واضح آرشیو وب فارسی:ایسکانیوز: خورشيد روز جمعه رو مي گيرد
تهران - خبرگزاري ايسكانيوز: جمعه 11 مرداد ماه آسمان كشورمان با خورشيد گرفتگي مواجه مي شود.
به گزارش روز سه شنبه خبرنگار باشگاه خبرنگاران دانشجويي ايران "ايسكانيوز"، مركز علوم و ستاره شناسي تهران، وقايع نجومي مرداد ماه سياره هاي عطارد، زهره، مريخ، مشتري و زحل را به شرح زير اعلام كرد:
بنا براين گزارش، سياره عطارد؛ در نيمه اول مرداد ماه در صورت فلكي خرچنگ و در نيمه دوم در صورت فلكي اسد قرار دارد كه به دليل نزديكي اين سياره با خورشيد در اين ماه در آسمان شب هرگز رويت نخواهد شد.
بر اساس اين گزارش سياره زهره در مرداد ماه صورت فلكي اسد را طي مي كند و به دليل نزديكي اين سياره به خورشيد، سياره شامگاهي است و دقايقي پس از غروب خورشيد در افق غرب آسمان ناپديد مي شد و به اين دليل در ارتفاع اندك پس از غروب آفتاب ديده مي شود.
اين گزارش اعلام كرد: سياره مريخ در نيمه اول مرداد ماه در صورت فلكي اسد و در نيمه دوم در صورت فلكي سنبله و بر روي دايره البروج حركت مي كند و پس از غروب خورشيد در افق غرب تا ساعاتي قبل از نيمه شب رويت مي شود.
اين گزارش بيان مي كند: سياره مشتري در مرداد ماه در صورت فلكي قوس (كمانگير) قرار دارد و به علت فاصله زاويه اي زيادي كه با خورشيد دارد بعد از ظهر از شرق طلوع مي كند، به همين دليل پس از غروب خورشيد به راحتي در افق شرق و جنوب شرق در ارتفاع بالا در تمام طول شب و پس از بامداد در افق غرب با چشم مسلح و غير مسلح قابل رصد است.
اين گزارش مي افزايد؛ سياره زحل در صورت فلكي اسد قرار دارد و در افق غرب در نزديكي خورشيد واقع شده كه به همين علت پس از غروب خورشيد، ديرتر از سياره زهره غروب مي كند و چنانچه افق غرب صافي داشته باشيم مي توانيم در بين سياره هاي زهره و مريخ اين سياره را با تلسكوپ رصد كنيم.
بنابراين گزارش سه شنبه هشتم مرداد ماه ساعت 23 به وقت ut(جهاني) ماه در حضيض مداري با 363883 كيلومتر از زمين، جمعه 11 مردادماه خورشيد گرفتگي در حالت كلي در خارج از ايران است كه خورشيد گرفتگي كلي در الجزاير، كانادا، شمال گروئلند، سيبري، مغولستان و چين پديد مي آيد.
به گزارش ايسكانيوز يكشنبه 20 مردادماه ساعت 20 به وقت ut ماه در اوج مداري با فاصله 40456 كيلومتر از زمين، سه شنبه 22 مردادماه 11 به وقت ut اوج بارش شهابي بر ساووش، 25 مرداد ساعت هفت به وقت ut نپتون در مقابله و 26 مرداد از ساعت 3/9 الي 22:45 به وقت ut ماه گرفتگي جزيي در اروپا و آفريقا پديد خواهد آمد.
اين گزارش تصريح كرد: در مورد ut ، universal time(وقت جهاني) براي اينكه وقت هاي اعلام شده به زمان ما در ايران تبديل شود بايد به زمان مذكور (5/3 +) ساعت اضافه شود.
خبرگزاري ايسكانيوز مي افزايد، در ماه جاري چهار سياره عطارد، زهره، مريخ و زحل در افق غرب است كه تقريبا بر روي دايره البروج به خط شدند و زيبايي آسمان و صورت فلكي را صد چندان كردند./02 /187/125
سه شنبه 8 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسکانیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 170]