واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: گوينده قديمي قصه ظهر جمعه؛ اهانتهاي هدايت به ائمه و پيامبر در حد سلمان رشدي است
خبرگزاري انتخاب : سرشار افزود: ما اگر ريشمان را سالها قبل ميتراشيديم الان در بهترين كشورهاي غربي جايگاه داشتيم ولي گناه ما اين است كه داريم از دين دفاع ميكنيم و من گاهي براي اينكه بخواهم خودم را بشناسانم بايد خودستايي كنم تا آنها بفهمند من چه كسي هستم.
صداي اشناي راديو در اظهار نظري گفت: اهانت صادق هدايت به ائمه و پايمبر دست كمي از سلمان رشدي ندارد.
بر اساس اين گزارش محمد رضا سرشار اين سخنان را در نشست نقد و بررسي كتاب «آنك آن يتيم نظر كرده» كه صبح امروز با حضور نويسنده «محمدرضا سرشار» و برخي از كارشناسان در فرهنگسراي قرآن برگزار شد، گفت.
محمدرضا سرشار در پاسخ به سئوال كامران شرفشاهي مجري اين مراسم كه از وي پرسيده بود برخي در غرب زندگي پيامبران را در قالب رمان نوشتند و هيچ خط قرمزي را لحاظ نكردند؛ مثل رمان "مسيح باز مصلوب" نوشته "نيكوس كازانتزاكيس" كه اين جريان تا كتاب "آيات شيطاني" ادامه يافت. امروز در برابر اين هجمه چه ميتوان كرد؟ گفت: غرب از رنسانس به بعد دين را حذف كرد و رابطه انسان و خدا را به يك رابطه خصوصي تقليل داد؛ مثل همين «كازانتزاكيس» كه خدا نبخشدش! ديگران بعد از او هم پيامبران را به استهزا گرفتند؛ مثلا حضرت مسيح را با كروات و شلوار جين در خيابانهاي امروز پاريس نشان دادند.
سرشار با اشاره به اهانتهاي صريح " احمد كسروي" به مقدسات و پيامبر، اظهار داشت: «صادق هدايت» هم اين اهانتها را كرد؛ با اين تفاوت كه حرفهايش را در لفافه ميزد.
وي تصريح كرد: اهاناتي كه هدايت به حضرت علي (ع) و پيامبر اسلام (ص) و ديگر پيامبران كرد دست كمي از كسروي نداشت و در حد سلمان رشدي است.
مجري برنامه سال هاي دور قصه ظهرهاي جمعه راديو با اشاره به برخي مسئولان فرهنگي كه به اسم اسلام در رأس كارند اظهار داشت: برخي از اين مسئولان فرهنگي خيال ميكنند چادر براي خانمها و ريش براي آقايان بد است!
------------
به دوستان خود بگوييد، آدرس جديد ما؛ www.tiknews.info
------------
سرشار افزود: ما اگر ريشمان را سالها قبل ميتراشيديم الان در بهترين كشورهاي غربي جايگاه داشتيم ولي گناه ما اين است كه داريم از دين دفاع ميكنيم و من گاهي براي اينكه بخواهم خودم را بشناسانم بايد خودستايي كنم تا آنها بفهمند من چه كسي هستم.
اين نويسنده درباره فروش كتابش بيان داشت: «آنك آن يتم نظركرده» پس از سالها انتشار و كسب جوايز متعدد و تأييد بالاترين مرجع كشور در كل حدود دوازده تا سيزده هزار تيراژ داشته است و پرسش اين است كه نويسنده با چه انگيزهاي بايد بنشيند و وقت بگذارد و بنويسد.
وي خاطرنشان كرد: توزيع كتاب ما نويسندگان مذهبي خيلي بد است و بهجز انتشارات سوره مهر كه در اين چند سال خود را بالا كشيد ناشران ديگر در اين زمينه كم كار هستند و كتابهاي ما حتي در ميدان انقلاب هم بهسختي پيدا ميشود.
محمدرضا سرشار كيست؟
محمدرضا سرشار مشهور به رضا رهگذر، نويسنده و منتقد ادبي و گوينده مشهور برنامه راديويي قصه ظهر جمعه.
او در سال ۱۳۳۲ در كازرون متولد شد. او پس از اخذ ديپلم و طي دورهٔ سربازي در سال ۱۳۵۴، در رشتهٔ مهندسي صنايع دانشگاه علم و صنعت مشغول به تحصيل شد؛ اما به خاطر علاقهاي كه به نويسندگي داشت موجب شد تا وارد عرصهٔ هنر شود.
نخستين آثار قلمي سرشار (رهگذر) در سال ۱۳۵۲، در يكي از مجلات هفتگي ادبي، و اولين كتابش در سال ۱۳۵۵ به چاپ رسيد. در مجموع، چهار عنوان كتاب و چند داستان كوتاه از سرشار، در دوران پيش از انقلاب متشر شد.
سرشار فعاليت سياسي در دوران سلطنت دودمان پهلوي را با داستانهاي خود پي ميگرفت. با وجود اين، در دوران اوج گيري انقلاب ۵۷، در اواخر دوره صدارت تيمسار ازهاري دستگير و اوايل نخست وزيري شاهپور بختيار، همراه با خيل زندانيان سياسي كشور، آزاد شد.
در دوران پس از پيروزي انقلاب ۵۷، ۸۵ عنوان كتاب ديگر از وي، در قالب داستان، پژوهش، نقد و مباحث نظري ادبي، به شكل تاليف يا ترجمه، براي كودكان و نوجوانان و بزرگسالان منتشر شد. علاوه بر آن، ۱۲ عنوان كتاب نيز به صورت گردآوري و ويرايش غليظ از او انتشار يافته كه در مجموع، شمارگاني بالغ بر سه و نيم ميليون نسخه را به خود اختصاص دادهاست.
آثار سرشار تاكنون، دست كم ۲۶ جايزه را در سطح كشور به خود اختصاص داده وبرخي از آنها، در داخل و خارج كشور، به زبانهاي انگليسي و اردو، ترجمه شدهاست. نشريه بين المللي who is who، در سال ۱۳۷۳، نام وي را به عنوان يكي از مشاهير فرهنگ ايران به ثبت رساند.
افزون بر اين آثار، از سرشار دهها مقاله، نقد و مصاحبههاي تخصصي، در مطبوعات مختلف كشور به چاپ رسيده كه هنوز مجالي براي تدوين آنها به صورت كتاب به دست نياورده، اما ۴ عنوان كتاب جديد او، در دست چاپ است.
معلمي، چند سال تدريس در دانشگاه تهران، چند سال مديري گروه آينده سازان و سردبيري همزمان سه برنامه راديويي، ۲۴ سال گويندگي قصه ظهر جمعه، سردبيري چهار مجله ويژه كودكان و نوجوانان، سردبيري دو فصلنامه تخصي ادبي، عضويت در شوراي سردبيري يك مجله تخصصي، ۱۵ سال داوري كتاب سال وزارت ارشاد، پنج سال عضويت در هيئت نظارت بر كتابهاي كودكان و نوجوانان، دبيري گروه ادب و هنر دو روزنامه، مديريت هيئت علمي گروه ادبيات انديشه پژوهشگاه فرهنگ و انديشه اسلامي، سه دوره رياست هيئت مديره انجمن قلم ايران، دو دوره عضويت در هيئت منصفه دادگاه مطبوعات، چند سال سرپرستي واحد ادبيات حوزه هنري و... از مسئوليتهاي سرشار طي سالهاي پس از انقلاب بودهاست.
سوابق سرشار؛
* ۲۴ سال گويندگي «قصه ظهر جمعه» شبكه سراسري راديو
* دو سال قصه گويي در برنامه نوجوان شبكه يك سيما(آستانه)
* مدرس دانشكده هنرهاي زيباي دانشگاه تهران
* مدرس دانشسراي تربيت معلم شهداي مكه (۱۳۷۵)
* تدريس به استادان زبان فارسي دانشگاههاي هند و پاكستان(۱۳۷۶)
* عضو كميته ادبيات شوراي هنر (وابسته به شوراي عالي انقلاب فرهنگي) به مدت ۴سال
* عضو هيات نظارت بر كتابهاي كودكان و نوجوانان (منتخب شوراي فرهنگ عمومي) به مدت پنج سال (۱۳۷۰تا ۱۳۷۵)
* داراي بيش از ۱۰۰ عنوان كتاب ادبي و پزوهشي، با شمارگان بالغ بر ۵ ميليون جلد
* برنده ۳۰ جايزه ادبي در سطح كشور
* داور «كتاب سال جمهوري اسلامي ايران» در ۱۶ دوره (۱۳۶۲ تا ۱۳۸۶)
* سردبير برنامههاي راديويي «قصه ظهر جمعه»، «بچههاي انقلاب» و «خردسالان» به طور همزمان (۱۳۶۰ تا ۱۳۶۳)
* سردبير گاهنامه تخصصي ادبي «قلمرو» (۱۳۶۲ تا ۱۳۶۷)
* سردبير گاهنامه تخصصي «پويش» (۱۳۷۳ تا ۱۳۷۵)
* سردبير ماهنامه «دانش آموز» (۱۳۵۹ و ۱۳۶۰) و دو هفته نامه «سوره نوجوانان» (۱۳۶۹ تا ۱۳۷۳) و عضو شوراي سردبيري ماهنامه «ادبيات داستاني» (۱۳۷۳ و ۱۳۷۴) و (۱۳۸۱تا۱۳۸۴)
* سردبير ماهنامه «ادبيات داستاني» (۱۳۸۴ تا ۱۳۸۶)
* دبير گروه ادب و هنر روزنامه كيهان (۱۳۷۸)
* دبير جشنواره كتاب كودك و نوجوان «كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان» (دو دوره: ۱۳۷۴ و ۱۳۷۵)
* دبير گروه ادب وهنر روزنامه جوان (۱۳۸۲و ۱۳۸۳)
* عضو شوراي سردبيري روزنامه جوان (۱۳۸۳)
* آموزگار روستاي شكور كندي مياندوآب به مدت ۲ سال(۱۳۵۲ و ۱۳۵۳)
* معلم مدرسههاي راهنمايي «جام جم»، «شريعتي»، «احمديه» و... در شهر «تهران» جمعاً به مدت ۴ سال (۱۳۵۵ تا ۱۳۵۸)
* استاديار و رئيس هيئت علمي گروه ادبيات انديشه پژوهشگاه فرهنگ و انديشه اسلامي
* عضو هيات امناي بنياد ادبيات داستاني
* عضو هيات امناي بنياد جلال آلاحمد
* مسئول بخش قصه حوزه هنري مركز (۱۳۷۳ تا ۱۳۷۵)
* مسئول واحد ادبيات حوزه هنري مركز (۱۳۷۸ و ۱۳۷۹)
* عضو كميته داستان بنياد حفظ آثار و نشر ارزشهاي دفاع مقدس (۱۳۸۱ تا ۱۳۸۳)
مشاغل فعلي؛
* عضو هيات موسس و نايب رييس هيات مديره «انجمن قلم ايران»
* رييس هيات علمي «گروه ادبيات انديشه» و استاديار «پژوهشگاه فرهنگ و انديشه اسلامي»
* عضو هيات امناي بنياد ادبيات داستاني (وابسته به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي)
* عضو هيات امناي بنياد جلالآلاحمد
* عضو كميته تخصصي شوراي ارزشيابي نويسندگان و شاعران(وابسته به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي)
سه شنبه 8 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 340]