واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: شهردار اصفهان : موسسه مالي و اعتباري شهر با حمايت هاي دولت به بانك تبديل خواهد شد
با گسترش روزافزون شهر نشيني طي 4 دهه گذشته ضرورت توجه به زير ساخت ها تامين نيازهاي مردم و سامان دهي خدمات شهري بيش از گذشته خودنمايي مي كند.
تمام كشورهاي پيشرفته براي پاسخگويي بهتر و به نيازهاي مردم و تامين ضروريات زندگي آنها از سال هاي دور به نهادهاي مردمي توجه ويژه اي كرده و با ايجاد مديريت واحد شهري اداره شهرها را با بهترين مدل و عقلانيت جمعي انجام ميدهند.
در كشور ما نيز عليرغم احساس ضرورت اين امر مهم و تائيد و تاكيد كارشناسان مديران مسئولان و نمايندگان مجلس هنوز به طور شايسته و بايسته بحث مديريت واحد شهري و ارائه خدمات به مردم جدي تلقي نشده و عزم راسخي براي تحقق آن به منصه ظهور نرسيده است .
شهر اصفهان كه از شهرهاي مهم كشور و در ابعاد مختلف داراي جايگاه و منزلتي رفيع مي باشد طي سه دهه حاكميت نظام اسلامي و در سايه تلاش و توانمندي مديران كارشناسان و مردم فكور و متعهد خود پله هاي توسعه و ترقي را با سرعتي خوب طي كرده است و براي ادامه مسير درخشان خود نيازمند توجه اساسي به بحث مديريت يكپارچه دارد . زيرا نمي توان براي شهري با 2 ميليون نفر جمعيت برنامه ريزي هاي مختلف انجام داد اما در عمل دهها سازمان ونهاد مسئوليت هاي جزيي و جزيره اي داشته باشند.
به طور حتم براي پويايي و شادابي كلان شهرها و افزايش روند توسعه و عمران شهري بايد از خرد جمعي و مديريت واحد بهره جست و در اين راستا تجارب كشورهاي پيشرفته بهترين شاهد صادق است .
در حال حاضر اقدامات بسيار خوبي در شهرهاي بزرگ كشور از جمله كلان شهر اصفهان بعمل آمده كه ادامه آن با تحقق مديريت واحد شهري آسان تر و كم هزينه تر خواهد بود و قطعا بي توجهي به آن يا غفلت از آن باعث خواهد شد در آينده مشكلات عديده اي بردولت تحميل شود.
هفته گذشته در ادامه مصاحبه هاي فصلي شهردار اصفهان با خبرنگاران فرصتي پيش آمد تا از نزديك در جريان مسائل و مشكلات شهر اصفهان سياست ها و برنامه هاي راهبردي شهرداري قرار بگيريم .
دكتر سقائيان نژاد در اين گفت گوي سه ساعته به طور صميمي و شفاف به سئوالات خبرنگاران اصفهان پاسخ گفت كه به لحاظ اهميت مسائل مطروحه در اين نشست خبري مثل ايجاد شهرداري الكترونيك برنامه محوري در شهرداري ايجاد موسسه مالي و اعتباري شهر جايگاه شهرداري ها در سلسله مراتب اداري كشور و... قسمت اول اين مصاحبه در اين شماره از نظرتان مي گذرد.
برنامه محوري اساس كار شهرداري اصفهان
دكتر سقائيان نژاد كسب اعتماد مردم و تلاش براي برنامه محوري را سياست راهبردي شهرداري اصفهان عنوان كرد و گفت : از اواخر سال 86 زمينه تحقق برنامه محوري در شهرداري اصفهان شكل گرفت و خوشبختانه در حال حاضر تمام سازمان هاي وابسته اين برنامه استراتژي خاص خود را دارند كه قرار است در ستاد و مناطق 13 گانه نيز دنبال شود .
وي اين حركت را گامي موثر براي موفقيت مديران شهرداري شوراي شهر تحقق و افق آينده ذكر نمود و افزود : در راستاي اين استراتژي مي توانيم كارها را به روز محك بزنيم و مشخص كنيم در كجا هستيم و لذا معاونت برنامه ريزي پژوهشي و فناوري اطلاعات و ارتباطات شهرداري اصفهان نيز در اين هدف ايجاد گرديد.
شهردار اصفهان با اشاره به اينكه برنامه تحقق شهرداري الكترونيك از سال ها قبل در اصفهان آغاز شده بود گفت : در سال 85 برنامه الكترونيك كل شهرداري و از سال 86 سند و چشم انداز فناوري و اطلاعات كلان شهرها توسط سازمان فاوا شهرداري اصفهان در يك برنامه سه ساله و 12 ساله انجام شد .
وي افزود : بمنظور تحقق شهر شهروند و شهرداري الكترونيك علاوه بر ايجاد زير ساخت هاي لازم مانند يكپارچه سازي شبكه و سايت پرتال شهرداري اصفهان كه نقش مهمي در ارائه خدمات و سالم سازي آن دارد ايجاد شبكه فيبرنوري نيز انجام شد و در سال جاري در راستاي حركت هاي مكانيزه 297 سيستم در حوزه هاي مختلف مالي حقوقي املاك آزادسازي بايگاني الكترونيك ايجاد و در اين خصوص يك هزارو 38 سيستم در مجموع تعريف شده است .
وي ادامه داد ايجاد 31 وب سايت در اين مناطق و سازمان هاي وابسته احصا 495 لايه از شبكه هاي ديجيتالي براي استفاده ساير دستگاه هاي خدماتي مشخص شدن 28 ساختمان براي ارتباط شبكه محلي ايجاد زير ساخت هاي غير فني براي برنامه ريزان كلان ارتباطات تربيت و بكارگيري بيش از يكصد نفر نيروي متخصص براي آموزش چهار هزار نفر پرسنل شهرداري اصفهان را از ديگر اقدامات انجام شده در راستاي شهرداري الكترونيك نام برد و گفت : تا پايان سال 92 تمام بخش هاي شهرداري وارد اين شبكه مي شود و بعلاوه 60 ساختمان وابسته شهرداري نيز مجهز به فيبرنوري خواهد شد .
شهردار اصفهان افزود : تا پايان اجراي اين برنامه 15 هزار نفر از شهروندان اصفهان بايد آموزش داده شوند و بعد از آن سرعت اين امر افزايش مي يابد.
چالش هاي مهم شهرداري ها
دكتر سقائيان نژاد در بخش ديگري از اين مصاحبه چالش هاي پيش روي شهرداري ها را يادآور شد و با بيان اينكه در 5 مورد چالش داريم گفت : در مقطع شهر كارها و فعاليت ها منسجم نيست و شاهد پراكندگي هستيم به طوريكه مراكزي كه مي توانند در خدمت شهر باشند مقابل هم هستند و مديريت واحد شهري در اين فصل بايد محقق شود.
وي افزود : چالش بعدي كه در سطح ملي مطرح است عدم تعيين جايگاه شهرداريها در سلسله مراتب اداري كشور است كه متاسفانه عليرغم اينكه 70 در صد جمعيت كشور در شهرها هستند هنوز متولي اداره شهرها مشخص نيست در صورتيكه در شهرها شهرداري و پارلمان شهري مسئوليت اين امر را بايد داشته باشند.
وي ادامه داد متاسفانه براي مسئولين و برنامه ريزان كشور نيز اين مباحث روشن نشده كه نمود آن در برنامه چهارم كشور مشخص است .
وي گفت : هفته قبل با رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام جلسه اي داشتيم كه در آن جلسه پرسيده شد چرا در برنامه چهارم به مسئله شهرداري ها كم توجهي شده است در حاليكه بايد محور كارها باشد.
وي افزود : سئوال ما اين است در استانها استاندار به عنوان نماينده دولت و در شهرها فرماندار مسئوليت دارد حالا مدير شهر كيست چرا اين اطلاق در برنامه ها ديده نشده و جاي شهرداري خالي است كه علت اصلي آن اين است كه در گذشته 38 در صد از جمعيت كشور شهرنشين بودند.
دكتر سقائيان نژاد ادامه داد در حال حاضر وزارت خانه ها به صورت بخشي در استانها عمل مي كنند اما به صورت متمركز پاسخ گو هستند و لذا به علت در دسترس نبودن كمتر مورد سئوال قرار مي گيرند كه اين امر براي شهرداري ها برعكس است .
وي سطح خدمات و عدم دخالت مردم در امور شهر را از چالش هاي مهم شهرداري ها بيان كرد و گفت : در حال حاضر شهرداري ها به مردم خدمات ميدهند اما متاسفانه مردم كه بايستي در تمام امور شهري دخالت و مشاركت نمايند بدرستي ايفاي نقش نمي كنند حتي برخي عوارض نوسازي كه يك امر قانوني است را پرداخت نمي كنند چون خود را شهروند نمي دانند.
شهردار اصفهان سطح سرمايه گذاري دولتي در پروژه هاي عمران شهري را از ديگر چالش هاي موجود مديريت شهرها ذكر نمود و افزود : عوارض شهري كه مردم پرداخت مي كنند براي اداره شهرها مي باشد در صورتيكه ايجاد زيرساخت ها را بايد دولت از محل منابع نفت بيمه و اين گونه جاها پرداخت كند.
وي ادامه داد : شهرداريها تا كي مي توانند از عوارض هايي كه از مردم مي گيرند براي ايجاد زيرساخت ها استفاده كنند.
وي ضعف شهرداريها را چالش پنجم مديريت شهري ذكر نمود و تصريح كرد : ما بايد براي قبول مسئوليت هاي محوله ظرفيت سازي در شهرداريها را داشته باشيم لذا بايد قوانين متناسب با اين نيازها متحول و تدوين گردد.
دكتر سقائيان نژاد افزايش روزافزون جمعيت شهرها را يادآور شد و گفت : طبق اعلام سازمان ملل در دهه آينده نود درصد از مردم كشور ما شهرنشين خواهند شد لذا چنانچه متناسب با اين رشد جمعيت شهرنشيني ساز و كار و نيازهاي لازم از جمله درآمدهاي پايدار و مشاركت مردم در پروژه ها بدرستي تبيين و عملياتي نشود شهرداريها نمي توانند خدمات مناسب و مورد نياز مردم را ارائه دهند و بايد وضعيت تراكم فروشي امروز شديدتر ادامه يابد.
وي خاطرنشان كرد : سياست مديريت شهر اصفهان در سال جاري حول اين محورها است كه تماما تدوين شده و لذا با اين برنامه هاي مشخص شده هر كس شهردار باشد ناچار است فعاليت هاي تعريف شده را اجرا كند و از اعمال سليقه دوري مي كنند.
افتتاح موسسه مالي اعتباري شهر گامي ارزنده در رشد و توسعه شهرها
شهردار اصفهان اعطاي مجوز تاسيس موسسه مالي اعتباري شهر در راستاي بانك شهرداريها را از اقدامات بسيار اساسي در كشور ذكر كرد و گفت : اين موسسه با سرمايه اي افزون بر 150 ميليارد تومان با مشاركت كلان شهرها به تصويب رسيده و در ماه هاي آينده شاهد افتتاح شعب آن در اصفهان و ساير كلان شهرها خواهيم بود.
وي افزود : موسسه مالي و اعتباري شهر كه در يك دوره 6 ماهه با حمايت دولت به بانك تبديل خواهد شد و پشتوانه بسيار خوبي براي شهرداريها مي باشد.
ماليات بر ارزش افزوده از مهر ماه امسال آغاز مي شود
شهردار اصفهان تصويب قانون ماليات بر ارزش افزوده را گام مهمي در احصا درآمدهاي پايدار شهرداري ها دانست و گفت : ما ابتدا بايد ارزش افزوده را احصا كنيم و بعد از مشخص كردن آن را دريافت نمائيم و اين امر نظام مند كردن ماليات را مي خواهد.
وي ادامه داد سهم شهرداريها از 3 درصد ماليات بر ارزش افزوده رقمي افزون بر چهار هزار و 35 ميليارد تومان مي باشد و به درآمد شهرداريها اضافه خواهد شد كه نقش مهمي در توسعه و عمران شهرها و رفع مشكلات موجود دارد البته برخي اقدام تجميع عوارض مثل عوارض سوخت و سيگار حذف خواهد شد.
راديو شهر اصفهان راه اندازي مي شود
دكتر سقائيان در ادامه اين نشست از انجام مقدمات راه اندازي راديو شهر اصفهان خبر داد و گفت : انشاالله در سال جاري شاهد عملياتي شدن اين طرح خواهيم بود و پس از ساخت استوديو و تامين نيروي انساني در اختيار صدا و سيما قرار مي گيرد.
وي افزود : پس از افتتاح اين شبكه راديويي ساعاتي از برنامه هاي آن در اختيار شهرداري ها است تا در جهت روشن كردن افكار عمومي و توسعه فرهنگ شهروندي و نهادينه كردن آن استفاده شود.
وي بهره برداري از شبكه فيبر نوري بهره برداري از شبكه ويدئو كنفرانس شهرداري راه اندازي اتوماسيون اداري مطالعه بررسي و توسعه تبليغاتي تلويزيون شهري تشكيل شوراي راهبردي فناوري اطلاعات و ارتباطات اصلاح ساختار و سازمان شهرداريها و نيز تهيه برنامه نيازسنجي آموزش هاي شهروندي و كاركنان و حركت هاي نرم افزاري را از مهمترين برنامه هاي سال جاري شهرداري اصفهان برشمرد و گفت : بهره برداري از اين طرح ها نقش مهمي در كاهش رفت و آمدهاي مردم و رفع مشكلات آنها خواهد داشت .
اجراي پروژه هاي مشترك بين كلان شهرها
دكتر سقائيان نژاد از اجراي برخي پروژه ها به صورت مشترك بين شهرهاي بزرگ كشور خبر داد و افزود : در اين خصوص در اجلاس ماه گذشته تبريز قرار شد 5 پروژه در كلان شهرها با محوريت شهرداري اصفهان انجام شود كه شامل ايجاد مركز تماس براي هر شهرداري كارت هوشمند با كاربريهاي مختلف مديريت كانال هاي دسترسي سايت پرتال سيستم جامع ارتباط مردمي و سازماندهي جامع آماري يعني يكپارچه سازي آثار در شهرداريها مي باشد.
وي اظهار اميدواري كرد اجراي اين طرح ها در رشد و توسعه شهرها و شهرنشيني و فرهنگ شهروندي و نيز ارائه خدمات به مردم موثر خواهد بود.
ادامه گزارش در شماره بعدي
اصفهان ـ خبرنگار روزنامه جمهوري اسلامي
دكتر سقائيان نژاد شهردار اصفهان : كسب اعتماد مردم و تلاش براي ايجاد برنامه محوري يكي از سياست هاي راهبردي شهرداري اصفهان است كه از اواخر سال 86 زمينه تحقق آن شكل گرفت و در حال حاضر تمام سازمانهاي ذيربط و مناطق 13 گانه شهرداري به آن عمل مي نمايند
عوارض شهري كه مردم پرداخت مي كنند براي اداره شهرها استفاده مي شود در صورتيكه دولت براي ايجاد زير ساخت ها و تامين بودجه آن بايد از محل منابع نفت بيمه و ديگر مراكز درآمدي كشور استفاده نمايد
دوشنبه 7 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 296]