واضح آرشیو وب فارسی:سایت رسیک: /۹درصد از روج های که استفاده از قرص های ترکیبی را برای جلوگیری از بارداری انتخاب کرده و از آن به طور منظم استفاده می کنند؛ در طول یک سال از بارداری ناخواسته مصون بوده اند. بهترین و مطمئن ترین روش پیشگیری از بارداری در ابتدای ازدواج استفاده از قرص های خوراکی جلوگیری از بارداری است. همه می خواهند در باره مطمئن ترین روش پیشگیری از بارداری بدانند. واقعاً کدام است؟ قرص، کاندم، آمپول یا…؟ در این باره بیشتر بدانیم.
قرص کاملاً مؤثر و بی خطر و بازگشت پذیر است. قرص علاوه بر خاصیت جلوگیری از بارداری چند اثر بهداشتی عمده دارد: کاهش احتمال ابتلا به سرطان جسم رحم و سرطان تخمدان، محافظت در برابر بیماری هایی چون بیماری های التهابی لگن خاصره و بیماری های خوش خیم پستان؛ محافظت در مقابل کم خونی به علت کم شدن حجم خون عادت ماهانه زن؛ کاهش میزان بروز بارداری های خارج از رحم؛ منظم تر شدن عادت ماهانه و کاهش دردهای این دوران؛ کمک به درمان جوش های صورت؛ کاهش بروز کیست های تخمدانی؛ افزایش تراکم استخوان ها، جلوگیری از بروز تصلب شرایین (اترواسکلروز) و بهبود آرتریت روماتویید. علاوه بر این؛ از جمله مزایای چشم گیر قرص های ضد بارداری آن است که خوردن قرص بدون ارتباط با عمل جنسی است و به همین دلیل جزو معدود روش هایی است که مردم در استفاده از آن احساس ناراحتی نمی کنند.
وقتی تأثیر قرص کاهش می یابد
در مواردی اثر قرص های خوراکی جلوگیری از بارداری کاهش یافته و باید از یک روش مکمل دیگر جلوگیری از باداری استفاده گردد. این موارد عبارتند از: بعضی از داروها مانند داروهای ضدتشنج، ضدسل، ضدقارچ، خواب آور، آنتی بیوتیک ها و آرام بخش ها.
اسهال و استفراغ شدید نیز اثربخشی قرص ها را کاهش می دهد و باید از روش دیگر جلوگیری از بارداری استفاده گردد. ضمناً قرص های ترکیبی حجم شیر مادر را کم می کند بنابراین زنان شیرده در ۶ ماهه اول بعد از زایمان نباید از این قرص ها استفاده کنند.
روش مردانه
از طرف دیگر اگر چه استفاده از کاندوم مردانه برای کاهش انتقال عفونت سودمند است، در پیشگیری از بارداری چندان مطمئن نیست. استفاده از کاندوم مردانه به منظور پیشگری از بارداری باید با روش پیشگیری دیگری نیز همراه شود و یا برای زوجینی که فرزند ندارند، مورد استفاده قرار گیرد تا در صورت وقوع بارداری ناخواسته، دچار مشکلات شدیدی نشوند. بر اثربخشی بیشتر کاندوم در خصوص پیشگیری از انتقال بیماری های جنسی نیز، باید به دستورالعمل های استفاده صحیح از آن، توجه دقیقی داشت.
وزارت بهداشت چه می گوید
کارشناسان وزارت بهداشت از افزوده شدن یک روش کاشتنی پیشگیری از بارداری به برنامه تنظیم خانواده کشور خبر دادند. این روش پیشگیری از بارداری با نام جدل در زیر پوست بازو کاشته شده و به مدت پنج سال از بارداری پیشگیری می کند. این روش پیشگیری از بارداری، روش هورمونی پروژسترونی بوده که حتی در دوران شیردهی هم قابل استفاده است که در مقایسه با نورپلنت ۶ کپسولی از دو کپسول برخوردار بوده و وارد و خارج کردن آن بسیار راحت تر از نورپلنت است. همچنین در حال حاضر نورپلنت در بازار وجود ندارد. این محصول دو کپسولی در حال حاضر در اروپا استفاده می شود و برای استفاده در ایران کلیه مراحل قانونی را طی کرده است. تنها باید شرایط گیرندگان این خدمت و رضایت آنها نیز بررسی شود. اکنون این روش پیشگیری از بارداری در دو نقطه از کشور در حال بررسی است. در صورت حصول نتایج مطلوب از این بررسی ها، با رعایت همان شرایط، می توان این روش را به تدریج در دیگر نقاط کشور انتشار داد.
گزارش های دریافت شده از مرحله آزمایشی این محصول دوکپسولی پیشگیری از بارداری حاکی از آن است که در صورت انتخاب صحیح گیرندگان این خدمت، افراد از این روش پیشگیری از بارداری راضی خواهند بود. هدف برنامه تنظیم خانواده تعیین تعداد فرزند نیست چرا که خانواده در این ز مینه تصمیم گیرنده است. در برنامه تنظیم خانواده، اصول سلامت در نظر است. بر این اساس بارداری های زیر ۱۸ سال و بالای ۳۵ سال، فاصله دو فرزند کمتر از ۳ سال و همچنین بارداری بیش از ۴ بار خطرناک است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سایت رسیک]
[مشاهده در: www.ri3k.eu]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 636]