واضح آرشیو وب فارسی:انتخاب: به كارگيري دستگاه «تقلب ياب» در كنكور ؛ نرم افزار متهم مي كند!
------------
سيد حبيب قاآني : با اعلام نتايج كنكور كارشناسي ارشد، سازمان سنجش در اقدامي جديد از به كارگيري «نرم افزار تقلب ياب» در تصحيح پاسخنامه ها خبر داد و اعلام كرد 230 داوطلب به اين شيوه از انتخاب رشته محروم شده اند.
اين خبر در شرايطي از سوي سازمان سنجش اعلام شد كه دكتر عبدالرسول پورعباس نيز با اشاره به تعداد متقلبين و متخلفين آزمون كارشناسي ارشد 87 كه توسط سازمان شناسايي شده اند، گفت: نرم افزار تقلب ياب سازمان سنجش در اين آزمون 230 نفر را كه مشكوك به تقلب بودند، كشف كرد و اين افراد كه مي توانستند مجاز به انتخاب رشته نيز باشند از فرايند انتخاب رشته حذف شدند.
پورعباس ادامه داد: اين نرم افزار متقلبين و متخلفيني را كه دو به دو و يا دو به سه با يكديگر تباني كرده بودند تا در زمان آزمون به يكديگر كمك كنند، شناسايي كرده است و مي تواند هر گونه تشابه غير متعارف را در پاسخنامه هاي داوطلبين كشف كند لذا از اين بابت اين نويد به داوطلبان داده مي شود تا با خيال آسوده اي نسبت به امنيت آزمون انتخاب رشته كنند.
وي درباره تكليف اين 230 نفر كه مشكوك به تقلب در كنكور هستند، گفت: به طور حتم پرونده اين افراد بررسي مي شود و طبق قانون از اين افراد در تابستان آزمون مجدد گرفته مي شود. در صورتي كه نتايج اين آزمون با آزمون قبلي داوطلبين اختلاف فاحشي داشته باشد، رأي كميته تخلفات كنكور در مورد اين افراد صادر مي شود.
اما در مقابل عضو كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس در خصوص بكارگيري اين نرم افزار در آزمون كارشناسي ارشد به خبرنگار ما گفت: اثبات تقلب نمودن 230 نفر آنهم پس از برگزاري آزمون كارشناسي ارشد كار بسيار مشكلي است.
دكتر سرافراز يزدي تصريح كرد: مسؤولان برگزاري آزمون بجاي قرار دادن نرم افزار بايستي در زمان برگزاري آن تمامي نكات نظارتي را لحاظ مي كردند تا هيچ گونه تقلبي صورت نگيرد نه اينكه پس از آزمون به دنبال ارايه مدارك دال بر انجام تقلب از سوي حاضرين در جلسه آزمون باشيم.
وي با اظهار بي اطلاعي از چند و چون نرم افزار بكار گرفته شده افزود: در كشورهاي اروپايي و آمريكايي چنين وسايلي استفاده نمي شود چرا كه آنها براي دوره فوق ليسانس و دكترا آزمون ورودي ندارند و تنها براساس درخواست نامه و برخي مدارك ديگر دانشجو به مقاطع بالاتر مي رود، اين جريان تنها در كشور ما لحاظ مي شود.
در همين حال يك استاد دانشگاه كه نخواست نامش عنوان شود دراين خصوص اظهار داشت: بنابر آنچه كه مسؤولان سازمان سنجش در خصوص متهمين تقلب در آزمون كارشناسي ارشد اعلام كرده اند بايد عدد اعلام شده نصف 230 نفري باشد كه در حال حاضر محروم از انتخاب رشته شده اند.
وي افزود: سيستم تقلب ياب تنها پاسخهاي مشابه را معرفي مي نمايد و مشخص نيست كدام يك از داوطلبان متقلب مي باشد.
از سوي ديگر روز گذشته وزير علوم نيز پس از نشست اعضاي هيأت دولت در جمع خبرنگاران با تأييد اين خبراظهار داشت: يقين داريم حدود 200 نفر در اين آزمون تقلب كرده اند.
محمد مهدي زاهدي افزود: «نرم افزار تقلب گير» طراحي كرده ايم و قرار است پس از مراجعه اين افراد با استفاده از اين نرم افزار، واقعيتها مشخص شود.
مديركل روابط عمومي وزارت علوم نيز در گفتگو با خبرنگار ما در خصوص اين نرم افزار اظهار داشت: اين نرم افزار براي اولين بار در آزمون كارشناسي ارشد استفاده شد تا با دادن يكسري مختصات و اطلاعات افرادي كه متهم به تقلب هستند را شناسايي كند.
دكتر هاشم داداش پور افزود: در اين نرم افزار اطلاعاتي همچون شهر داوطلب، شماره داوطلب، ميزان پاسخهاي مشابه و صندلي كه بر روي آن قرار گرفته وجود دارد كه پس از بررسي افراد از انتخاب رشته محروم مي شوند.
وي در پاسخ به سؤالي درخصوص اختلاف عدد اعلام شده متقلبين از سوي وزير علوم و رئيس سازمان سنجش نيز اظهار داشت: بررسيها نشان مي دهد 230 نفر در آزمون تقلب نموده اند و اين عدد درستي است.
وي همچنين تصريح كرد: پاسخي كه اين نرم افزار ارايه داده است در حدود 98 درصد مورد تأييد وزارت علوم مي باشد اما باز هم بعد از اين مرحله هيأتي متشكل از سازمان سنجش و وزارت علوم به بررسي و تطابق پاسخها مي پردازند.
داداش پور در ادامه افزود: در صورت مورد تأييد بودن قطعي پاسخ نرم افزار، در ديگر آزمونها نيز از آن استفاده خواهد شد.
گفتني است، پاسخنامه 530 هزار نفر از داوطلبان با نرم افزار تقلب ياب تصحيح شد كه طي آن حدود 230 نفر شناسايي شدند كه پاسخنامه آنان بالاي 98 درصد شبيه هم بوده است.
دوشنبه 7 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: انتخاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 372]