيرا به گفته آنها در آينده قيمت رايانه ها تحت تاثير هزينه انرژي قرار خواهد داشت و هزينه فعاليت يک مرکز داده ها بسيار بيشتر از ساختن آن خواهد شد و بيشترين بخش اين هزينه نيز به واسطه هزينه تامين انرژي مورد نياز براي خنک سازي رايانه ها به وجود مي آيد، زيرا حرارت يکي از محصولات جانبي در رايانه ها به شمار مي رود.
به گفته دانشمندان در گذشته 500 ابررايانه برتر جهان بر اساس قدرت و سرعت محاسباتي آنها دسته بندي مي شدند اما اين ليست در آينده به 500 ابررايانه سبز جهان تغيير وضعيت خواهد داد. در حال حاضر برترين ابررايانه جهان از قدرت محاسباتي 770 ميليون فعاليت رايانه اي در يک وات انرژي برخوردارند. اين در حالي است که قدرت محاسباتي آکواسار با نيمي از اين ميزان مصرف در حدود 1.1 ميليارد است.
مهندسان IBM اميدوارند طي 10 تا 15 سال آينده بتوانند آکواسار را در ابعادي به اندازه يک حبه قند بگنجانند و براي خنک سازي آن به جاي فن هاي الکتريکي از جريان آب استفاده کنند. به گفته مهندسان جريان آب مي تواند نسبت به فن هاي الکتريکي گرما را تا چهار هزار بار بيشتر از هوا جذب کند.
با اين همه ابعاد تجهيزات هنوز بسيار بزرگ است و با توجه به تکنولوژي هاي موجود، يک تراشه معمولي حاوي يک ترانزيستور يک ميلي گرمي، به ابزاري يک کيلوگرمي نياز دارد تا به دماي حرارت مورد نياز دست پيدا کند. استفاده از جريان آب يکي از راه حلهايي است که براي خنک تر شدن و کوچک تر شدن تراشه هاي رايانه اي و ابررايانه ها مطرح شده است.
بر اساس گزارش بي بي سي، از اين رو مهندسان قصد دارند پردازشگرها را به گونه اي بر روي يکديگر قرار دهند که شبکه اي از آب خنک به ضخامت يک تار مو از ميان آنها عبور کرده و با کاستن از فاصله ميان تراشه ها مشکل سرعت محاسباتي، ابعاد و هزينه هاي مصرفي آنها را کاهش دهد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سایت رسیک]
[مشاهده در: www.ri3k.eu]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 231]