تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 23 آبان 1403    احادیث و روایات:  
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1828703651




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

مسئول سابق امور بين الملل وزارت نفت در گفتگو با جمهوري اسلامي تاكيد كرد ارزان فروشي گاز در خط لوله صلح كلاهي كه نبايد سر ايران برود


واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: مسئول سابق امور بين الملل وزارت نفت در گفتگو با جمهوري اسلامي تاكيد كرد ارزان فروشي گاز در خط لوله صلح كلاهي كه نبايد سر ايران برود
بخش اقتصادي : نام دكتر « محمدهادي نژاد حسينيان » ماه گذشته در حالي در محافل رسانه اي بر سر زبانها افتاد كه پس از بازنشستگي او هر زمان خبر تازه اي از پروژه خط لوله صلح منتشر مي شد رئيس سابق تيم مذاكره كننده ايران در اين پروژه نسبت به خطر ارزان فروشي گاز تذكر مي داد.
اين بار نيز با انتشار اخباري مبني بر نزديك شدن سه كشور ايران هند و پاكستان به حصول نتيجه نهايي نژاد حسينيان كه هم اكنون دبيركلي مجمع مجالس آسيايي را برعهده دارد به سخن آمد و از اعطاي تخفيف بي سابقه ايران در مورد قيمت گاز صادراتي به هند و پاكستان انتقاد كرد. وي در توضيح اين تخفيف كه بعدها از سوي رسانه ها كادوي ايراني به هند و پاكستان براي رفع اختلافات موسوم شد با نامناسب خواندن فرمول محاسبه قيمت گاز تخفيف داده شده از سهم هر ايراني را 2 3 تا 7 ميليون دلار در دوره 25 ساله اعلام كرد .
انتقادات نژادحسينيان را از آنجايي بايد وارد دانست كه در پي آن وزير نفت از اصلاح فرمول محاسبه بهاي گاز در پروژه خط لوله صلح خبر داد و همين فعل و انفعالات بهانه اي شد براي گفتگوي ما با رئيس سابق تيم مذاكره كننده در خط لوله صلح .
دكتر نژادحسينيان در باره شاخصهاي موثر در تعيين قيمت گاز در بازارهاي جهاني گفت : شرايط فعلي بازارهاي جهاني نفت بهترين شاخص موثر بر قيمت گاز است چرا كه در گذشته كه بازار « بازار مشتري » بود هر منطقه يا هر بازاري فرمول قيمت مخصوص به خود را داشت زيرا خريدار به فروشنده ديكته مي كرد كه در صورت تمايل به فروش گاز در محدوده بازار من قيمت آن بايد به گونه اي باشد كه بتواند با ساير حاملهاي انرژي كه در اين بازار مصرف مي شود رقابت كند.
وي در توضيح اين روند افزود : به عنوان مثال اگر قرار باشد گاز وارداتي جايگزين نفت كوره يا زغال سنگ مصرفي در نيروگاه ها شود قيمت آن حداكثر 2 برابر قيمت نفت كوره يا سه برابر قيمت زغال سنگ خواهد بود و نه بيشتر چرا كه در غيراينصورت نيروگاه ها از آن استقبالي نمي كنند.
مدير سابق امور بين الملل وزارت نفت تصريح كرد : بنابراين در فرمول تعيين قيمت گاز قيمت حاملهاي انرژي در آن بازار بكار گرفته مي شد مثلا قيمت گاز در هر زمان برابر بود با درصدي از قيمت نفت كوره به اضافه درصدي از قيمت زغال سنگ و...
نژادحسينيان با تاكيد بر تغيير اين روند در شرايط كنوني گفت : در حال حاضر قيمت گاز مانند قيمت نفت تقريبا بين المللي شده و اختلاف در ارقام تنها به سبب كيفيت گاز و دوري و نزديكي به منابع توليد است بنابراين ملاك اصلي در تعيين بهاي گاز قيمت نفت است .
رئيس سابق تيم مذاكره كننده ايران در خط لوله صلح درباره ميزان رعايت اين اصول در فرمول قيمت گاز در پروژه خط لوله صلح گفت : در فرمولي كه تا اين لحظه در مورد آن توافق شده قيمت سبد نفت خام ژاپن به عنوان شاخص درنظر گرفته شده است كه به طور معمول چند دلاري كمتر از نفت برنت است . ضمنا مبناي محاسبه قيمت هم قيمت متوسط وزني « ال .ان . جي » وارداتي به ژاپن است كه اين هم كلاه ديگري است كه بر سر هيات مذاكره كننده ايراني گذاشته اند زيرا قراردادهاي خريد « ال . ان . جي » ژاپن در طول 10 تا 15 سال پيش منعقد شده و هر كدام هم به قيمت زمان انعقاد هستند و اين در حالي است كه قراردادهاي قديمي بسيار ارزان بوده اند و به تدريج شاهد افزايش قيمتها بوده ايم .
وي افزود : اگر قيمت توافق شده در مذاكرات خط لوله صلح بر مبناي قراردادهاي سال قبل و يا سال جاري ژاپن باشد شايد بتوان ادعا كرد كه قيمت آن مناسب است ولي نمي توان پذيرفت كه ما بايد گاز را به قيمت خريد ارزان 15 سال پيش ژاپن به هند و پاكستان بفروشيم !
اين كارشناس انرژي افزود : هندي ها و پاكستاني ها خوب مي دانند كه اگر گاز را بر مبناي قيمتهاي اخير قطر هم از ما بخرند گران نخريده اند يعني هر يك ميليون « بي . تي . يو » به جاي 8 دلار حدود 20 دلار باشد زيرا قيمت گاز تقريبا جهاني شده و اعطاي تخفيف هاي 50 يا 60 درصدي موسوم و منطقي نيست و حتي اگر دولتها هم قصد چنين كاري را داشته باشند افكار عمومي اجازه نمي دهند.
نژادحسينيان قرارداد خط لوله صلح را داراي يك ويژگي دانست و گفت : اين قرارداد هند و پاكستان را به يكي از بزرگترين منابع گازي جهان متصل مي كند كه شايد تا صدسال ديگر هم توانايي تامين گاز مورد نياز آنها را داشته باشد بنابراين از اين جنبه ارزش آن براي اين دو كشور فوق العاده زياد است و اميدواريم آنها اين قدرت تشخيص را داشته باشند.
وي در پاسخ به اين پرسش كه اگر به هر دليلي چنين درايتي از سوي طرفهاي مذاكره به خرج داده نشود چه بايد كرد گفت : من در ابتداي دور پاياني مذاكراتم با هند و پاكستان يعني حدود چهار سال پيش وقتي آنها ادعا كردند كه قيمت پيشنهادي ايران بالاست و در بازار مشتري نخواهد داشت پيشنهاد كردم كه جمهوري اسلامي ايران حاضر است در داخل كشور آنها سرمايه گذاري كند و گاز را به قيمت نهايي كه مصرف كنندگان آنها مي خرند بفروشد ولي آنها هيچ گاه با اين پيشنهاد موافقت نكردند. اما در هر صورت بايد متوجه باشيم كه مشتري براي گاز ايران با قيمتهاي بين المللي فراوان است و از اين جهت مشكلي نداريم و هند و پاكستان به روشني به اين مسئله واقفند و مي دانند كه بازار آنها قدرت تحمل فشار قيمت بازارهاي جهاني گاز را همانند بنزين و ديگر فرآورده ها دارد اين مسئولان ما هستند كه بايد اين مسائل را بدانند.
مدير سابق امور بين الملل شركت نفت در بخش ديگري از گفتگوي خود با بخش اقتصادي روزنامه جمهوري اسلامي در مورد تغييرات بوجود آمده در مورد شركاي خارجي ايران در حوزه سرمايه گذاريهاي انرژي گفت : به دلايل مختلف از جمله شرايط تحريمي شركتهاي اروپايي كه سالها همكار ايران بودند اكثرا كشور را ترك كرده اند تا جايي كه گفته مي شود پروژه هاي جديد بعضا با مشكل روبرو شده اند بنابراين به عقيده من با درآمد كلاني كه دولت در حال حاضر از فروش نفت دارد اگر سياست درستي را درپيش مي گرفت نبايد هيچ مشكل مالي براي اجراي پروژه هاي ضروري زيربنائي بوجود مي آمد.
نژادحسينيان تصريح كرد : دولت فعلا بايد همكاري با خارجي ها را كنار بگذارد و اعلام كند كه پروژه هايي را كه تحريم بر آنها اثر مي گذارد متوقف مي كند و در عوض اولويت را به پروژه هاي زيربنايي كه توسط شركتهاي داخلي قابل اجراست بدهد و اگر خارجي ها هم براي حضور در پروژه ها مراجعه كردند تنها با قيد اين شرط كه حتي در وضعيت تحريم نيز بايد تعهداتشان را انجام دهد با آنها قرارداد ببندد.
وي گفت : با چنين رويكردي نه تنها پيمانكاران داخلي تقويت مي شدند و صدها پروژه از ركود خارج مي شد بلكه سرمايه هاي كشور در پروژه هايي كه به دست پيمانكاران خارجي زخمي و در اثر تحريم متوقف شده بدون استفاده باقي نمي ماند وگرنه امضاي صدها يادداشت تفاهم بي نتيجه دادن علامت غلط به مردم است زيرا خارجي ها واقعيت ها را مي دانند. با گازپروم تا به حال صدها يادداشت تفاهم امضا شده كه هيچ اقدامي درباره آن بعمل نيامده است .
نژادحسينيان مسئول سابق امور بين الملل وزارت نفت :
قيمت سبد نفت خام ژاپن به عنوان يكي از شاخص هاي تعيين قيمت گاز در پروژه خط لوله صلح درنظر گرفته شده در حالي كه متوسط بهاي اين سبد چند دلار از بهاي نفت برنت پايين تر است
هند و پاكستان مي دانند كه گاز را اگر به جاي 8 دلار 20 دلار در ازاي هر ميليون « بي تي يو » هم بخرند گران نخريده اند
 دوشنبه 7 مرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[مشاهده در: www.iribnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 173]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن