واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: با راهاندازي نرمافزارانتخاب رشته مجازي كنكور، رييس مركز مطالعات سازمان سنجش:امكان انتخاب رشته آزمايشي فراهم شد شانس قبولي داوطلبان در 150 رشته اعلام ميشود
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: آموزشي
رييس مركز مطالعات سازمان سنجش آموزش كشور با اشاره به راهاندازي سيستم انتخاب رشته آزمايشي مجازي براي اولين بار در تاريخ برگزاري كنكور، گفت: اين نرمافزار از فردا سهشنبه هشتم مرداد ماه از طريق سايت اينترنتي سازمان سنجش در اختيار داوطلبان متقاضي قرار ميگيرد و طي آن امكان انتخاب رشته آزمايشي پيش از انتخاب رشته اصلي براي داوطلبان فراهم شده است.
دكتر پرند در گفتوگو باخبرنگار سرويس صنفي آموزشي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، گفت: داوطلبان متقاضي ميتوانند با مراجعه به سايت سازمان سنجش و درج كد رهگيري، وضعيت و جايگاه خود را حداكثر در 150 كد رشته مشاهده كرده و شانس قبولي خود در اين رشتهها را بررسي كنند.
وي افزود: اگرچه اعتقاد ما بر اين است كه داوطلبان بايد بر اساس علاقه خود اقدام به انتخاب رشته كنند، با اين حال با طراحي نرم افزار و راهنماي انتخاب رشته آزمايشي مجازي و با استفاده از اطلاعات رتبه و نمره داوطلبان سالهاي گذشته و رشته محل قبولي آنها، امكان انتخاب رشته آزمايشي مجازي پيش از انتخاب رشته اصلي براي داوطلبان فراهم شده است.
به گفته وي، اين روش به داوطلبان سال 87 كمك ميكند تا به يك نقشه و راهنماي كلي از انتخاب رشته دست يابند ولي با توجه به اينكه ظرفيت برخي كد رشته محلها تغيير ميكند و ممكن است نوع علايق داوطلبان 87 نسبت به سال 86 تغيير كرده باشد، لذا به هيچ وجه نميتوان مدعي شد كه قبولي در انتخابهايي كه از اين طريق ارائه ميشود، صد درصدي است.
وي در عين حال تاكيد كرد: اين روش نسبت به روشهاي ديگر انتخاب رشته حداقل 40 درصد از ضريب اطمينان بيشتري برخوردار است.
دكتر پرند با اشاره به آغاز زمان انتخاب رشته داوطلبان ورود به دانشگاهها از 11 مرداد، اظهار كرد: در واقع انتخاب رشته تنها به زمان و مهلت انتخاب رشته محدود نميشود، بلكه داوطلبان از سال سوم راهنمايي بايد پيرامون اين مساله تحقيق ميكردند تا امروز بتوانند با توجه به علاقه خود و خودشناسي اقدام به انتخاب رشته آگاهانه كنند.
وي با بيان اينكه در علم روانشناسي شش نوع شخصيت مطابق با علايق افراد وجود دارد، اظهار كرد: بر اساس اين ديدگاه افراد به گروههاي واقعگرا، جستجوگر، هنري، اجتماعي، متهور و قراردادي تقسيم ميشوند كه با توجه به اين مساله و مندرجات "كتاب انتخاب رشته، انتخاب آينده" افراد ميتوانند با تشخيص اينكه در كدام طبقه بندي قرار دارند، اقدام به انتخاب رشته كنند.
دكتر پرند با تاكيد بر اهميت شناخت انگيزه افراد در فرايند انتخاب رشته، عنوان كرد: بايد مشخص شود كه هدف فرد از ادامه تحصيل كسب درآمد، خدمت به جامعه، يادگيري و كسب دانش است يا فشار خانواده.
وي با بيان اينكه داوطلبان بايد با بررسي شرايط خود و خانواده امكان ادامه تحصيل در شهرهاي مختلف را بررسي كنند، اظهار كرد: شرايط آب و هوايي و تيپهاي فرهنگي مردم در شهرهاي مختلف متفاوت است و داوطلبان بايد به اين مساله توجه كنند.
رييس مركز مطالعات سازمان سنجش با بيان اينكه هر داوطلب مجاز ميتواند 100 رشته را انتخاب كند، عنوان كرد: بهتر است داوطلبين 30 انتخاب اول را به رشتههاي ايدهآل خود اختصاص دهند و در رابطه با اين انتخابها به رتبه خود نگاه نكنند و 30 انتخاب دوم را نيز به رشتههاي متعادلي كه شانس و احتمال قبولي در آنها بالاست اختصاص دهند.
وي افزود: داوطلبان 20 تا30 انتخاب آخر خود را با توجه به علايق، تواناييها و شرايطي كه از آنها ياد شد، انتخاب كنند و در واقع اين انتخابهاي آخر را به انتخابهاي بدبينانه اختصاص دهند.
دكتر پرند در خاتمه با اشاره به آغاز توزيع CD سامان رشته به همراه ويژهنامه پيك سنجش براي راهنمايي داوطلبان در سراسر كشور، تصريح كرد: اين CD شامل اطلاعات دانشگاهها، رشتهها، اطلاعات آماري، اطلاعات استانها، شهرها و دفترچه شماره 2 ميباشد و توضيحاتي پيرامون نكات فني انتخاب رشته نيز در اين CD آمده است.
انتهاي پيام
دوشنبه 7 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 211]