واضح آرشیو وب فارسی:سایت رسیک: آجیل سویا اخیرا وارد بازار شده و در زمره تنقلات شمرده مى شود. این آجیل سرشار از پروتئین است که به تقلیل کلسترول و تنظیم اندازه قند خون یارى مى کند. در ضمن به علت برخوردارى از ضد اکسیدکننده ها و ایزوفلاوون ها، کمک بزرگى در رویارویى با انواع سرطان ها به حساب مى آید.
آجیل سویا یکی از فرآورده های دانه گیاهی سویاست که در طعم و مزه های نمکی، بدون نمک، گلپردار، فلفلی، زعفرانی، ترش و آویشنی تولید می شود. در مقایسه با دیگر آجیل ها و تنقلات، میزان پروتئین، املاح معدنی و ویتامین آجیل سویا در سطح بالاتری قرار دارد و در عین حال دارای چربی و انرژی کمتری است.
آجیل سویا را می توان به عنوان تنقلات در میان وعده ها استفاده کرد. علاوه بر آجیل سویا می توان از شیر سویا به عنوان یک نوشیدنی مغذی و گوارا، از آرد سویا در تهیه کیک، نان، غذای کودک و سوپ و از پروتئین بافت دار سویا در طبخ غذاهای خانگی به عنوان جایگزینی برای گوشت استفاده کرد.
● خواص درمانی
سویا سرشار از هورمون است و مقدار استروژن طبیعی را در زنان یائسه تعدیل می کند و در نتیجه از عوارضی نظیر گرگرفتگی و دیگر عوارض ناراحت کننده این دوران پیش گیری می کند.سویا ضد سرطان است، به خصوص در پیش گیری از سرطان سینه موثر است.خوردن سویا مقدار کلسترول مفید خون را افزایش و کلسترول مضر را کاهش می دهد و در نتیجه از افزایش کلسترول، تری گلسیرید و بیماری های قلبی، عروقی می کاهد. از آن جا که هورمون تستوسترون در مردان ممکن است در رشد سلول های سرطانی غده پروستات اثر بگذارد، سویا اثر منفی این هورمون را کاهش می دهد و در جلوگیری از سرطان پروستات در مردان موثر است.
سویا به دلیل داشتن آنتی اکسیدن های طبیعی، باعث افزایش و جذب کلسیم، جلوگیری از پوکی استخوان و استحکام توده استخوانی در گروه های سنی مختلف می شود. در مورد خانم ها که کمبود کلسیم عامل ایجاد پوکی استخوان می شود، استفاده از شیر، آرد و آجیل سویا توصیه شده است.
پروتئین آجیل سویا به هضم بهتر غذا کمک می کند و باعث کاهش ابتلا به سرطان دستگاه گوارش می شود.
آهن موجود در سویا از نوع گیاهی است و کمتر جذب بدن می شود و مصرف ویتامین C بعد از غذاهای حاوی سویا به افزایش جذب آن کمک می کند.
بررسی ها نشان داده است که سدیم سویا زیاد است و براین اساس افراد دارای فشار خون باید در مصرف آن محتاط باشند.
فرآورده یادشده در قیاس با دیگر تنقلات نه فقط از حیث مقدار پروتئین، املاح و ویتامین هاى بسیارى را داراست که از جهت قیمت هم مقرون به صرفه مى باشد.
ایزوفلاوون هاى سویا
به واقع واحدهایى از «فیتواستروژن» در سویا وجود دارند که موجب پیشگیرى از ابتلا به سرطان، پوکى استخوان و امراض قلبى مى شوند و همین طور باعث کاهش عوارض دوران یائسگى مى گردند.
سویا نه تنها از لحاظ آهن، ویتامین هاى گروه B، کلسیم و روى غنى است، بلکه تنها پروتئین گیاهى است که همچون پروتئین هاى حیوانى حاوى تمام اسیدهاى آمینه ضرورى است. از آنجایى که میزان پروتئین روزانه مورد نیاز زنان 50 گرم و مردان 68 گرم است، 100 گرم آجیل سویا در سنجش با سایر آجیل ها بیشترین میزان پروتئین را دارا است.
طعم هاى آجیل سویا
آجیل سویا در طعم و مزه هاى نمکى، بى نمک، معطر (گلپر)، فلفلى و ترش عرضه مى شود.
آجیل سویا و ارزش سلامتى
«ایزوفلاوون»هاى آجیل سویا به ویژه «ژنیستین» به عنوان یک ضد «استروژن» سبب به تعویق افتادن رشد سرطانى یاخته ها از جمله سرطان هاى سینه، پروستات، روده بزرگ و ریه مى گردد.
آجیل سویا نه تنها منبع غنى کلسیم است، بلکه جذب آن را نیز آسان مى کند. افزون بر این، وجود «ایزوفلاوون»هاى آجیل سویا، تحلیل کلسیم استخوان ها را کاسته و موجب تقویت توده استخوانى مى شود.
پژوهش ها، حاکى از آنند که مصرف مرتب و مدام چهار تا شش بار در روز (لااقل 50 گرم) آجیل مزبور ممکن است آرتروز زنان و مردان را بکاهد.
مصرف این آجیل، به خاطر برخوردارى از آمیزه هاى (ترکیبات) ایزوفلاوون، اسیدهاى آمینه، آرژنین، گلایسین، سرشار بودن از الیاف گیاهى، فینواستروژن ها، ساپونین و لیستین، ارزان ترین، مؤثرترین و سریع ترین راه جهت کاهش میزان کلسترول خون و بیمارى هاى قلبى است.
آجیل سویا حاوى آمیزه هاى «بیواکتیوى» است که موجب کاهش و کوچک شدن یاخته هاى چربى و افزایش توده عضلانى در بدن مى شود.
ایزوفلاوون هاى موجود در آجیل سویا براى درمان و جلوگیرى از پیر شدن پوست و رفع چروک و همچنین آجیل سویا در داشتن پوست شاداب، جوان و بدون چروک بسیار اثر دارد. الیاف گیاهى موجود در آجیل سویا تأثیر مثبتى بر تنظیم سطح گلوکز خون دارد. ضمنا مقادیر فراوان اسیدهاى آمینه گلایسین و آرژنین موجود در آجیل سویا سبب تقلیل انسولین خون مى شود.
هیپوتیروئیدیسم در خانم هاى مسن بسیار رایج است. لذا با اصلاح برنامه غذایى روزانه و مصرف آجیل مذکور، میزان عملکرد غده تیروئید بهبود مى یابد.
در دوران یائسگى، سنتز استروژن در زنان کاسته مى گردد. با توجه به ساختار شیمیایى ایزوفلاوون هاى آجیل سویا با هورمون استروژن، مصرف منظم و پیاپى آجیل سویا مى تواند باعث جلوگیرى از عوارض دوران یائسگى مخصوصا گُرگرفتگى شود.
وجود درصدهاى بالاى املاح معدنى در آجیل سویا مانند کلسیم، پتاسیم، فسفر، گوگرد و ... سبب حفظ تعادل عصبى و دفاع بدن در برابر عفونت مى گردد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سایت رسیک]
[مشاهده در: www.ri3k.eu]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 331]